A szüleim elváltak, én apámnál maradtam akinek van egy telke Tokajban. Itt csak ő szokott dolgozni, ő gondozza a növényeket, fákat, tatarozza a házat stb. Anyámék annyit nem segítenek neki, hogy pl.felássák a krumplit, vagy segítenek elhozni a dolgokat..szóval a lassan hatvan éves apám majd' minden héten kerékpárral (néha busszal) cipel haza mindent. Ettől függetlenül mindig szívesen segít anyáméknak (végülis azzal semmi baj ha nem akarnak kertészkedni) vesz nekik egy csomó mindent, attól függően, hogy mire van szükségük. Anyám meg a napokban fapofával közölte, hogy hogy néz már ki, hogy veszi a zöldséget amikor ott van nálunk..könyörgöm neki ahhoz mi köze? A telekhez jogilag semmi köze, a munkában nem segít de apámból akar élni? Lehet, hogy alaptalanul húztam fel magam és ez nem gáz.. Èpp ezért tettem fel a kérdést, hátha egy kívülálló másképp látja.
Csak azt tudom mondani, nem hiába vált el anyukádtól apukád.
Igazad van, nagyon gusztustalan amit csinál.
2014. nov. 22. 12:59
2/25 anonim válasza:
Szerintem is visszataszító ez a fajta viselkedés. Néha mehetne segíteni, és akkor várhatná el a zöldségeket.
2014. nov. 22. 13:00
3/25 anonim válasza:
Egy kívülálló érzelmek nélkül látja. Nincs semmi alapja a követelésének. Írtad, hogy elváltak. Igaz, azt is írtad, hogy nem segítenek. De ha elváltak, miért segítenének? Ne húzd fel magad, igazad van. Ha mégis kapna valamit az édesanyád, azért csak köszönet járna, nem szemrehányás.
2014. nov. 22. 13:02
4/25 anonim válasza:
Apád döntése. Ha ez neki jó, akkor csinálja. Nem látom a leírásodban, hogy kötelezve lenne arra, hogy anyádéknak adjon belőle.
2014. nov. 22. 13:04
5/25 Deákné Vászna válasza:
"Es Te, kedves kerdezo, besegitesz?"
Ezek a kötekedő kommentek szemben mennek az oldal szabályzatával.
Mennyiben van ennek köze a kérdéshez?
2014. nov. 22. 13:10
6/25 anonim válasza:
Ne kezdjük el ezt a kötelesség dolgot, a szülő kötelessége a gyerek, azért rakta be az apja a farkát mert vállalta, cserébe nem várhat el semmit, csak reménykedhet,hogy nevelte annyira jól a gyerekét,hogy az majd önszántából meghálálja.
Az ilyen felfogású emberek halnak meg öregen egyedül.
2014. nov. 22. 13:12
7/25 anonim válasza:
Eddig sem volt kötelessége apukádnak bármit is adnia, sőt... Elváltak, semmi közük egymáshoz, semmi közük a telekhez, akkor miről beszélünk?
Ha apud nem bírja már csinálni a "kertet", akkor segíts neki te, az esetleges fölösleget pedig adjátok olyan rokonoknak, akik megérdemlik, avagy adjátok el szomszédoknak, ismerősöknek, legalább lesz egy kicsi bevételetek, ha nem is sok. Nálunk rengetegen csinálják ezt. Egy biztos. Olyannak sosem adnék, aki részéről ez elvárás és még csak egy köszi sem jár érte! Vegye csak a zöldséget...
2014. nov. 22. 13:15
8/25 anonim válasza:
7-es!
Annyiban van koze a kerdezo besegitesevel a kerdeshez, mivel a 60 eves apjanal lakik, a termest zabalja, be is segithet. Anyja nem segit, eszi a zoldseget, stb, viszi az arut, es a kerdezo meg van hokkenve.
Szoval csak ennyi.
2014. nov. 22. 13:15
9/25 anonim válasza:
"Ettől függetlenül mindig szívesen segít anyáméknak (végülis azzal semmi baj ha nem akarnak kertészkedni) vesz nekik egy csomó mindent, attól függően, hogy mire van szükségük. "
Ezt írtad, kérdező. Ebből az jön le, hogy apádnak ez nem gond. Akkor miért akarod megmondani, hogy apád mit csináljon vagy mit nem?
2014. nov. 22. 13:19
10/25 A kérdező kommentje:
Én segítek amiben tudok (főleg itthon) de 14 évesen inkább a tanulásra koncentrálok. Ès nem azt várom el, hogy anyámék segítsenek, azt várom el, hogy AKKOR csináljanak valamit ha szeretnének is cserébe valamit. Plusz ha nem apám visz magától akkor anyám nekem mondja, hogy hozzak nekik ezt-azt, ha pedig azt merem neki mondani, hogy nem, akkor a hátam mögött hord el minden sz@rnak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!