Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerelmes vagyok az unokahúgom...

Benuel kérdése:

Szerelmes vagyok az unokahúgomba. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy bajban vagyok már 5hónapja. Találkoztam unokatesómmal Ő 17L Én 17F Nagyon megtetszett nekem, úgy érzem hogy többet érzek iránta mint amennyit kéne. Ilyenkor mi a teendő? Felejtsem el? Vagy próbálkozhatok nála? De nem szeretném, hogy kiderüljön a családban. Kétségbe vagyok esve. Alig eszek, nem tudok aludni, csak forgolódok. Ő jár egésznap az eszemben. Még álmodni is szoktam vele. Egy lányt sem szerettem így mint őt, tudom hogy ez furán hangzik. De nézzétek el nekem, nem tehetek róla, hogy pont belé lettem szerelmes.

2015. nov. 16. 21:53
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
23%
Bmeg az vérfertőzés lenne, undorító vagy...
2015. nov. 16. 21:58
 2/39 anonim ***** válasza:
95%
" De nem szeretném, hogy kiderüljön a családban" Bele se kezdj. Hagyd békén azt a lányt, és magadnak se csinálj bajt: Még ha bele is menne egy kapcsolatba, - aminek nyilván nincs jövője - milyen lenne? Bujkálnátok a saját családotok elől?
2015. nov. 16. 22:01
 3/39 A kérdező kommentje:

Tudom hogy vérfertőzés..

De mit csináljak hogy ha szeretem?

2015. nov. 16. 22:02
 4/39 anonim válasza:
97%
Tudatosulnia kellett volna hogy Ő rokon és a normális emberek nem tudnak úgy nézni nő vagy férfirokonaikra másképp. Gondolom sokáig nem találkoztál vele mert ha kiskorodtól nap mint nap vele lettél volna nem alakul ki ilyen. Elfelejteni sose fogod azzal ne is próbálkozz, ha bepróbálkozol gondolj arra hogy sokan elfognak ítélni. Én azt javaslom hogy keress más lányt. Tudom hogy hiába mondanak ilyet az embernek, de muszáj. Az idő enyhíti majd a fájdalmat de nem szünteti meg. Nagyon sajnálom hogy ilyen problémába ütköztél és sajnálom hogy nem tudok ennél többet tenni érted. Mindenesetre szorítók neked hogy sikerüljön megoldani! Kitartás!
2015. nov. 16. 22:05
 5/39 A kérdező kommentje:

Nita 19

Köszönöm.

Amugy tényleg nem vele nőttem fel.

2015. nov. 16. 22:07
 6/39 anonim ***** válasza:
66%
A szuleitek testverek? Mert akkor nagyon gaz. A nagyszuleitek? Akkor siman csak gaz. Nem mind1.
2015. nov. 16. 22:33
 7/39 anonim ***** válasza:
94%
Esetleg írj verseket vagy ami neked jön, a lánynál pedig ne próbálkozz... Az érzésekkel nem tudsz mit tenni, de ne lépj. Túl közeli rokon. El fog múlni, ez eléggé bizonyos.
2015. nov. 16. 22:50
 8/39 A kérdező kommentje:
3.unokatestvér
2015. nov. 16. 22:50
 9/39 A kérdező kommentje:
Hát ez a verses dolog talán menne. Aludni ugysem tudok.
2015. nov. 16. 22:54
 10/39 anonim ***** válasza:
83%

Sokan elítélik az ilyen kapcsolatot, ezt nyilván figyelembe kell venni. De, ha már szóba került a vérfertőzés: nos, nem lenne az. Még csak szexuális visszaélést sem követnének el; viszont, még házasságot is köthetnének.

A vérfertőzésről azért is túlzás volt írni, mert szexuális kapcsolatról szót sem ejtett a kérdező.

Büntető Törvénykönyv szerint vérfertőzés:

199. § (1) Aki egyenesági rokonával szexuális cselekményt végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki testvérével közösül, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

[link]

A Polgári Törvénykönyv meghatározása szerint:

4:96. § [A rokoni kapcsolat]

(1) Egyenesági a rokonság azok között, akik közül az egyik a másiktól származik.

[link]

Mivel nem egyikük a másikuktól származik: nem egyenesági rokonok. És nem is testvérek. Tehát a vérfertőzés kizárt.

Ha 14-18 év közötti személy 14-18 év közötti személlyel szexuális kapcsolatot létesít: egyikük sem büntethető.

Ha 18 év feletti személy 14-18 év közötti személlyel létesít szexuális kapcsolatot, csak akkor büntethető, ha a 18 év feletti visszaél hatalmával vagy befolyásával.

Tehát, mindkettőjük önkéntes beleegyezése esetén szexuális visszaélés sem lenne, tehát ilyen jogi következmény sem lenne.

[link]

Sőt! Nincs olyan rokoni kapcsolatuk, ami miatt ne köthetnének házasságot. Annyi korlát van, hogy 18 éves kor alatt gyámhatósági engedélyre lenne szükség.

Polgári Törvénykönyv

4:12. § [Rokoni, hozzátartozói kapcsolat]

(1) Érvénytelen

a) az egyenesági rokonok házassága;

b) a testvérek egymással kötött házassága;

c) a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága; és

d) az örökbefogadónak az örökbefogadottal az örökbefogadás fennállása alatt kötött házassága.

(2) A testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága nem érvénytelen, ha a jegyző e házassági akadály alól a házasságkötés előtt vagy a házasság fennállása alatt felmentést ad. Felmentés akkor adható, ha a házassággal létrejövő kapcsolat a születendő gyermekek egészségét nem veszélyezteti.

Nincs kizáró ok, mert az a)-d) pontok egyike sem vonatkozik rájuk.

(Bár rájuk nem vonatkozna, de a (2) bekezdés szerint akár testvér gyermekével is lehetséges a házasságkötés, ha megkapják a jegyzői felmentést.)

[link]

2015. nov. 16. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!