Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondoltok, úgymond elítele...

Mit gondoltok, úgymond elítelendő az ha valaki a saját lakásában dohányzik akkor is ha az egyik rokon terhes és éppen ott van?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 19. 12:41
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, jól tetted, hogy megemlítetted, ha maguktól nem volt bennük ennyi tapintat, és jobban is jársz így hosszútávon, hogy nem mész cigifüstös lakásba. Sértődjenek inkább meg, minthogy a babádnak baja legyen.
2015. ápr. 19. 12:51
 12/54 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen mindegy, hogy terhes e vagy sem, hogy saját lakás e vagy sem, más társaságában csak akkor gyújtok rá, ha előtte megkérdeztem, hogy nem zavarja e őt. Ha igen, akkor odébb megyek. Ott már réges rég probléma van, ha valakiben fel sem merül, hogy megkérdezze a másik, amúgy nem dohányzó félt.
2015. ápr. 19. 12:52
 13/54 A kérdező kommentje:

Kisebb rokoni látogatás volt.

Nem is gondoltuk, hogy ezt így meg teszik. Tudták a terhességet és ezért is érintett vissza taszítóan a dolog.

2015. ápr. 19. 12:53
 14/54 anonim ***** válasza:
84%
saját lakásba dohányozhat az ember, de ha vendége van akkor illik azt tiszteletben tartani! független attól hogy terhes, kis gyerekes vagy csak simán nem dohányzik. Nálunk is csak a barátnőm dohányzik, mivel engem a füst nem zavar meg engedtem neki hogy cigizhet a konyhában meg a nappaliban, de a hálószobánkat nem engedem! Ha vendégségbe jön hozzánk valaki akkor ha dohányosok maximum a konyha jöhet szóba.
2015. ápr. 19. 12:55
 15/54 anonim ***** válasza:
29%
attól hogy valaki terhes mindenki boruljon térdre előtte? Basszus a saját lakása azt csinál amit akar. ha nem tetszik el lehet menni. gondolom neked se tetszene ha téged korlátoznának otthon.
2015. ápr. 19. 13:03
 16/54 anonim ***** válasza:
37%

A saját lakásában joga van azt csinálni, amit akar. Egy mellette elszivott cigitol nem esik semmi baja egy terhes nőnek. Ennyi erővel az utcára se menjen ki, mert valaki meg ragyujt mellette.

Az is kérdés, hogy pontosan mi történt. Egy "ne haragudj, meg tennéd hogy eloltod a cigit, nagyon zavar most a füstje " után továbbra is pofekelni bunkóság, de egy "baxd meg terhes vagyok ne cigi már " simán az ellenkezőjét éri el.

2015. ápr. 19. 13:05
 17/54 A kérdező kommentje:

Közeli rokon. Ezért eszünkbe se jutott az, hogy esetleg ilyen történik.

Nem tisztem bele szólni abba ha valaki a lakásában dohányzik, de így rosszul érintett.

Azért mentem oda mert meg voltunk hívva.

2015. ápr. 19. 13:06
 18/54 anonim ***** válasza:
100%
De mit mondtál neki?
2015. ápr. 19. 13:09
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
Talán a kérdés megszövegezésének szóhasználata kissé szélsőséges. A mai orvosi/természettudományos ismeretek alapján legfeljebb azt lehet mondani, hogy nagyfokú udvariatlanság (hogy ne mondjuk: bunkóság). Az "elítélendő" kifejezés talán szélsőséges, mert sem erkölcsi, sem jogi, sem egészségügyi tekintetben azért "bűn"-nek nem tekinthető.
2015. ápr. 19. 13:15
 20/54 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen egyetértek mindenkivel, aki azt írja, hogy nem illik, sőt! Ahogy már előttem írták - egy lakásban nem a jogok érvényesülnek családi látogatáskor (sem!) hanem az egymás iránti tisztelet... Aki ezt nem érti meg, és nem eszerint cselekszik, ott az intelligencia mélyen lentebb van, mint ahol a többiek szintje. (ha megfigyeljük embertársainkat, ez mindig igaz az ilyen egymás orra alá füstölünk kérdés nélkül témákban!)

Én nem vagyok kismama, de mélyen undorodom a dohányfüsttől gyerekkorom óta a fejem megfájdul és hányingerem lesz tőle.. emiatt voltak a munkahelyeimen gondok - egészen addig amíg végre be nem vezették azt, hogy az irodákban bent nem lehet dohányozni.

Természetesen én is tiszteletben tartom a dohányosokat.. Pld. alattunk lakik egy dohányos család, és kint szoktak az erkélyükön dohányozni. Én ilyenkor becsukom az ablakokat és kész. Megértem, hogy nekik is kell valahol dohányozni...

De a te eseted.. számomra több mint felháborító.

2015. ápr. 19. 13:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!