Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogy döntenétek? 15 éves...

Ti hogy döntenétek? 15 éves házasság,2 tinédzser gyerek. A probléma az, hogy szex nincs közöttünk már vagy 5 éve.

Figyelt kérdés
Anyagiak rendben vannak sok-sok nehéz év után végre.1 éve egy szép házba költöztünk, amit fel is tudtam újítani. Anyagiak úgy jöttek össze, hogy örököltem, és abból vettük a házat, plusz hitelt vettünk fel.Mint férfi, nincs gondom. A nejem nem hajlandó orvoshoz menni a nőgyógyászati problémájával.Eddig úgy gondoltam, hogy a szeretet miatt együtt tudunk maradni, hiszen sokmindenen átmentünk. Az utóbbi pár hónapban viszont megváltozott.Már félek amikor hisztisen elkezd kiabálni, mert merek szólni valamiért, ami nem frankó közöttünk. Gondoltam tűrök, amíg tudok. Nemrég viszont megismertem valakit, aki felé kezdek szerelmet érezni, és ez kölcsönös.Ő más.Olyan, akivel szívesebben megöregednék. Már 2 éve ismerem, de még nem történt közöttünk semmi a beszélgetésen kívül.Ellenben érzem, hogy felé vagyok nyitott,...a házasságom pedig nem fog kitartani. Ha elválnék, akkor sokmindent borítanék,tudom. Tisztában vagyok vele. A gyerekekkel szeretném ha maradna az igazi apa kapcsolat. A nejem nehezen dolgozná fel, de kénytelen lenne. Adjak neki 1 hónap türelmi időt, hogy tegyen valamit a kapcsolatunkért? Ez már a sokadik 1 hónap lenne, amit adok neki, sosem tett semmit eddig. Vagy váljak el? Hogy döntenétek?

2016. jan. 10. 15:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

az egyetlen érv, amit soha nem értek a gyakorin, az, hogy azért ne hagyjunk ott egy általunk menthetetlennek és kiégettnek tartott kapcsolatot,mert a másikkal ugyse lesz jobb. az tök érthető, ha valaki nem akar egy felépitett egziszenciát otthagyni, vagy komolyn meg akarja még egyszer probálni a jelenlegi társával vagy ilyesmi.. oké. de azt honnan a jo életből lehetne tudni, hogy a következővel milyen lesz ? ezen az alapon maradjon mindenki egész életében egyetlen emberrel, mert mindenkivel ugy is ugyanolyan.ha az ujat választja, majd kiderül, milyen lesz. lehet sikerül, lehet nem. ha nem sikerül, akkor is van még pár évtizede egy hozzá jobban passzolo társat találni.

ha meg sikerül, de 10 év mulva azzal is megromlik, addig is volt együtt sok szép közös évük, miért kéne a már lenne a már most is rosszabbal megmaradni, akivel már most sem jo és 5 éve sem volt jo ? magát az érvet nem értem. legyen akkor mindenki monogám és térjünk vissza a középkori érdekházasság-modellhez. mindegy, hogy ki az, maradj vele, mert másokkal ugyse lehet jobb alapon.. tipikus értelmetlen,pesszimista magyar hozzáállás.

2016. jan. 12. 22:22
 32/39 anonim ***** válasza:

Anélkül,hogy bírálnálak,nekem kicsit ellentmondásos a gondolkodásod.

Adnál még esélyt a feleségednek ha elmenne orvoshoz,stb.

De ugyanakkor már a 3.féllel tervezgetsz.Nem gondolod,hogy ez így nem fair egyikőjükkel szemben sem?

Ahogy írták is korábban,ha válni akarsz akkor ne egy esetleges kapcsolattól függjön a döntésed.

Hanem azért mert már nem működik az általad említett okok miatt a házasságod.És pont.

F40+

2016. jan. 13. 01:07
 33/39 A kérdező kommentje:
Kedves 32-ees! Igazad van. Átgondoltam, leültünk megbeszélni a válást normális emberek módjára. Mondom, nincs közöttünk háború. Két értelmes emberről van szó szerencsére. Azért azon elgondolkodtam, hogy elhagyni egy ilyen értelmes társat, az nem könnyű.Ez picit elbizonytalanított. Választanom kell a szerelem, egy igazán szeretni tudó hölgy és egy hosszú éveket velem eltöltött értelmes nő között, akivel viszont nincs közelebbi kapcsolatom.A gyerekek pedig visszahúzó erő ebben a szakításban. Nehéz a döntés.
2016. jan. 14. 15:00
 34/39 anonim ***** válasza:

Tudom Kedves Kérdező!

Én már 10 évvel ezelőtt túlestem ezen sajnos.Más okból.

Nálunk az exem bölcsebb volt.És ő akarta a válást.

A gyerekem miatt valószínűleg én soha vagy csak sokkal később váltam volna el.Mert nem tudtam volna meglépni.

Teljesen megértem a problémádat.

Azt kívánom,hogy bárhogyan is döntsél,minél kevésbé sérüljön a környezeted.És jobban alakuljon az életed mint eddig volt :)

32-es

2016. jan. 14. 15:30
 35/39 A kérdező kommentje:
Válunk. Megbeszéltük a válást, a gyerekekkel is sikerült megbeszélni mindent. Vár egy új élet. Végre boldog lehetek én is.
2016. jan. 17. 21:04
 36/39 anonim ***** válasza:
Sok boldogságot!
2016. jan. 23. 12:01
 37/39 anonim ***** válasza:
0%

vegre boldog lehetsz???

es a gyereked es a feleseged???

szegyeld magad onzo vagy es orokre ez lebegjen a szemed elott az elettol ezt 100x visszakapod

es eskud ne feledd ,,joban rosszban,,

2016. jan. 23. 12:28
 38/39 A kérdező kommentje:

Kedves 36-os! Köszönöm.

37-es! Az élet rövid. Ez a rövidke élet nem elég arra, hogy az utolsó napunkon gondolkodjunk el azon, hogy ha másképp éltünk volna, akkor boldogok is lehettünk volna. Ráadásul a boldog emberek tovább élnek, a boldogtalanok pedig hamarabb elpatkolnak (ez sajnos tény)

2016. jan. 27. 17:56
 39/39 anonim ***** válasza:

Furcsa, hogy a nejed inkább feladja a házasságát meg elviseli, hogy folyamatos vérzése van, minthogy cselekedne. Ő amúgy dolgozik, vannak értelmes elfoglaltságai, barátai? Mintha be lenne kissé depizve.

Én is szex nélküli kapcsolatban élek egy értelmes nővel, de még nem jutottam el addig, hogyan tovább. Részemről látom, hogy ő nem tesz semmit az én boldogságomért, viszont nem hiszek abban, hogy találhatok jobbat. Jó látni, hogy valaki mert lépni. Ahogy egy előző ember írta: ha nem is ezzel a személlyel jön össze a boldog kapcsolat, több esély van megismerni másokat.

2016. febr. 20. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!