Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti tudnátok színészkedni...

Ti tudnátok színészkedni ebben az enyhén szólva is gusztustalan helyzetben?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden és tárgyilagosan leírni miről van szó. 3 hete szültem ikreket. Egy hete férjem nagynénje és az ő 16 éves lánya átjöttek babanézőbe. Szemembe:jaj de fitt vagy,pillanatok alatt olyan leszel mint voltál,örömködés stb. Majd amikor elmentek,önkéntelenül is fültanúja lettem egy beszélgetésnek...Feltartotta valaki nekik a liftet,igy amikor kivittem a szemetet a ledobóba még mindig ott szobrozrak,viszont ők nem vettek észre mert a szemétledobó a lift túloldalán van. Szóval ez ütötte meg a fülemet:

- Lány: Azta! Hogyhogy ekkora gusztustalan dagadt tehén lett ez?!

- Anyja: Fogalmam sincs hogy tudott így elhízni,konkrétan nem ismertem meg,akkora valaga lett mint egy teherautó.

-Lány: Felakasztanám magam,ha így néznék ki!!

- Anyja,nevetve: Nyugi csini vagy,ne is gondolj erre,Jézus ez hogy néz ki mint 2 sertés egybegyúrva!

És így ment konkrétan még vagy 2 percig a lépcsőházban... Megsemmisülve álltam a lépcsőházban,míg hallgattam, eszembe jutott a korábbi hizelgő dumájuk és igazából a gyomrom forgott. .

A lányra valahogy nem is haragszom,életkoránál fogva ebben a társadalomban szocializálódott a Cosmopolitan és egyéb magazinokon, médiumokon ami szerint a nő legyen 48 kg 2 felfújható gumilabdával. Gondolom az ikerterhesség kihordása az ő szemében felér egy wellness üdüléssel... Viszont az anyjára borzasztóan haragszom. És még valami,bár szerintem senkinek nem tartozom elszámolással: igen 20 kg-t híztam mert a 3. trimeszterben terhességi szövődmények léptek fel.

Ezen túlmenően is,kicsit gusztustalannak tartom,ami ma megy,hogy vadidegenek feljogosítva érezzék magukat,hogy mindenféle háttér ismerete nélkül ledisznóznak másokat. Tudom vannak csini-mini anyukák is,akik a 34-36 os farmerjükben jönnek ki szülés után,namármost én nem ez a tipus vagyok.

A 2 nő beszélgetését gusztustalannak érzem,holnap átjönnének ebédre. Ti közös asztalnál végigcsinálnátok egy ebédet így? Mert nekem semmi kedvem,úgy érezném magamat köpöm szemen... Férjemnek nem meséltem még el,de közel állok hozzá,aztán a két "kedves" vendég érkezése előtt majd kimentetem valami ürüggyel magam....

2016. febr. 6. 10:22
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
80%
Sokat gondolkodtam ezen a kérdésen. Én arra jutottam, hogy nem hívnám meg őket sem most, sem a jövőben. Tekintsünk most el attól, hogy te nemrég szültél. Lehetsz te akár mitől kövér, szimplán attól is, hogy ahhoz van kedved. Nem kell mentséget keresni arra, hogy miért is vagy az mert lényegtelen. A lényeg az, hogy ha valaki a hátad mögött irtózatos tapló, azzal te nem szívesen barátkozol és nem ülsz egy asztalhoz. Te most megtudtad, hogy ezek ilyen népek és most dönthetsz arról, hogy nem vagy kíváncsi a pofájukra. Akár rokon, akár nem. Szerintem ilyen egyszerű. Én nem foglalkoznék azzal, hogy éppen a kövérségemet, a hajamat, a ruhámat, az akármimet ócsárolták volna, mert egy a lényeg: rühellem a szembe nyáladzó, hátul fröcsögő népséget. Az csak külön bónusz, hogy valaki ennyire tapintatlan sültparaszt, hogy egy ikres terhességet kihordott kismamát fikáz. Ne szívd fel magad, igaz amit írtak, hogy te lefogyhatsz ha akarsz, de ők már hülyék maradnak. Szerintem ne hívjad meg őket, minek is rontanád el a napodat????
2016. febr. 6. 15:34
 32/41 anonim ***** válasza:
65%

1.A férjedet semmiképpen ne hagyd ki belőle. Godolj bele, ha nem tud a történtekről, nem fogja érteni, miért viselkedsz úgy, ahogy.

2. Egy három hete szült kismamához bunkóság ebédre menni. Régen egy szülőanya 6hétig ágyban feküdt és a rokonság hordta nekik az ételt. A többit leírták az előttem szólók. Én biztos látni sem akarnám őket.

2016. febr. 6. 15:46
 33/41 anonim ***** válasza:
84%
Lényegtelen, hogy miért híztál, nem kell magyarázkodnod senkinek. Undorító, ahogy kibeszéltek. Főleg így, hogy 3 hete szültél. Én szülés nélkül is híztam 20 kilót (50-70), ééés? Senkinek semmi köze hozzá, max a férjemnek. Én biztos elmondanám a férjemnek (azonnal elmondtam volna) és lemondatnám vele az ebédet, elmondva az igazat. Meghallottad mait rólad beszéltek a hátadnál és ilyen unodrító nőkkel nincs kedved egy asztalhoz ülni. PONT.
2016. febr. 6. 17:56
 34/41 anonim ***** válasza:
3%

Tulajdonképpen mi bajod van? TE hallgattad ki őket! Azt mondod zavar a kibeszélés, hát mit kellett volna tenniük, a szemedbe mondani, hogy fú Mari, te mennyire elhíztál, borzasztó... akkor most az lenne a bajod. Véleményük meg csak lehet, azt megengeded nekik, ugye? Ők letudták a kötelező udvariasságot, nem mondtak neked rosszat, az meg hogy hazafelé miről beszélnek, az már nem a te dolgod, még akkor sem, ha percekig hallgatóztál.

És hölgyeim, kezeket fel: ki az, aki soha életében nem mondott rosszat senkiről? Ki az, aki nem tett soha megjegyzést? Egy kövér nőt kibeszéltek, hogy kövér, ennyi.

2016. febr. 6. 18:26
 35/41 anonim ***** válasza:
91%

És még valami, és ezt nagyon komolyan gondolom:

Aki egy 3 hete szült nőt, az alakjával vegzál, húzza le magát a klotyón, mert emberségből megbukott!

2016. febr. 6. 19:30
 36/41 anonim ***** válasza:
2%

2 sertés egybegyúrva :D

Ezt lopom.

2016. febr. 6. 21:37
 37/41 anonim ***** válasza:
80%

nem hivnám meg oket. se most, se máskor.

egyébként le a kalappal, hogy te 3 héttel a szulés után igy porogsz, és még vendégeket is vársz!

a férjemnek pedig igy ahogy van elmondanám.

ne vedd magadra! ne emészd magad miattuk. ne hagyd, hogy ilyen negativ emberek (energiák) korul vegyenek. én igy a leirta alapján még látatlanban is buszke vagyok rád!

2016. febr. 6. 22:45
 38/41 anonim ***** válasza:
75%

34: Felteszem a kezem!

Véleményt mondani persze joga van,de ne üljön le vele utána a vasárnapi asztalhoz,mert az jellemtelen és vérbunkó!

De ha ez neked nem jött át,akkor az téged minősít,felesleges magyaráznom,igaz a szegénységi bizonyítványod látszik is a kommentedből...

2016. febr. 6. 22:45
 39/41 anonim ***** válasza:
15%
Haragszom rád,amiért nem léptél oda,hogy:-Ó,még a liftet várjátok?Jaj,de sajnálom...különösen azt,hogy 5 perce itt állok és mindent hallottam.- szerintem leégne a képükről a bőr.
2016. febr. 7. 09:08
 40/41 anonim ***** válasza:
6%

Én pl nem szoktam kibeszélni valakit ilyenért,hogy kövér,ráadásul ez a stílus,főleg egy kismamát...

Leginkább az anyját minősíti,a lánya nyilván tőle tanul. Ennek a beszélgetésnek a 2.mondata a szánalmas, mert az anyának kb ezt kellett volna válaszolnia:

-Kislányom,amíg nem tudod,hogy ez mivel jár,addig tartsd meg az ilyesfajta megjegyzéseidet. A terhes nők igenis fel szoktak szedni magukra, majd leadja,nem megy ez olyan gyorsan.

És félreértés ne essék,nem azért nem beszélem ki a kövéreket,mert én is az vagyok.

2016. febr. 7. 09:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!