Ti hogyan élnétek meg az alábbi szitut? Ismertek ilyen családot?
Nagyon furcsa helyzet állt elő. Párom szülei múlt héten jelentették be, hogy párom új kistesót kap. Örültünk nekik, párom nagyon korai gyerek volt, a szülei még fiatalok, tök jó minden. Erre fel tegnap kiderült, hogy én is babát várok. Alapvetően iszonyatosan intenzív érzelmi állapotban vagyok, össze-vissza cikáznak a gondolataim.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy esetleg járt már így valaki a környezetetekben, vagy ismertek ilyen felállású családot, ahol a gyerek és az unoka között ilyen kevés korkülönbség van? Ha ismertek ilyet, ott ezt a gyerekek hogy élték meg? Oviban/suliban ez nem fog rájuk rosszul kihatni?
Bocsi ha kaotikus lett, alig tudok gondolkodni most. Köszi ha válaszoltok :)
De jó lesz! Szerencsések vagytok. A babakorból kinőve nagyon jól fog ez nektek jönni. Tudod amikor elindulnak a gyerekek és folyamatosan le kell őket fárasztani, mert ha nem akkor nyűgösek egész nap. Nagyon sok energia kell hozzájuk. Viszont ha van a rokonságban vele egy korú kispajtás az nagyon szuper, mert csak átugrotok vagy átviszitek a mamához és a két gyerek automatikusan lefárasztja egymást. Úgy ahogy két gyerkőc tud egymással játszani, felnőtt nem.
Még ha vigyáztok egymás gyerekére , ha összeszoktok akkor is könnyebb lesz mert máshogy kell szórakoztatni két kicsit mint egyet.
A családi viszonyokkal pedig ne foglalkozz, mert nekik így lesz természetes.
Anyu öccsének a fia 18 évesen meghalt, s a szülők úgy döntöttek vállalnak még gyereket (40 felett voltak), 2 gyerekük született, az egyik az én iker fiaimmal egy hónap különbséggel, a másik 3 évre rá. Tehát a saját unokatesóim, s fiaim egykorúak.
A második házasságomból a kicsi fiam 6 éves, a nagylányomnak (23 éves) nemsokára megszületik a kisfia. Tehát a fiam 6 évesen lesz nagybácsi.
Modern Family sorozatban is ez van, csak ott rátesz egy lapáttal, hogy "mostohanagybácsi" is van:)
A nagypapa új felesége vitt a házhoz egy tizenéves éves fiút, aztán született egy közös gyerek is, aki az összes unokánál több mint 10 évvel fiatalabb.
Nincs gond ezzel. Nem mindennapi,de aki ebből problémát csinál, azzal nem kell törődni.
Nálunk is van hasonló furcsaság, Anyukám húga 1 évvel idősebb nálam. 22 vagyok) sőt, hallottam már olyan srácról is, akinek a bátyja az apja is egyben, bár ez nár kicsit a véglet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!