Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogos hogy ennyire...

Szerintetek jogos hogy ennyire kiszúrnak velem?

Figyelt kérdés

Az egész ott kezdődött, hogy a gyenge jegyeim miatt faterom azzal fenyegetőzött, hogy beírat egy ilyen vidéki református bentlakásos kollégiumba. Egy ilyen hely lenne kb az utolsó, ahova mennék. Mondta, hogy ott majd fegyelmet tanulnék, meg minden. Az elején még nem izgatott, de aztán egyre többet emlegette, meg mesélt a suliról, hogy milyen jó lesz majd ott nekem, aztán december környékén már ott tartottunk, hogy anyámat is beavatta, hogy milyen jó hely lenne ez nekem, stb. meg hogy félévtől valszeg átírat, ha nem leszek mindenből 4-es 5-ös.

Na most én Budapesten lakom, ide járok gimibe, itt van minden haverom, hadd ne mondjam mennyire sz*r lenne nekem egy vidéki vallásos koleszban..

Még december elején faterom mutatott egy e-mailt, amiben annyi volt, hogy írt annak az embernek, aki ezeket szervezi (korábbról is ismeri őt). A levélben annyi volt, hogy fel tudnának-e majd venni, ha arra kerül sor, a válaszban meg nagyrészt annyi, hogy (...) semmi akadálya.

Amikor mutatta a levelet, megnéztem, hogy milyen e-mail címre küldte, és még aznap írtam egy nagyon ocsmány levelet annak az embernek, valami ilyesmit, hogy:

"hello, csak azért irok mert apukám, "XY" be szeretne íratni ebbe az iskolába, én viszont k**ra nem akarok abba a g**is suliba menni, úgyhogy azt ajánlom tegyen le róla s**gfej! :) köszi puszi"

Azt gondoltam, így már kizárt, hogy felvegyenek. És hát tényleg, végül el is vetettük ezt az ötletet, meg még kérdezte faterom félév után, hogy biztos nem akarok-e menni ebbe a suliba, merthogy ő nem akarja rám erőltetni, meg lehet nem fenyegetőzni kellett volna vele, merthogy szerinte tényleg jó lenne nekem itt.

Viszont elő került a levél közben, nem tudom mikor tudta meg, hogy ezt írtam neki (szerintem még decemberben), aztán múlt héten volt a 18. szülinapom, és aznap pont felhozta ezt a témát, hogy hogy gondoltam ezt, stb. És hogy írjak majd egy bocsánatkérő levelet. Mondtam is, hogy oké. Közben nővérem kérte, hogy mutassam meg neki is a levelet, én pedig megmutattam, mondta, hogy tök gáz, meg minden.

Eddig még nem is lenne baj, de a keresztapám mondta, hogy küld a nővéremmel majd egy kis pénzt (40ezret) szülinapomra, majd ezen a héten. Nővérem át is ment hozzá, viszont elmesélte a levelet neki, ő pedig tökre kiakadt elvileg, és végül úgy döntött, hogy nem adja oda pénzt.

Szerintetek ez mennyire jogos? Nem írtam volna a levelet, ha nem erőltetik annyira ezt a sulit, miután már 100x elmondtam, hogy semmiképp sem akarok odamenni.

2016. febr. 8. 23:53
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez egy jó példa volt arra, hogy megtanuld, a tetteidnek következményei vannak. Ez most drága tanulópénz volt. Máskor majd kétszer is meggondolod, hogyan viselkedj.
2016. febr. 9. 08:05
 22/41 anonim ***** válasza:
77%

Én is azt hittem olvasás közben, hogy max. 13-14 éves lehetsz:S

Mivel úgyis betöltötted (vagyis akkor már majdnem betöltötted) a 18-at, igazán nem tudom, miért majréztál ezen, akaratod ellenére úgysem tudott volna átíratni. ELVILEG felnőtt ember vagy! Nem?:) Nem ártana lassan úgy is viselkedni.

Szóval még ha tényleg kiskamasz is lennél, akkor is messze nem ez lett volna az egyetlen lehetőséged. Sőt, igazából ha kiskamasz lennél, és apád tényleg úgy döntene, hogy átirat, akkor gondolod, az igazgatóság visszariadna egy ilyen nyilvánvalóan gyerekes és éretlen levéltől? Csak azt bizonyítottad be a levéllel, hogy tényleg éretlen személyiség vagy, aki nagyon is hasznát venné az intézmény nevelő munkájának:)) Szóval a leveled minden szempontból tipikus öngól volt.

A keresztapádnak meg nem kötelessége X összeget ajándékozni neked. Azt ad ajándékba, amit jónak lát. Most ezt látta jónak. Hogy mennyire "jogos"-e, azon lehet vitatkozni. De csakis az ő döntése. Neked meg legfőbb ideje megtanulnod, hogy a tetteidnek következményei vannak, amik a lehető legváratlanabb időpontokban érhetik utol az embert, de minden körülmények között vállalni kell értük a felelősséget.

Ha "megúszod" ezt az egészet némi elmaradt születésnapi pénzzel, és mondjuk a keresztapád csalódottságában nem fordul el tőled vagy nem néz ezután más szemmel rád, akkor azt mondom, még jól is jöttél ki a dologból.

2016. febr. 9. 09:15
 23/41 anonim ***** válasza:
82%

18 éves létedre úgy viselkedsz, mint egy elkényeztetett, dackorszakban lévő, neveletlen 12 éves gyerek.

Az, hogy e-mailben beszóltál egy olyan embernek, aki egyrészt segíteni akart, másrészt nem is ismered, nagyon gyerekes és szánalmas.

Ha meg nem tanulsz, csak saját magaddal b...szol ki. Nem lesz normális munkahelyed, nem fogsz tudni megélni, és még lehetne sorolni.

2016. febr. 9. 09:43
 24/41 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem kreatív megoldás volt, hanem szánalmas és égő neked is, meg a szüleidnek is. Az a legszomorúbb, hogy ezt nem látod.

Az elején én is azt hittem, hogy 14 éves vagy, ahhoz a szinthez illett volna.

A keresztapád meg teljesen jól járt el. Egy ilyen után nem hogy egyszer nem adnék neked ajándékot, de a következő pár évben sem.

Egyébként is 18 vagy, felnőtt ember, nagyon tudod, hogy mi a jó neked, keresd meg a 40ezret, ne itt sírj.

Mellesleg láttam kémai és matematika könyveket, sőt meg is tudtam őket tanulni. Ha látnák rajtad, hogy legalább igyekszel, nem a kifogásokat gyártod, lehet, hogy nem akarnának szigorúbb iskolába íratni.

2016. febr. 9. 09:50
 25/41 kovpet ***** válasza:
87%

"Akik meg azt írják, hogy tanulnom kellett volna, olvassanak bele egy kémia, vagy matematika tankönyvbe"

Tudod, rajtad kívül itt senki nem járt iskolába, tehát jó, hogy ezt javaslod. Alkalomadtán majd beleolvasunk valamilyen könyvbe, ha egyáltalán felismerjük...

2016. febr. 9. 11:37
 26/41 anonim ***** válasza:
15%
A szüleid sem túl intelligensek, ha egy vidéki, vallásos iskolába akartak beirtani. A Xantus Bp-n na az lett volna kemény neked, bár nem vettek volna fel csak nagyon jó pénzért. Alapjáraton is fizetős. Én odajártam, na ott kellett tanulni.
2016. febr. 9. 11:56
 27/41 acelsziv ***** válasza:
57%

Amilyen irdatlan egy agyatlan tapló vagy kérdező, neked jót tett volna a református iskola. Mert ha bemégy és meglátod mindenhol a faszikat lógni a kereszteken bekapódott volna a segged, hogy "itt nem tréfálnak itt tanulni kell" :D

Barom.

2016. febr. 9. 12:23
 28/41 anonim ***** válasza:
54%

Szuleid helyett en atiratnalak most, igy, oda, egjen a fejed amiert nem tudsz viselkedni. Nem tudom eldonteni, hogy te most a penzt sajnalod vagy az zavar, hogy elmondja a novered mindenkinek. Ha a penzt, akkor nem fogod fel, h pofatlan voltal. Ha azt, hogy elmondja, akkor talan kezd leesni neked is, hogy erre nem ez volt a megoldas.

Így is s úgy is szégyen 18 évesen ilyen "cselekhez" folyamodni!

2016. febr. 9. 13:20
 29/41 anonim ***** válasza:
54%

Az irományod és a viselkedésed kérdező úgy szánalmas ahogy van. Ha nem írod, hogy 18 vagy, eskü 13 évesnek néztelek volna.

Apád helyében kijelenteném, hogy oké, nem mész abba a suliba, de kezdj el gondolkodni, hogy hol akarsz lakni, meg miből kívánsz megélni, mert érettségi után nem támogatlak tovább semmiben. Pont. Állj a saját lábadra, aztán majd senki sem fog cseszegetni, hogy tanulj, probléma megoldva. Aztán majd meglátod, hogy milyen élet lesz a nem tanulásnak a következménye. Én pár éve érettségiztem, utáltam a matekot is, meg a kémiát is, mégis mindegyiket meg tudtam 4-esre csinálni úgy, hogy nem volt jó képességem egyikből sem. Te csak kifogásokat keresel, semmi mást. Apád csak azt akarja, hogy legyen is belőled valami, ne csak egy tanulatlan munkanélkülivé válj. Neked jó perspektíva a közmunka, vagy a szalag mellett gürizni X műszakban?

Az e-mailnél meg megérdemelted volna, ha feljelent az illető becsületsértésért, apád helyében meg 2 nagy taslit lekevertem volna.

2016. febr. 9. 16:52
 30/41 anonim ***** válasza:
18%

Lehet hogy ezért le leszek pontozva, nem érdekel, mert annyian pontoztak már hogy nem fog lejjebb esni a %-om :D

Na szóval. Szerintem a csávónak nem kellett volna ezt a levelet írni, szegény nem tehet semmiről. A megoldás az lett volna, ha apádnak megmondod, hogy ha átirat oda, az első héten kirúgatod magad. Mondhatja a többi kommentelő hogy tanulj, de aki tanul az tulajdonképpen becsicskul... Csinálják csak ők azt amire ráerőltetik őket.

A 40-ezret a helyedben leszarnám, nem tudsz mit csinálni, viszont a nővéredet a helyedben ott oltanám ahol tudnám, ha meg meg akar emiatt verni, önvédelemből elkenheted...

Apád meg főleg nem szólhatna bele, ha belegondolsz az ő hibája hogy ezt a szart kell csináljad. Mond meg neki, hogy így is eléggé kicseszett veled, miatta létezel.

Végezetül a mottóm: Akinek nincs veszteni valója, bármit megtehet.

2016. febr. 9. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!