Ti hogy döntenétek? 15 éves házasság,2 tinédzser gyerek. A probléma az, hogy szex nincs közöttünk már vagy 5 éve.
Ha ennyire menthetetlen a helyzet, akkor felesleges tovább húznotok a dolgot, de azért én megfontolnám a következő kijelentést a helyedben:
"Nemrég viszont megismertem valakit, aki felé kezdek szerelmet érezni, és ez kölcsönös.Ő más.Olyan, akivel szívesebben megöregednék."
Ezt nem tudhatod, amíg nem éltél vele együtt! Persze, hogy most szépnek és jónak látod, de ha kiismered és vele is együtt élsz majd évekig, lehet, hogy nála is ezt fogod érezni.
Nem akarok találgatni, de most a párom egyik exe jutott eszembe. Ők a kapcsolatuk utolsó fél évében nem szexeltek amiatt, mert a nőnek nőgyógyászati problémája volt, de nem volt hajlandó orvoshoz menni.
Ez védekezési mechanizmus. Nem akar orvoshoz menni, ergo nem akarja, hogy rendeződjenek a gondjai, ezáltal pedig közel kelljen engednie magához téged.
Lehet, hogy nincs igazam, de benne van a pakliban.
Ha a válás mellett döntesz, ne azért legyen, mert most találtál valakit (akivel ki tudja, mi lesz, ha lesz), hanem azért, mert amiben most benne vagy, az nem jó.
Amúgy én válnék - ha már odáig jutottatok, hogy nem tudsz felszabadultan elleni otthon ("Már félek amikor hisztisen elkezd kiabálni"... - így nem lehet élni - vagyis lehet, de nem éri meg)
Azt meg te is tudod, hogy +1 hónap nem változtat semmin.
Egy nagyon komoly beszélgetésre próbálj leülni vele, de szerintem nincs értelme, szemmel láthatóan ő elégedett a jelenlegi helyzettel, kierőltetni meg nem lehet a meghittséget.
Kifogaasokat keresel hiszen mar ott a masik no
Legy oszinte es valld be ocska ember vagy mas no kell megunted a feleseged
joban rosszban egeszsegben betegsegben ?????
Köszönöm a gyors válaszokat. Először is a 7.-re reagálnék pár mondatban. Egyáltalán nem arról van szó, hogy bejött a képbe egy új nő, és meg akarok szabadulni a régitől.Valamit nagyon félreérthettél. Szeretem, mint feleséget, mint a gyermekeim anyját, jó anya. Ezzel nincs is gond.Sok vihart átvészeltünk együtt. Elhangzott egy bűvös szó: "meghittség", ez annyira találó.Na ez hiányzik immáron legalább 5 éve.
A nőgyógyászati probléma az állandó vérzés, és nem hajlandó vele orvoshoz menni, hiába kérem már régóta. Most ez rosszabbodott, úgyhogy leülök vele beszélni.
A szex nélküli életünk legalább 5 éve tart. Ez szerintem nem normális. Azt nem akarom, hogy a háta mögött titokban valakivel...., az nem az én stílusom. Le kellene zárni, de nem tudom, hogy bele merjek-e vágni.
Igazatok van, hogy ne egy konkrét nő miatt induljon el a válás, hanem alapból. Ellenben a gyerekekre gondolva kitartottam eddig, mivel nem gondoltam volna, hogy valaha még szerelmes lehetek valakibe. De most sajnos vagy nem sajnos, de azt érzem. Márpedig nem a nejembe vagyok most szerelmes.
Persze abban is igazatok lehet, hogy a kémia nem tart majd örökké. A másik gondolat viszont ezzel ellentétes, mégpedig hogy az élet túl rövid. Főleg ahhoz, hogy ami még van azt boldogtalanul, szenvedve a bezártság érzéstől éljük le. Ha minden este a párotok már fél 9-kor befordul és alszik, napközben pedig ott vannak a gyerekek, nincs semmi meghittség a kapcsolatban, akkor az ember nem érzi azt, hogy szerelemmel szeretik.Ez csak lakótársi kapcsolat.
Valóban most a házasságotok egy mély időszakot él át, ahogy leírtad már nem először, de akkor sikeresen átvészeltétek. Most mi változott?
Ahogy más is leírta: jóban, rosszban, gazdagságban, szegénységben, egészségben, betegségben... Kár lenne azért véget venni valami jónak, mert most éppen nem a legjobb.
És gondolom, amikor megismerted a feleségedet, akkor pontosan így éreztél iránta, ahogy most érzel a másik nő iránt. Vele pontosan ugyanez elő tud fordulni, ami a feleségeddel.
Személyes véleményem: Amíg nem megy a gyerekek rovására ez a helyzet, addig nem érdemes válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!