Ti tudnátok színészkedni ebben az enyhén szólva is gusztustalan helyzetben?
Megpróbálom röviden és tárgyilagosan leírni miről van szó. 3 hete szültem ikreket. Egy hete férjem nagynénje és az ő 16 éves lánya átjöttek babanézőbe. Szemembe:jaj de fitt vagy,pillanatok alatt olyan leszel mint voltál,örömködés stb. Majd amikor elmentek,önkéntelenül is fültanúja lettem egy beszélgetésnek...Feltartotta valaki nekik a liftet,igy amikor kivittem a szemetet a ledobóba még mindig ott szobrozrak,viszont ők nem vettek észre mert a szemétledobó a lift túloldalán van. Szóval ez ütötte meg a fülemet:
- Lány: Azta! Hogyhogy ekkora gusztustalan dagadt tehén lett ez?!
- Anyja: Fogalmam sincs hogy tudott így elhízni,konkrétan nem ismertem meg,akkora valaga lett mint egy teherautó.
-Lány: Felakasztanám magam,ha így néznék ki!!
- Anyja,nevetve: Nyugi csini vagy,ne is gondolj erre,Jézus ez hogy néz ki mint 2 sertés egybegyúrva!
És így ment konkrétan még vagy 2 percig a lépcsőházban... Megsemmisülve álltam a lépcsőházban,míg hallgattam, eszembe jutott a korábbi hizelgő dumájuk és igazából a gyomrom forgott. .
A lányra valahogy nem is haragszom,életkoránál fogva ebben a társadalomban szocializálódott a Cosmopolitan és egyéb magazinokon, médiumokon ami szerint a nő legyen 48 kg 2 felfújható gumilabdával. Gondolom az ikerterhesség kihordása az ő szemében felér egy wellness üdüléssel... Viszont az anyjára borzasztóan haragszom. És még valami,bár szerintem senkinek nem tartozom elszámolással: igen 20 kg-t híztam mert a 3. trimeszterben terhességi szövődmények léptek fel.
Ezen túlmenően is,kicsit gusztustalannak tartom,ami ma megy,hogy vadidegenek feljogosítva érezzék magukat,hogy mindenféle háttér ismerete nélkül ledisznóznak másokat. Tudom vannak csini-mini anyukák is,akik a 34-36 os farmerjükben jönnek ki szülés után,namármost én nem ez a tipus vagyok.
A 2 nő beszélgetését gusztustalannak érzem,holnap átjönnének ebédre. Ti közös asztalnál végigcsinálnátok egy ebédet így? Mert nekem semmi kedvem,úgy érezném magamat köpöm szemen... Férjemnek nem meséltem még el,de közel állok hozzá,aztán a két "kedves" vendég érkezése előtt majd kimentetem valami ürüggyel magam....
1.A férjedet semmiképpen ne hagyd ki belőle. Godolj bele, ha nem tud a történtekről, nem fogja érteni, miért viselkedsz úgy, ahogy.
2. Egy három hete szült kismamához bunkóság ebédre menni. Régen egy szülőanya 6hétig ágyban feküdt és a rokonság hordta nekik az ételt. A többit leírták az előttem szólók. Én biztos látni sem akarnám őket.
Tulajdonképpen mi bajod van? TE hallgattad ki őket! Azt mondod zavar a kibeszélés, hát mit kellett volna tenniük, a szemedbe mondani, hogy fú Mari, te mennyire elhíztál, borzasztó... akkor most az lenne a bajod. Véleményük meg csak lehet, azt megengeded nekik, ugye? Ők letudták a kötelező udvariasságot, nem mondtak neked rosszat, az meg hogy hazafelé miről beszélnek, az már nem a te dolgod, még akkor sem, ha percekig hallgatóztál.
És hölgyeim, kezeket fel: ki az, aki soha életében nem mondott rosszat senkiről? Ki az, aki nem tett soha megjegyzést? Egy kövér nőt kibeszéltek, hogy kövér, ennyi.
És még valami, és ezt nagyon komolyan gondolom:
Aki egy 3 hete szült nőt, az alakjával vegzál, húzza le magát a klotyón, mert emberségből megbukott!
2 sertés egybegyúrva :D
Ezt lopom.
nem hivnám meg oket. se most, se máskor.
egyébként le a kalappal, hogy te 3 héttel a szulés után igy porogsz, és még vendégeket is vársz!
a férjemnek pedig igy ahogy van elmondanám.
ne vedd magadra! ne emészd magad miattuk. ne hagyd, hogy ilyen negativ emberek (energiák) korul vegyenek. én igy a leirta alapján még látatlanban is buszke vagyok rád!
34: Felteszem a kezem!
Véleményt mondani persze joga van,de ne üljön le vele utána a vasárnapi asztalhoz,mert az jellemtelen és vérbunkó!
De ha ez neked nem jött át,akkor az téged minősít,felesleges magyaráznom,igaz a szegénységi bizonyítványod látszik is a kommentedből...
Én pl nem szoktam kibeszélni valakit ilyenért,hogy kövér,ráadásul ez a stílus,főleg egy kismamát...
Leginkább az anyját minősíti,a lánya nyilván tőle tanul. Ennek a beszélgetésnek a 2.mondata a szánalmas, mert az anyának kb ezt kellett volna válaszolnia:
-Kislányom,amíg nem tudod,hogy ez mivel jár,addig tartsd meg az ilyesfajta megjegyzéseidet. A terhes nők igenis fel szoktak szedni magukra, majd leadja,nem megy ez olyan gyorsan.
És félreértés ne essék,nem azért nem beszélem ki a kövéreket,mert én is az vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!