Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti tudnátok színészkedni...

Ti tudnátok színészkedni ebben az enyhén szólva is gusztustalan helyzetben?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden és tárgyilagosan leírni miről van szó. 3 hete szültem ikreket. Egy hete férjem nagynénje és az ő 16 éves lánya átjöttek babanézőbe. Szemembe:jaj de fitt vagy,pillanatok alatt olyan leszel mint voltál,örömködés stb. Majd amikor elmentek,önkéntelenül is fültanúja lettem egy beszélgetésnek...Feltartotta valaki nekik a liftet,igy amikor kivittem a szemetet a ledobóba még mindig ott szobrozrak,viszont ők nem vettek észre mert a szemétledobó a lift túloldalán van. Szóval ez ütötte meg a fülemet:

- Lány: Azta! Hogyhogy ekkora gusztustalan dagadt tehén lett ez?!

- Anyja: Fogalmam sincs hogy tudott így elhízni,konkrétan nem ismertem meg,akkora valaga lett mint egy teherautó.

-Lány: Felakasztanám magam,ha így néznék ki!!

- Anyja,nevetve: Nyugi csini vagy,ne is gondolj erre,Jézus ez hogy néz ki mint 2 sertés egybegyúrva!

És így ment konkrétan még vagy 2 percig a lépcsőházban... Megsemmisülve álltam a lépcsőházban,míg hallgattam, eszembe jutott a korábbi hizelgő dumájuk és igazából a gyomrom forgott. .

A lányra valahogy nem is haragszom,életkoránál fogva ebben a társadalomban szocializálódott a Cosmopolitan és egyéb magazinokon, médiumokon ami szerint a nő legyen 48 kg 2 felfújható gumilabdával. Gondolom az ikerterhesség kihordása az ő szemében felér egy wellness üdüléssel... Viszont az anyjára borzasztóan haragszom. És még valami,bár szerintem senkinek nem tartozom elszámolással: igen 20 kg-t híztam mert a 3. trimeszterben terhességi szövődmények léptek fel.

Ezen túlmenően is,kicsit gusztustalannak tartom,ami ma megy,hogy vadidegenek feljogosítva érezzék magukat,hogy mindenféle háttér ismerete nélkül ledisznóznak másokat. Tudom vannak csini-mini anyukák is,akik a 34-36 os farmerjükben jönnek ki szülés után,namármost én nem ez a tipus vagyok.

A 2 nő beszélgetését gusztustalannak érzem,holnap átjönnének ebédre. Ti közös asztalnál végigcsinálnátok egy ebédet így? Mert nekem semmi kedvem,úgy érezném magamat köpöm szemen... Férjemnek nem meséltem még el,de közel állok hozzá,aztán a két "kedves" vendég érkezése előtt majd kimentetem valami ürüggyel magam....

2016. febr. 6. 10:22
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
23%

Nyugodtan mondd el a férjednek, mit hallottál, és hogy nem szeretnéd őket egyelőre látni, és reméled megérti.

Másrészt senkinek nincs joga így viselkedni mással. Engem pl. akkor dagadt disznóztak le, mikor csak kezdett kerekedni a hasam, és nem tudták, hogy babát várok. Mikor felvilágosítottam a kedves rokont, majdnem elsüllyedt. Azóta előre köszön.

Igenis meg lehet őket leckéztetni.

Egyébként kedves kérdező... Most tedd a kezed a szívedre: te elhiszed azt, hogy semmit se változott az alakod, és majdnem olyan mint régen? 20 kg sok, még akkor is ha jó okod volt minden dekát felszedni.

De ettől még neked is muszáj, hogy egészséges önképed legyen.

Bizony, bármilyen vékony alakod volt a terhesség előtt, ahhoz képest most van rajtad súlyfelesleg, és ennek megfelelően kell öltözni, és ha eljön az ideje, akkor sportolni és diétázni. Már ha fogyni akarsz. Pl. nem biztos, hogy elsőre futni kéne, mert megterheli a térdedet, inkább úszni egészséges, az első 5-10 kg leadásáig mindenesetre előnyösebb.

Nem kell a torkomnak ugrani, nekem is van feleslegem, és én már alapból a pi.csába elküldöm azokat, akik minden találkozáskor ott nyálaznak, hogy naháááát de jóóóól nézel ki, fogytáááál? Nem, egy dekát sem, viszont híztam is két kilót. És tovább mosolygok.

Próbálj megbékélni az alakoddal, és szeresd is magad úgy, ahogy vagy, de legyen róla egy reális képed, milyen az alkatod.

És akkor nem fog meglepetésként érni, hogy aki ennyire puncsol, az éppen az arcodba hazudik.

2016. febr. 6. 10:55
 12/41 anonim ***** válasza:
87%

Első válasza ott van a szeren.

Főzzél nekik ebédre valami normálisat, de tálald fel és mond hozzá az első kommentelő javaslatát. Majd miután Ők megsemmisülve ülnek jelezd a férjednek, hogy ha akarja felszolgálhatja az ebédet és öltözz fel és menj el sétálni, míg ott vannak :D :D Óriási ötlet az első válasza!

2016. febr. 6. 11:00
 13/41 A kérdező kommentje:

Utolsó: egy szóval nem mondtam,hogy vékony vagyok most. De a dolog lényege,hogy egyáltalán nem kértem sem hízelgő véleményeket sem semmit tőlük+ úgy tudtam nem alaknézőbe jöttek...

Tisztában vagyok vele hogyan fogom leadni,de gondoltam ez mindenkinek egyértelmű hogy ez nem 3 hét alatt történik meg..

2016. febr. 6. 11:02
 14/41 A kérdező kommentje:
Elnézést, a 11-nek ment.
2016. febr. 6. 11:03
 15/41 anonim ***** válasza:
21%

Bocs de én végig röhögtem a kérdést :D Mekkora dumát letoltak :D

26F

2016. febr. 6. 11:03
 16/41 anonim ***** válasza:
75%

3 hete szültél, ráadásul ikreket és már vendégeket hívsz, sütsz-főzöl nekik? Minden elismerésem :-) Aki hozzám jött 3 héttel szülés után, max azt ette amit hozott vagy talált a hűtőben. De senki nem is várta el, hogy megvendégeljem. Tényleg nagyon tisztellek, hogy 2 csecsemő ellátása mellett erre van időd és energiád :-)

A súlyfelesleg: ha 20 kg-t szedtél fel, abból gondolom szüléskor lement minimum 10, tehát van rajtad max 10 felesleg. Ez nem tragédia szülés után 1 hónappal. 2 gyerek mellett hamar lemegy majd :-)

Én is utáltam szülés után az ilyen "de vékony vagy" dicséreteket. Basszus nem vagyok sem hülye sem vak, van itthon tükör is meg mérleg is. Tudtam hogy van rajtam felesleg, nem értem miért kell kamuzni. Ezt meg is mondtam a folyton dicsérőknek; hol szebben, hol kevésbé szépen. Esetedben az utóbbi megoldást választanám.

2016. febr. 6. 11:04
 17/41 anonim ***** válasza:
94%
1-es jól nyomja! :) Egyébként ez az egyik oka annak,hogy egyre kevésbé bírom az embereket, tisztelet a kivételnek, a szemünkbe jó pofiznak, meg nyaliznak, a hátunk mögött meg kinevetnek. Az anyuka is nyugodtan rászólhatott volna a csitri lányára,hogy ne mondjon ilyeneket, nemhogy még beszállni a gúnyolódásba. A lánynak sem mentség,hogy milyen társadalomban szocializálódott, normálisan is lehet viselkedni, nevelés kérdése.
2016. febr. 6. 11:06
 18/41 anonim ***** válasza:
55%

11-es vagyok.

Akkor viszont nem értem, hogy miért nem ott a helyszínen küldted el a őket a pi.csába már akkor, mikor vigyorogtak, hogy hú de jól nézel ki.

Én már akkor leállítottam volna őket, mert számomra ez a viselkedés sértő. Nem szeretem a kétszínűséget, és nem tudom tolerálni, ha a képembe hazudnak.

Viszont elég régóta vagyok dagi, hogy ne lepődjek meg azon, ha a hátam mögött ilyeneket mondanak. Tudom, milyenek az emberek.

Barátnőm is nemrég szült, felkapott 15-20 kilót, első ránézésre. Nem tettem neki szóvá, és nem is puncsoltam, hogy jajj de csinos lett. Gyakorlatilag nem érdekel, magánügye.

Tudjuk hogy ez az időszak ilyen, a baba gyönyörű, makk egészséges mindkettő, van teje bőven. :) Minden csodás.

2016. febr. 6. 11:07
 19/41 anonim ***** válasza:
89%

En biztosan elmeselnem a ferjemnek. Ö nagyon jol tudja kezelni a rokonsagat, sokkal jobban mint en. :)

Amugy leülnek a nenivel es elmondam neki, hogy mivel nemreg szültem meg nem volt idöm lefogyni, de dolgozok rajta. Es hogy talan ö is emlekszik, hogy milyen volt szüles utan es neki is rosszul esne, ha a hata mögött dagadekoznak. Illetve, hogy lehet velemenye rolam, es normalis hangnemben a tudomasomra is hozhatja, de ezt nem vartam volna töle, hogy igy viselkedik. Aztan a reakciotol függöen döntenek, hogy akarom e tartani a kapcsolatot vele.

Amugy meg ugyanugy ahogy felszedtel 20kg-t le is tudod adni, csak akaraterö kell es kitartas. Nem ma es nem holnap lesz regi az alakod, de akkor sem szabad feladni. En sok sikert kivanok hozza! ( Aztan meg nezhet a nagyneni nagyokat)

2016. febr. 6. 11:09
 20/41 A kérdező kommentje:

18: nem tudom... Annyira nem ismerjük egymást jól, és túl sok közös témánk sincs. Tisztában vagyok a testképemmel,úgy voltam vele mondjanak,amit akarnak,nem oszt,nem szoroz.

De utána a szöges ellentétben álló fröcsögés azért ledöbbentett. Nem a kifutóra készülök,és nem is kértem,hogy véleményezzék az alakomat se így,se úgy...

Egyébként családi fotók között az anyukáról láttam terhesség alatti képeket,és joggal véleményezhetnék én is a látottak alapján,de nem akarok az ő szintjére süllyedni...

2016. febr. 6. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!