Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A mamám nem jön ki a nyugdíjáb...

A mamám nem jön ki a nyugdíjából. Miért mi segítsünk, ha nem tudunk?

Figyelt kérdés

Mama nyugdíja 150 E ft körül van, egyedül él. A szüleim nyugdíja összesen 165 E ft,(ők ketten élnek, a lakáson kívül egy kertet gondoznak + két kutya van, és segítenek vagy nekem vagy a tesómnak, és mégis elég a pénz hó végére.)

Mamának alacsony a rezsije, kevés gyógyszert szed, kajára 80-90 E ft szokott neki maradni havonta. Nem tudja beosztani, fűnek-fának süt (nekünk nem!, de az orvosoknak, bankba igen), plusz mióta beteg volt, van egy bejárónője.

Nem tudom mennyit ad a nőnek, 25-30 E ft körül. Régen nagynéném fizette, de mióta mama meggyógyult nem fizeti, mert nincs rá szükség. Mama ellustult, inkább fizeti a nyugdíjából, csak legyen aki körbeugrálja.

A nőnek ajándékba ad mindent (ruha, dísztárgy stb), főz rá, plusz ha süt akkor csomagol neki, illetve ugye kifizeti a havi bérét. Napi 2-4 órát van ott a nő (aki egyébként nyugdíjas), mikor mennyi dolga van.

Plusz másik nagynéném külföldről szokott mamának küldeni 200 dollárt...

Mama nekünk panaszkodik, hetente 3x furikáztatja magát apuval, mert mennek bevásárolni, orvoshoz stb., és megvan sértődve, ha apu kér a tankolásért pénzt.

Őszintén szólva megértem aput, hogy a mama azért fizeti a bejárónőt, hogy bevásároljon neki, és mégis apuval viteti magát mindenhova.

Ha apu meg nemet mond (mert ő is emberből van, ő is rosszul érezheti magát vagy lehet más programja), akkor a mama elhordja minden semmirekellőnek, hogy milyen hálátlan és nem segít az anyjának.

Mi a párommal nehezen élünk meg az albérletben (páromnak van egy fia is), és most tőlem várja a segítséget, hogy de hát nem hiszi el, hogy 10-15 ezret nem tudnék adni neki, mert ő olyan szegény.

Megmondom őszintén, NEM VAGYUNK JÓBA mamámmal, a gazdagabbik nagynéném nagyobbik fiára íratta a lakását, engem évek óta nem hívott fel érdek nélkül, de most elvárja, hogy fizessek mint a katonatiszt,hogy ő több pénzt tudjon adni a bejárónőnek...

Én erre nemet mondtam, most én vagyok a szemét unoka, mert tojok a nagymamámra. Az elmúlt 5-6 évben egy szöget nem kaptam tőle, míg a másik 2 unokáját (a 3. külföldön él) minden földi jóval elhalmozza, holott dupla annyit keresnek, mint én.

2014. márc. 27. 13:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdésed? Miért ti segítsetek? Ne segítsetek és kész!
2014. márc. 27. 13:53
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van nem keves a nyugdija nehogy mar bejaronore telik de meg ezen felul te is tamogatsd. Inkabb neki kellene segiteni benneket.
2014. márc. 27. 13:53
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor Mamkó így járt. Most erre mit lehet mondani? Ennyiből van, hogy ketten próbálnak megélni.
2014. márc. 27. 13:54
 4/26 anonim ***** válasza:
48%

Mondd neki, miért nem törte magát fiatalon, dolgozott volna jobb helyen, több lenne a nyugdíja! Fejezze be a sütést főzést, ha az én nagymuterom kijön 120e-ből egy 70nm-es kertes házban, egyedül, akkor megse szólaljon a Te nagyid.

21F

2014. márc. 27. 13:55
 5/26 anonim ***** válasza:
7%
Azért tartja a bejárónőt, h valakivel tudjon beszélgetni, mert ti ezt láthatóan nem teszitek meg, szartok a fejére, nem mondom, h adj neki pénzt, de nem lehet egyszerű neki sem egy olyan családban ahol azért is benzin pénzt kérnek tőle, mert elviszik bevásárolni.
2014. márc. 27. 13:58
 6/26 A kérdező kommentje:

Mióta van ez a bejárónője azóta nem szívesen megy hozzá egyik unokája,gyereke sem.

Eleinte anyu takarított, apu bevásárolt, de amióta a bejárónő van, azóta nem akarnak a mamához menni.

És megértem, hogy nem egy vadidegen előtt akarnak vele beszélgetni.

2014. márc. 27. 14:03
 7/26 anonim ***** válasza:
11%

mekkora nyugdíjak!!

hol éltek ti?

itt felénk a 30ezer az átlag nyugdíj.

azok az emberek sírnak, de te ennyi pénzzel mit akarsz?

2014. márc. 27. 14:05
 8/26 A kérdező kommentje:
Ezért a nyugdíjért megdolgoztak a szüleim is, meg a mamám is. Aki nem dolgozott egész életében, mit vár a nyugdíjtól?!
2014. márc. 27. 14:08
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én mamám és papám ketten kapnak ennyit mégis tökéletesen kijönnek belőle és félre is tudnak tenni.
2014. márc. 27. 14:09
 10/26 anonim ***** válasza:
92%
Aki bejaronot tart, az nem szegeny, az ne sirjon es ne varjon mastol penzt.
2014. márc. 27. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!