Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A mamám nem jön ki a nyugdíjáb...

A mamám nem jön ki a nyugdíjából. Miért mi segítsünk, ha nem tudunk?

Figyelt kérdés

Mama nyugdíja 150 E ft körül van, egyedül él. A szüleim nyugdíja összesen 165 E ft,(ők ketten élnek, a lakáson kívül egy kertet gondoznak + két kutya van, és segítenek vagy nekem vagy a tesómnak, és mégis elég a pénz hó végére.)

Mamának alacsony a rezsije, kevés gyógyszert szed, kajára 80-90 E ft szokott neki maradni havonta. Nem tudja beosztani, fűnek-fának süt (nekünk nem!, de az orvosoknak, bankba igen), plusz mióta beteg volt, van egy bejárónője.

Nem tudom mennyit ad a nőnek, 25-30 E ft körül. Régen nagynéném fizette, de mióta mama meggyógyult nem fizeti, mert nincs rá szükség. Mama ellustult, inkább fizeti a nyugdíjából, csak legyen aki körbeugrálja.

A nőnek ajándékba ad mindent (ruha, dísztárgy stb), főz rá, plusz ha süt akkor csomagol neki, illetve ugye kifizeti a havi bérét. Napi 2-4 órát van ott a nő (aki egyébként nyugdíjas), mikor mennyi dolga van.

Plusz másik nagynéném külföldről szokott mamának küldeni 200 dollárt...

Mama nekünk panaszkodik, hetente 3x furikáztatja magát apuval, mert mennek bevásárolni, orvoshoz stb., és megvan sértődve, ha apu kér a tankolásért pénzt.

Őszintén szólva megértem aput, hogy a mama azért fizeti a bejárónőt, hogy bevásároljon neki, és mégis apuval viteti magát mindenhova.

Ha apu meg nemet mond (mert ő is emberből van, ő is rosszul érezheti magát vagy lehet más programja), akkor a mama elhordja minden semmirekellőnek, hogy milyen hálátlan és nem segít az anyjának.

Mi a párommal nehezen élünk meg az albérletben (páromnak van egy fia is), és most tőlem várja a segítséget, hogy de hát nem hiszi el, hogy 10-15 ezret nem tudnék adni neki, mert ő olyan szegény.

Megmondom őszintén, NEM VAGYUNK JÓBA mamámmal, a gazdagabbik nagynéném nagyobbik fiára íratta a lakását, engem évek óta nem hívott fel érdek nélkül, de most elvárja, hogy fizessek mint a katonatiszt,hogy ő több pénzt tudjon adni a bejárónőnek...

Én erre nemet mondtam, most én vagyok a szemét unoka, mert tojok a nagymamámra. Az elmúlt 5-6 évben egy szöget nem kaptam tőle, míg a másik 2 unokáját (a 3. külföldön él) minden földi jóval elhalmozza, holott dupla annyit keresnek, mint én.

2014. márc. 27. 13:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
12%

aki nemdolgooztt??

kiscsillag!

egész életükben dolgoztak itt az emberek, csak sajnos annyi pénzt kaptak a munkájukért, hogy épp nehogy éljen haljanak.

szerintem te valami újgazdag, vagy arisztokrata környezetben nőttél fel, mert amit írtál, magyar viszonylat is átlagon felüli nyugdíj.

2014. márc. 27. 14:14
 12/26 anonim ***** válasza:
6%

te írtad a kérdésedben.

"Nem tudom mennyit ad a nőnek, 25-30 E ft körül. Régen nagynéném fizette, de mióta mama meggyógyult nem fizeti, mert nincs rá szükség. Mama ellustult, inkább fizeti a nyugdíjából, csak legyen aki körbeugrálja. +

akkor szerinted a bejárónő mennyi nyugdíjat fog kapni?ha csak ennyit ad neki a mamád, vagy hozzátartozód?

2014. márc. 27. 14:18
 13/26 A kérdező kommentje:

Bocs, én tehetek róla, hogy a mama nyugdíja több, mint az átlag magyaroké?! Nem. Akkor?

Anyuéké 80 illetve 85 E fejenként...

2014. márc. 27. 14:19
 14/26 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt nem olvastad el?

"A nőnek ajándékba ad mindent (ruha, dísztárgy stb), főz rá, plusz ha süt akkor csomagol neki, illetve ugye kifizeti a havi bérét. Napi 2-4 órát van ott a nő (aki egyébként nyugdíjas), mikor mennyi dolga van. "

A nő a nyugdíja mellett kapja ezt a pénzt!!!

2014. márc. 27. 14:22
 15/26 anonim ***** válasza:
88%

Máshol családok élnek ennyiből...

Nem vagy szemét, ne segíts neki! Esetleg annyiban, hogy elmondod neki, hogyan kell reálisan élni. Írni a kiadásokat, okosan vásárolni, stb.

2014. márc. 27. 14:23
 16/26 anonim ***** válasza:
61%
Ja ha a nőnek is 70 a nyugdíja akkor kiegészítés, amúgy te miért nem ajánlod fel, hogy egy 20asért kitakarítasz nála hetente, ha így le vagytok égve?
2014. márc. 27. 14:24
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk annyira jóban.

Anyukám ingyen kitakarítana, apu meg a benzinpénzért cserébe bevásárolna. (Mert a benzin nekünk is pénzbe kerül!) De a mama inkább egy idegennek adja a pénzét.

2014. márc. 27. 14:30
 18/26 anonim ***** válasza:
63%
Azért azt sem hiszem hogy ti angyalok vagytok, ha a mama inkább idegeneknek fizet
2014. márc. 27. 14:32
 19/26 anonim ***** válasza:
76%
Meg kell mondani a mamának,hogy vegye ki a szekrényből a ruhák alól a bonbonos dobozt amibe a temetésére gyűjtögetett pénz van..és azt költse.
2014. márc. 27. 14:32
 20/26 A kérdező kommentje:

Mamának 2 gyereke él a közelben (egyik apukám), plusz van 3 unokája (igazából 5 unokája van, mert van egy féltesóm, de őt utálja) Magyarországon, és egyikkel sincs jóba.

A külföldi nagynéném szintén megharagudott rá.

Akkor szerinted velünk van a baj? Sose állítottam, hogy angyalok lennénk.

2014. márc. 27. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!