Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Segítsünk a sógoromon, ha az...

Segítsünk a sógoromon, ha az megszorul anyagilag?

Figyelt kérdés
A sógoromnak szüksége lenne 200 ezer Ft-ra. Nekünk van annyi félretett pénzünk, de mi lakásra gyűjtünk és bármikor előállhat az a helyzet, hogy lakáshitelt veszünk fel és szükség lesz arra a pénzre. A másik probléma pedig az, hogy sose látnánk azt a pénzt, nem megbízható a sógorom anyagilag. Egyszer már adtunk neki 55 ezret, azt se kaptuk vissza. De a férjem szeretne rajta segíteni. Írjunk róla papírt ügyvéd előtt? Ha nem törlesztené nekünk minden hónapban, akkor pereljük be? Az milyen dolog lenne? A saját rokonunkkal pereskedjünk?
2015. dec. 7. 05:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Nem, mivel meg mindig log az 55-el. Egyebkent meg en ugy vagyok vele hogy rokonok kozott nem kolcsonzunk.

Ha olyan jol allok hogy tudok adni, akkor ajandekba adom, ha meg nem, akkor nem kockaztatom. Rossz viszony, baratsagok megromlasa stb, a penz miatt, kinek kell ez?

Ha akarsz es tudsz adni, add ajandekba, ha nem akkor meg ne adj.

2015. dec. 7. 09:12
 12/25 Kései Sirató ***** válasza:
97%

Mindenkinek zöld kezet adtam. Nagyon jók a válaszok.

Ha mindenképpen adni akartok, mert sajnáljátok, adjatok neki 10.000,- Forintot, igen tízezret. HA éhezik, akkor ennyiből lehet venni valamennyi élelmiszert. Miért kell neki olyan sok pénz? Tartozásokat akar vele kiegyenlíteni? Mások tartozásait kiegyenlítené, miközben a ti 55 ezer forintotokat nem is jut eszébe visszaadni? Nem írtad, hogy mire kell neki a pénz. Ha új tv-re, dvd lejátszóra, telefonra, vagy ilyen nélkülözhető tárgyakra kell, akkor nem adnék. Ha kajára kell, akkor meg ez a pénz túl sok. Szóval én csakis kajára adnék és max. egy tizest.

2015. dec. 7. 09:15
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

én is gyanítom,hogy hirtelen azért kell neki ennyi pénz mert

a, közeleg a karácsony

b, tartozik valakinek aki , be is akarja hajtani rajta, nem úgy mint ti,hogy ráhagytátok ,hogy nem adta vissza a kölcsönt.

szóval én nem adnék.de ha mondjuk halálos beteg lenne és kezelésre kéne a pénz,vagy gyógyszerre, akkor adnék. más esetben nem

2015. dec. 7. 09:25
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Hacsak nem beteg, vagy nem a maffia akarja levagdosni az ujjait tartozás miatt, akkor nem adnék.

Én egyszerűen azt nézem, hogy nekem is X ideig kell gyűjtögetni valamire amire szükségem van, akkor miért én "áldozzam be" a félretett pénzem, miért nem gyűjtöget ő tovább?

2015. dec. 7. 10:04
 15/25 anonim ***** válasza:

Ha nagyon jó fejek akartok lenni, akkor mondjátok neki, hogy gyorskölcsön kamatját meghitelezitek neki (pl. 200 ezres kölcsönt 55x heti 4100 Ft-tal törlesztve összesen 225 ezret kell visszafizetnie, 25,6% THM), és adtok neki mondjuk 25 ezret, de ezt is ahhoz a feltételhez kössétek, hogy a korábbi 55 ezer visszafizetését is ígérje meg.

Persze erre a 25 ezerre is majd keresztet vethettek, de így talán már nem lesz arca újra nálatok kuncsorogni.

2015. dec. 7. 10:16
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha segíteni akartok neki, inkább intézzetek egy kedvező kölcsönt, így nem a ti megtakarításotok bánja, neki mégis lesz pénze.
2015. dec. 7. 10:18
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

En voltam ilyen helyzetben pont a sogorommal,es 50.E.adtam kölcsönbe,mondván hogy nem kell egyoszegbe ahogy tudják torleszek eltelt 2ev azota sem kaptam vissza.

Következőleg ugyanugy kert "kölcsön"akkor megemlítettem hogy adjak amikor az 50E sem kaptam vissza?

Az volt ra a válasza,hogy nekem arra nincs szükségem mert nekem ugyis van! Valaszom az volt erre, oké igazad van nem vagot földhöz az 50E ft amit nem kaptam vissza,de ha Ennyire gerinctelen volttal akkor ezután most mar nem adok kölcsön hisz ezt sem fogom latni mivel nem lesz ra szükségem!

És ő volt megsértve mert kijelentettem hogy nem adok penzt!

Lesz.rom!! Isten nevében nem fogok adni!

Tudod mit azóta én vagyok a szemét aki a garast a fogahoz veri,és sz.rt megeszem magam alól! Hát legyek nem bánom inkabb ne szeressen érdekből,minthogy addig legyek jó mig adok.

Azota semmilyen kapcsolatunk nincs?megtudjuk egymast mivel muszály.....de nem szeretjük egymast!

2015. dec. 7. 10:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szemrebbenés nélkül megmondanám, hogy a múltkori 55 ezret sem kaptuk még vissza, így nem tudunk adni.

A család sem egy szeretetszolgálat, legalábbis nekem ez a véleményem.

Azért mert valaki családtag nem köteles minden szóra adni a másiknak amit az akar.

2015. dec. 7. 10:21
 19/25 anonim válasza:
100%

Sok részletet nem ismerünk, ami a döntésben fontos szerepet játszhat.

Ha valóban egy link alak, teljesen felesleges pénzt adni neki. Lényegében olyan,mintha kidobnád az ablakon. Így, hacsak nem valóban a maffia vagy a bank fenyegeti nem adnék neki. Ráadásul ha perig fajul a dolog az mekkora segítség? Akár nektek, akár neki. Egy életre megrontjátok a viszonyt.

Úgyhogy én kölcsönt nem adnék, főleg nem pénzt, DE!

Mivel rokon csak bántanak engem is,főleg, hogy a Karácsony és főleg, ha családja van. Ha rászorul,akkor minden más módon segítenék neki. Pl. Ha kell elmegyek neki segíteni fát vágni, vagy nagyon max. vennék neki egy kis tüzelőt (1 erdei köbméter 40 ezer,még mindig olcsóbban jöttök ki(ha vidékiek vagytok)), ha valóban éhezik élelmiszer csomagot összeállítanék tartósabb élelmiszerekből, ha tudom, hogy van a házában valami,amit meg kell szerelni abba segítek, használt ruhát adni neki, ha él még mama,és segíteni tud/akar megmondani inkább őt segítse illetve,amit nektek adna, azt inkább neki adja stb.

Ha én veszek neki dolgokat, tudom, hogy mire megy el a pénz, ráadásul nem kell százezreket elkölteni. Amit pedig ezeken ő megspórol, teheti félre.

Tehát segítettem is, nem is pénzbe (van nem olyan sokkal), mindenki jól jár, és a családi kapcsolatot sem teszi tönkre a pénz.

2015. dec. 7. 10:29
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, Én is megkérdeztem majdnem ugyanezt, de senki nem írt:D

De legalább más elég fontos, úgyhogy innen tanulok.

2015. dec. 7. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!