Ismertek olyan családot, ahol kicsi gyerek (2-3 év) édesanyja öngyilkos lett?
hogy tette túl magát a család rajta?
Gyerek hogy nőtt fel?
Igen.
Kolléganőm 5 hónappal a második gyerek születése után öngyilkos lett, kezeletlen gyermekágyi depresszió miatt.
Én is ebben a betegségben szenvedtem, de jártam pszichiáterhez, és meggyógyultam. Ezért viselt meg különösen a dolog, mert tudtam, hogy értelmetlen halál volt, csak kicsit jobban kellett volna figyelni rá a környzetének.
Apuka nevelte példásan a két kicsit, talán 3 év múlva lett új párja.
Egyik barátom édesanyja lett öngyilkos. Barátom 3 éves volt, a nővére 5-6 körül, a pici baba meg pár hónapos...
A család a férjet okolta, mert elhanyagolta a feleségét. Az anyai nagymama eléggé az apuka ellen hangolta gyerekeket, pedig azért 3 pici gyerekkel egyedül maradni...
A barátom húga (aki pár hónapos volt) sosem tudta feldolgozni, hogy az anyja az ő születése után öngyilkos lett. Elég önbizalom hiányos szegény.
A barátomnak is elég sok lelki gondja volt. A nőkben is az anyját kereste (mostoha anyja lett de az amolyan mostoha maradt), ezért a párkapcsolatai eléggé zűrösek voltak. Most valami buddhista önismereti csoportban találta meg a lelki békéjét, elvonulva a világtól.
A nővére elfordult az apjától, amint lehetett elköltözött otthonról. Családja lett. Az apjával a lánya születése után találkozott, akkor rendezték a kapcsolatukat egy viszonylag normális szintre.
Igen, amikor a kislány csecsemő volt, és az apja pár év múlva szintén öngyilkos lett. A nagymama nevelte fel a gyereket. A lány egyetemet végzett, de olyan sérült lelkileg, hogy az elképesztő. Pszichiáter legyen a talpán, aki segíteni képes neki, hogy viszonylag normális élete legyen.
Ha te vagy az anya, aki fontolgatja az önkéntes távozást az élők sorából, akkor most mondom, hogy ne tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!