Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti tudnátok színészkedni...

Ti tudnátok színészkedni ebben az enyhén szólva is gusztustalan helyzetben?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden és tárgyilagosan leírni miről van szó. 3 hete szültem ikreket. Egy hete férjem nagynénje és az ő 16 éves lánya átjöttek babanézőbe. Szemembe:jaj de fitt vagy,pillanatok alatt olyan leszel mint voltál,örömködés stb. Majd amikor elmentek,önkéntelenül is fültanúja lettem egy beszélgetésnek...Feltartotta valaki nekik a liftet,igy amikor kivittem a szemetet a ledobóba még mindig ott szobrozrak,viszont ők nem vettek észre mert a szemétledobó a lift túloldalán van. Szóval ez ütötte meg a fülemet:

- Lány: Azta! Hogyhogy ekkora gusztustalan dagadt tehén lett ez?!

- Anyja: Fogalmam sincs hogy tudott így elhízni,konkrétan nem ismertem meg,akkora valaga lett mint egy teherautó.

-Lány: Felakasztanám magam,ha így néznék ki!!

- Anyja,nevetve: Nyugi csini vagy,ne is gondolj erre,Jézus ez hogy néz ki mint 2 sertés egybegyúrva!

És így ment konkrétan még vagy 2 percig a lépcsőházban... Megsemmisülve álltam a lépcsőházban,míg hallgattam, eszembe jutott a korábbi hizelgő dumájuk és igazából a gyomrom forgott. .

A lányra valahogy nem is haragszom,életkoránál fogva ebben a társadalomban szocializálódott a Cosmopolitan és egyéb magazinokon, médiumokon ami szerint a nő legyen 48 kg 2 felfújható gumilabdával. Gondolom az ikerterhesség kihordása az ő szemében felér egy wellness üdüléssel... Viszont az anyjára borzasztóan haragszom. És még valami,bár szerintem senkinek nem tartozom elszámolással: igen 20 kg-t híztam mert a 3. trimeszterben terhességi szövődmények léptek fel.

Ezen túlmenően is,kicsit gusztustalannak tartom,ami ma megy,hogy vadidegenek feljogosítva érezzék magukat,hogy mindenféle háttér ismerete nélkül ledisznóznak másokat. Tudom vannak csini-mini anyukák is,akik a 34-36 os farmerjükben jönnek ki szülés után,namármost én nem ez a tipus vagyok.

A 2 nő beszélgetését gusztustalannak érzem,holnap átjönnének ebédre. Ti közös asztalnál végigcsinálnátok egy ebédet így? Mert nekem semmi kedvem,úgy érezném magamat köpöm szemen... Férjemnek nem meséltem még el,de közel állok hozzá,aztán a két "kedves" vendég érkezése előtt majd kimentetem valami ürüggyel magam....

2016. febr. 6. 10:22
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
93%
Én tuti elmondanám a férjemnek. Különösen érzékeny vagyok erre a témára. Ez a két szipirtyó rendkívül undorítóan viselkedett. A gyereket pedig nem menti fel, hogy ilyen társadalomban szocializálódott... Nincs köztünk sok év különbség, mégis tudok viselkedni, és nem a külsejük alapján ítélem meg az embereket.
2016. febr. 6. 11:25
 22/41 anonim ***** válasza:
2%

A tudtukra adnám, hogy hallottam amit mondtak, és nem tartanám többé a kapcsolatot.

Magánvéleményem, hogy 20 kiló hízás semmilyen terhességnél nem indokolt, bár sokan azt hiszik. Minden terhességnél megoldható, hogy csak a baba+magzatvíz+méhlepény+extra testzsírtartalék+vizesedés súlya jöjjön fel, de sokan agyukateldobva zabálnak, mondván a"babának kell". Aztán ott marad 12 kiló, ami valahogy mégsem kellett a babának...

Ráadásul nagyon nem egészséges hozzáállás, sok esetben terhességi cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz vezet. A te és a baba érdekében érdemes erre odafigyelni!

2016. febr. 6. 11:27
 23/41 anonim ***** válasza:
78%

11-es kesobbi 18-as: tanulj meg minden sort elolvasni és majd ha képben leszel a varandossag 9 vagy kevesebb honapjaval aszovodmenyekkel összes elettani folyamattal, akkor irj butasagokat a kerdezonek es kelts benne lelkiismeretfurdalast!

A 3. Trimeszterben bekovetkezo szovodmenyek pl. Terhessegi cukor es egyebek igenis okoznak 20 kilos hirtelen hizast. Ikerterhesseg alapbol kockazatos. Ezek utan barki is beszol a szules utani par honapon belul, de foleg ennyire frissiben. Az legyen a ferjem nagynenje akarki menjen delre es vissza se jojjon.

Kedves kerdezo! En szeretnek ugy kinezni mint te (megha pont az ellenkezo kategoriaba is tartoztam azaz szules utan kevesebb voltam mint elotte), csak bar lehetne még gyerekem.

Az ilyen kepmutato rokonoknak nem kell kepmutatassal valaszolni. Az elso kerdezo jol irta, valami hasonlot tennek, csak nyiltan megmondanam szemtol szembe, hogy a multkori latogatas utan hallottam mit mondtak a lepcsohazban es undoritonak tartom a kepmutatasukat.

A jaj de fitt vagyot ugy is lehet erteni (11-eske), hogy ket pici mellett is tevekeny, vendegul lat, nem karikas a szeme, jon megy valaki. Mert a fittseg az ez is nem pedig a fittnesz kiralynonek nezel ki :-). Az egeszben tenyleg az a tanulsagos, hogy ha azt mondtak pillanatok alatt olyan leszel mint voltal (azaz tudjak hogy ez nem egy tartos allapot hiszen harom honap alatt hiztal 20 kilot), akkor minek utana ecsetelni nekii egymaskozt hogy dagadt lettel? Ez olyan siralmas emberi dolog. Szerintem fel ev mulva amikor visszatersz a versenysulyodra akkor is esetleg dorgold az orruk ala a liftes jelenetet nevetve nehogy megsertodjenek :-)))

2016. febr. 6. 11:37
 24/41 anonim ***** válasza:
67%
Miért ne mondanád el a férjednek?? Nekem az első dolgom lenne, a következő pedig hogy jól beégetem őket ahogy már itt javasolták.
2016. febr. 6. 11:46
 25/41 A kérdező kommentje:

22: Nem zabáltam "agyamat eltolva". Csakhogy a második trim.-től kezdve SZIGORÚAN ágynyugalomra voltam ítélve veszélyeztetett terhesként, amellett számoltam a Ch-kat, mivel régebben versenyszerűen sportoltam, így azért némileg képben vagyok a helyes étrend, mozgás fontosságával.

De a gyerekeim érdekében betartottam az orvosom utasításait, így nulla mozgással igen feljött ennyi. De a gyerekeim egészségesek, és talán az orvosom segítő szándékú utasításainak köszönhetően kihúztam majdnem a terminus végéig, így nem lettek szerencsére koraszülöttek sem!

De megyek is hamut szórni a fejemre, hogy nem az álomalak lebegett a szemem előtt, hanem a gyerekeim egészsége, hogyis lehetek ilyen én nemtörődöm szar...

2016. febr. 6. 12:11
 26/41 A kérdező kommentje:
23: Köszönöm, nagyon remélem, hogy hamarosan hozzátok is bekopogtat a gólya!
2016. febr. 6. 12:12
 27/41 A kérdező kommentje:

16: Köszönöm, de nem ez a helyzet. :)

A férjem szakács, és az esetek 90 %-ban ő főz, imádja csinálni.

2016. febr. 6. 12:13
 28/41 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok mindenkinek külön válaszolni, de így egyben leírom, lehet nem volt egyértelmű:

Alapvetően nem érdekelne a véleményük, csakhogy a történtek után nem szívesen ülnék le egy asztalhoz, gondolom ez érthető, és kíváncsi voltam mások hogyan reagálnánk le egy ilyet.

Az 1. válasza fantasztikus tényleg, :D

Tehát: megvan a normál testképem, a sportolói múltamnak köszönhetően még azt sem felejtettem el milyen vékonynak lenni...Számomra csak az volt döbbenet, az a kétkulacsos politika, megmondom őszintén én az ilyen emberek társaságát kerülöm, nem még egy asztalhoz leüljek velük.

Nem biztos, hogy tudom nézni a többi választ, de mindenkit felpontoztam, és nagyjából megvan, hogy hogyan fogom végigcsinálni a holnapot, már annyira nem stresszelek miatta...

2016. febr. 6. 12:21
 29/41 anonim ***** válasza:
52%
Hát én még ott azonnal közöltem volna velük, hogy ebben az esetben többet nem is kell látogatóba jönni, nem akarsz nekik kellemetlenséget okozni azzal, hogy disznók között vendégeskedjenek. Így utólag pedig nagyjából, amit az első írt :D plusz nyilván szólnék férjemnek, hogy ezekután sajnos nem áll módodban egy normális kapcsolatot fenntartani sem a nagynénivel, sem a kislánnyal. Sajnállak nagyon, még ha valóban sokat szedtél is fel, akkor sincs igazuk, joguk meg pláne nincs véleményt alkotni...
2016. febr. 6. 12:23
 30/41 anonim ***** válasza:
81%
Aki szerint amelyik kismama 20 kilót hízik, az csakis a zabálás miatt lehet: én mindhárom terhességnél rengeteget híztam (16, 18 ill. 20 kilót), pedig egészségesen ettem és rengeteget mozogtam/dolgoztam. A kérdező meg még inkább nem tehet róla, hogy ennyi jött fel rá. Majd lemegy szépen a szoptatással és/vagy mozgással.
2016. febr. 6. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!