Zsákmányállat kérdése:
Hogy tudom biztosítani, hogy a szüleim ill. testvéreim ne örökölhessenek utánam? Hogy tudom biztosítani, hogy a szüleim ill. testvéreim halálom után biztosan ne nevelhessék a kislányomat?
Figyelt kérdés
2015. jan. 23. 17:43
1/8 anonim válasza:
Írj végrendeletet. Vagy valami ügyvéddel beszélj.
2/8 anonim válasza:
szültél egy gyereket, vagyis biztosítottad, hogy ne örököljenek...
a gyámról meg lehet végrendeletben gondoskodni
3/8 anonim válasza:
Ha gyereked van, ő örököl utánad, ezzel nincs mit tenned.
Akire a kislányod felnevelését akarod bízni, vele menj be a gyámügyre, és papírozzátok le a dolgot. Gondolom az okokat el kell mondani, hogy miért nem akarod a családodra bízni a gyerekedet, miért másra. Beteg vagy egyébként, hogy tényként beszélsz a halálodról? (csak akkor válaszolj, ha szeretnél, ha nem, akkor bocs a kérdésért)
4/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok beteg, de bármi történhet. A gyerek apja nem biztos, hogy alkalmas a gyerek nevelésére, rengeteg fontos dolog alól kivonta már magát azzal az ürüggyel, hogy "én próbálom csak nem megy". A családom vállalná a gyerek nevelését, de ők totálisan alkalmatlanak erre. Nem úszná meg sérülés nélkül a gyerekkort. Akkor inkább az apja.
2015. jan. 24. 13:09
5/8 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy a szüleim csak a gyerek után járó juttatások és örökség miatt nevelnék a kislányomat.
2015. jan. 24. 23:30
6/8 Költőnő? válasza:
keress egy gyámot, végrendelkezz, de ha együtt vagytok a férjeddel, úgyis ő fog kapni mindent.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 25. 17:07
8/8 anonim válasza:
A testvéreiddel csak a szüleitek közös vagyonán osztoztok örökléskor, a tiedet, ha nincs több gyereked, az egyenesági örökösödöd a lányod örökli. HOgy ki neveljke a lányodat azt szerintem neked kell még most a bíróságon elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!