Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogy döntenétek? 15 éves...

Ti hogy döntenétek? 15 éves házasság,2 tinédzser gyerek. A probléma az, hogy szex nincs közöttünk már vagy 5 éve.

Figyelt kérdés
Anyagiak rendben vannak sok-sok nehéz év után végre.1 éve egy szép házba költöztünk, amit fel is tudtam újítani. Anyagiak úgy jöttek össze, hogy örököltem, és abból vettük a házat, plusz hitelt vettünk fel.Mint férfi, nincs gondom. A nejem nem hajlandó orvoshoz menni a nőgyógyászati problémájával.Eddig úgy gondoltam, hogy a szeretet miatt együtt tudunk maradni, hiszen sokmindenen átmentünk. Az utóbbi pár hónapban viszont megváltozott.Már félek amikor hisztisen elkezd kiabálni, mert merek szólni valamiért, ami nem frankó közöttünk. Gondoltam tűrök, amíg tudok. Nemrég viszont megismertem valakit, aki felé kezdek szerelmet érezni, és ez kölcsönös.Ő más.Olyan, akivel szívesebben megöregednék. Már 2 éve ismerem, de még nem történt közöttünk semmi a beszélgetésen kívül.Ellenben érzem, hogy felé vagyok nyitott,...a házasságom pedig nem fog kitartani. Ha elválnék, akkor sokmindent borítanék,tudom. Tisztában vagyok vele. A gyerekekkel szeretném ha maradna az igazi apa kapcsolat. A nejem nehezen dolgozná fel, de kénytelen lenne. Adjak neki 1 hónap türelmi időt, hogy tegyen valamit a kapcsolatunkért? Ez már a sokadik 1 hónap lenne, amit adok neki, sosem tett semmit eddig. Vagy váljak el? Hogy döntenétek?

2016. jan. 10. 15:23
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
15%
El nem tudja képzelni egy férfi,hogy milyen az amikor folyton folyik az ember lába között a vér! Idegileg felőröl,a szervezetet teljesen leamortizálja!Így még orvoshoz menni is rettenetesen ciki! És akkor ott a két kamasz gyerek,az új házba költözés és még ki tudja mi minden! Erre most Te adnál neki ultimátumot,ami amúgy is felesleges,mert ha elmegy dokihoz ha nem nálad már beindult a félredugási vezérhangya(okkal ok nélkül ez most lényegtelen)egy nővel akit ugye mint írod nemrég ismertél meg,de már ismered két éve ,vagy hogy is van ez? Ehh! Földön fekvőbe akarsz még egyet belerúgni! Értelek én meg minden,nem is bírálatként,hanem hogy tisztán láss!
2016. jan. 10. 20:42
 12/39 anonim ***** válasza:
"Kár lenne azért véget venni valami jónak, mert most éppen nem a legjobb. " azért a 15ből 5 év nem egy átmeneti kis hullámvölgy. személyes tapasztalatom, hogy az ilyen hosszu, megfáradt, problémás házasságok kis töredéke menthető , javithato olyan szinten, hogy érdemes legyen fenntartani. ezzel persze nem tanácsolom azt hogy válj el, azt sem ,hogy ne. mérlegelj, hogy mit vársz a jövődtől és hogyan érintené ez a családtagjaid. azért a hisztis kiabálással sem lehet király együttélni.. a legszemélyesebb tapasztalatom a szüleim házassága lehet, mivel nekem még nem volt többévtizedes kapcsolatom. 32 éve együtt vannak, a házasságuk már kb az 5. évben se volt jo. nem voltak extrém problémák, csak a szokásos - elszürkülés, ellaposodás, néha veszekedés, feszültségek..stb. de ez az idő elteltével nem csökken,szerintem elég logikus, hogy ha két ember elindult azon az uton ,hogy egyre nehezzebb egymás mellett meglenniük, akkor ez egy visszafordithatatlan folyamat. aki mást mond, az hazudik. maximum sok energia befektetésével rövidebb időre lehet rajta valamennyit javitani. de ennél többet ne várj. a szüleim miattunk , gyerekeik miatt élték le együtt az életüket és őszintén megmondom neked,pont ugyanatokat a lelki sérüléseket, mintákat, beidegződéseket hoztuk magunkkal a felnőttkorunkba, mintha elváltak volna. csak az ilyen esetekben szerintem később, évek-évtizedek mulva jönnek ki a gyerekekből az ezek miatti problémák, válásnál meg rögtön a válás okozta éles váltás miatt. de a végeredmény ugyanaz.szoval ha csak nem vagytok marha jo szinészek a nejeddel, szerintem nem érdemes abban gondolkodni, hogy a gyerekek miatt 80 éves korotokig együtt legyetek. ha ő is ilyen hisztis házisárkány lett, gonodlom, belőle is kihalt már a tisztelet és a szeretet az irányodba, a megszokás, a ház és a gyerek kötnek össze. ez nem tul bizalomgerjesztő a jövőbeli közös magánéletetekre nézve.sem az 5 év szexmentesség.
2016. jan. 10. 20:52
 13/39 anonim ***** válasza:

Off: "nem tudsz felszabadultan elleni otthon"

Igaz, de a feleséged se otthon szült. :-))

On: #5-ös jól fogta meg a lényeget. De van más is, aminek a szempontjából a történeted 12 egy tucat. Ez pedig a révbe érés. Az ember mindig a legnagyobb problémával foglalkozik, a többit időlegesen félresöpri. Amíg tartottak az anyagi nehézségek, addig a biztos háttér, a szép otthon megteremtése volt a legégetőbb probléma. Az érzelmi életed hiátusai háttérbe szorultak. Most anyagi szempontból révbe értetek, most az utóbbi kerül a "legmegoldandóbb" feladatok elejére. Ilyenkor döbben rá az ember, hogy milyen rövid is az élet, és hogy ez az egy van csak.

A többit inkább privátban. Ha van kedved, írj.

2016. jan. 10. 21:02
 14/39 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem nem kellene elhagynod a feleségedet!

Nemcsak azért mert nem korrekt!

Ne legyél olyan naív hogy azt gondolod ez majd mindent megold! Olyan problémákat akarsz a nyakadba venni amiről fogalmad sincs! Nyugalomra vágysz és boldogságra, szerelemre de ez csak illúzió!

Ne gondold már azt hogy Téged nem fog lecserélni, amikor majd jönnek a problémák, anyagi, gyerekek, lakás stb.

Egyébként ha a hölgy korrekt lenne, nem kezdene ki Veled, pláne tudva hogy miben vagy benne.

Én is házasságban élek,több éve szex nélkül, más ok miatt, de eszemben sincs elválni, és nem is nézegetek ki mások felé! Ebből a dologból kifolyólag meg tudlak érteni, de igazából tényleg át lehet hidalni szeretettel, nehéz.

Még valami, azt vettem észre ha elválnak a szülők a gyerekek bekattannak. Több az ismeretségi körömben is.

De nagyon durván, drog,alkohol meg ilyesmi, annyira labilisak lesznek, mert megszűnik a biztonságérzetük.

2016. jan. 10. 21:25
 15/39 anonim ***** válasza:
Az előző kommentről az a vélményem, hogy ez az elmélet és van a gyakorlat. Ennyiből nem lehet megállapitani, hogy a 3 fél közül ki mennyire kokketr vagy nem korrekt. Azt is fontos lenne tudni, a kérdező miota érleli ezt az esetlges döntést magában, lehet, hogy évek ota. Nem mondom, hogy váljon el, én azt tanácsolom, hogy mérlegeljen mindenki nézőpontjábol és keresse a boldogságát, ami lehet a kilépés is, lehet az is, hogy sok-sok munkával megprobálják a házasságukat megjavitani. Hozzáteszem, a sikerre nem olyan nagy az esély általában,évekig is tarthat leszoktatni egymást a beidegződésekről, rossz szokásokrol, téves elképzelésekről, téves viselkedésmintákrol.És teljes megelégedés akkor sem feltétlenül várhato, ha ez sikerül, inkább részleges. De az is egy megbecsülendő eredmény lehet. A harmadik nőről meg az uj szerelem lehetőségéről irtakkal nem értek egyet, egyrészt válni nem a harmadik miatt kell, hanem mert tényleg ugy látjuk, ha van más-ha nincs, ez a házasság nem javithato , másrészt nem tudjuk, milyen körülmények között indult el a kémia közöttük, a harmadik lehet nem is tudott az elején a feleségről, és nem mi befolyásoljuk, kihez kezdünk vonzodni, csak dönthetünk arrol ,hogy nem megyünk bele egy szeretői viszonyba. Illetve ha tényleg komoly a vonzalom, jelen pillanatban a harmadiknak a legrosszabb, hogy foglalt az a férfi, aki érdekli. Nem tudok részleteket, de amit irt a kérdező, hogy két év alatt nem történt semmi ,csak beszélgetés, az alapján korrekt a két fél. Azt az érvet minden kérdésnél a legnagyobb hülyeségnek tartom, hogy azért nem kell kilépni egy kapcsolatbol, mert a következővel is ilyen lesz. Honnan a jo fenéből lehetne azt tudni, hogy azzal milyen lesz ? És ha 10-15 év mulva az is elhal, hát még akkor is jobb egy értékes párkapcsolatban boldognak lenni 10 évig, mint a mostaniban még 15-öt lehuzni, ami már most sem jo .. az ilyen érvek mindig érthetetlenek számomra. mielőtt valaki azt mondaná, hogy a válás és a csalfaság pártján állok, nem a hűség oldalán, természetesen nem állok ott, csak minden eset más és máshogy kell benne mérlegelni. ennyiből nem lehet megmondani, hogy dönts, bár érezhető, hogy lelkiekben a válást szeretnéd. annyit tudok csak mondani a gyerek témára, hogy ha ők is tudják-látják, hogy nem jo a kapcsolatotok, garantálom neked hasonlo szülők gyermekeként, hogy ugyanazokat a lelki sebeket szerzik meg, mint egy ronda válásnál a gyerekek. ugyhogy ebben sem értek egyet az előzővel. ha viszont érzed magadban a lendületet és a tettrekészséget, akaratot a házasságod komoly gatyába rázására, természetesen az is vezethet jora. csak valamit lépjél balra vagy jobbra, mert igy nem üldögélhetsz a langyos semmiben még 40 évig.
2016. jan. 10. 21:57
 16/39 anonim ***** válasza:
Szeretetben nevelt, jo utra terelt gyerek, akivel sokat törődnek ,odafigyelnek a mentális egészségére is, nem lesz drogos alkoholista..a környezetemben egy gyerek sem lett az. (kb 15 ilyet ismerek)
2016. jan. 10. 22:07
 17/39 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy a gyerekeket megviselné az, hogy a szüleik nem létesítenek testi kapcsolatot. Ha folyton veszekednek és ez a gyerekek életét erősen befolyásolja negatívan az teljesen más.

Írtad, hogy "Már félek amikor hisztisen elkezd kiabálni, mert merek szólni valamiért, ami nem frankó közöttünk." ez számomra azt jelenti, hogy testileg ( ami kevésbé fontos ), lelkileg teljesen elhidegültetek és nem tudsz vele úgy beszélni, hogy leültök és csak magatokról beszéltek anélkül, hogy valaki felemelné a hangját ott akkor már komoly problémák vannak valóban. De ha két ember valójában szereti egymást, akkor az esetek 95%-ban bárhonnan vissza tudják építeni a kapcsolatukat a "normális" szintre.

De ami nagyon fontos, hogy meg kell tudnod ( akár magadtól is ), hogy mi változott az utóbbi időben.

Az is az egyik eshetőség, hogy tud arról, hogy te azzal a nővel ismerkedsz.

2016. jan. 10. 22:12
 18/39 anonim ***** válasza:
Inkább a problémás esetek 5%-ában. Ha nekem tippelni kéne. Statisztikailag a párkapcsolatok 10%-a tényleg jo. És még biztos van ezen felül jopár, ami problémás,de javithato lenne, de ezzel együtt is kevesebb a jo, mint a rossz. De hogy álljon itt egy jo példa is, Kalo Jenő megjavitotta a házasságát : https://www.youtube.com/watch?v=T9wCvL4FC-0&hd=1
2016. jan. 10. 22:19
 19/39 anonim ***** válasza:

#17-es vagyok:

Lehet, hogy csak a párkapcsolatok 10%-a jó ( ... ), de oda írtam a 95% elé, hogyha a két ember valójában szereti egymást. Ha csak úgy lézengenek, hogy majd lesz, ami lesz, akkor annak csak az lesz a vége, hogy bontják a házasságot. Egy házasságért igenis sokat kell tenni mind a két végről.

2016. jan. 10. 22:33
 20/39 anonim ***** válasza:
Figyelj, szerintem eleve kevés ember van, aki tényleg nagyon szereti egymást. Kalo Jenőt belinkeltem, ő elmeséli, neki hogy sikerült és azt is hozzáteszi, hogy ezen életük végéig napi szinten dolgozni kell. Ehhez a legtöbb ember akarata és lehetősége a munka és a mindennapok mokuskereke mellett kevés. Még annyit teszek hozzá, minden helyzetből ki lehet hozni jot és rosszat is. Ha szétmennek, abbol is ki lehet hozni a boldog időskort ,ha együtt maradnak és komolyan veszik a problémák megoldását, abbol is lehet épitkezni. De olyan nyilván sosem lesz egyik kapcsolat sem soha már, mint az elején, a boldog békeidőkben.
2016. jan. 10. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!