Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogyan élnétek meg az...

Ti hogyan élnétek meg az alábbi szitut? Ismertek ilyen családot?

Figyelt kérdés

Nagyon furcsa helyzet állt elő. Párom szülei múlt héten jelentették be, hogy párom új kistesót kap. Örültünk nekik, párom nagyon korai gyerek volt, a szülei még fiatalok, tök jó minden. Erre fel tegnap kiderült, hogy én is babát várok. Alapvetően iszonyatosan intenzív érzelmi állapotban vagyok, össze-vissza cikáznak a gondolataim.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy esetleg járt már így valaki a környezetetekben, vagy ismertek ilyen felállású családot, ahol a gyerek és az unoka között ilyen kevés korkülönbség van? Ha ismertek ilyet, ott ezt a gyerekek hogy élték meg? Oviban/suliban ez nem fog rájuk rosszul kihatni?

Bocsi ha kaotikus lett, alig tudok gondolkodni most. Köszi ha válaszoltok :)

2015. márc. 21. 17:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez vicces dolog, ebből nem lehet semmi gond.
2015. márc. 21. 18:02
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Van egy film, ami erről szól, nem tudom, hogy mi a címe, de jópofa. :)

Egyébként én hasonló helyzetben vagyok. Van egy bátyám apukám első házasságából, 16 évvel idősebb tőlem. Aztán apu összejött anyuval,megszületett a másik bátyám. Aztán 10 évvel később én is "becsúsztam". 3 éves voltam, amikor a nagyobbik bátyámnak is megszületett a kislánya, szóval közöttünk nagyon kevés a korkülönbség.

Igazából kicsinek sosem értettem, hogy nekem kicsoda a nagyobbik bátyám (nem velünk lakott), és hogy ki nekem a kisbaba, akinek ő az apukája, de persze idővel minden világossá vállt. :) Viszont tök szerettem az unokahúgommal játszani, most is úgy tekintek rá, mint unokatestvérre. Volt, hogy együtt mentünk bulizni, és mikor úgy mutatott be a barátainak, mint a nagynénje, nem akarták elhinni! :D

Szóval szerintem egy ilyen dolog biztos nem lehet rossz hatással a gyerekekre.

2015. márc. 21. 18:03
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nővérem 19 éves volt, amikor szült, anyukám 22, amikor én születtem. A szüléseik között 8 hónap telt el. Tehát az "unokaöcsém" 8 hónappal idősebb, mint én vagyok, ő született előbb.
2015. márc. 21. 18:07
 14/32 anonim ***** válasza:
89%

régen ez mindennapos volt

anyukám fiatalabb, mint a tesója lánya:)

a tesó első gyerek, anyu 10.(sajnos soha nem voltak 10-en egyzserre:( )

(akkor ez megszokott volt)

másik ágon apu, és a tesója is együttt nőtt fel a nagybáttyjaival, igaz ott van 2-5 év köztük..de egy lépcsőházban laktak…gondolhatod abban az időben szabadabban voltak a ygerekek eresztve..

kicsit szokatlan a mai világban, vedd poénra

2015. márc. 21. 18:20
 15/32 A kérdező kommentje:

10-es! félreértettél, nem trauma. csak mivel tegnap tudtam meg, hogy anya leszek 21 évesen, kicsit össze vagyok most zavarodva, abszolút érzelmi zűrzavar van bennem, és mikor ráeszméltem erre, hogy párom tesója csak kb 3 hónappal lesz idősebb a babánknál, kicsit fejbevágott ez az egész szituáció :)

de köszi a válaszokat és tapasztalatokat!

2015. márc. 21. 18:21
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 ilyen családot ismerek. :)

Mindkettőnél jól alakult a szitu, nem volt semmi baj, a gyerekek szerették egymást. Az egyik helyen már 50 évesek (gondolhatod 50 évvel ezelőtt ez inkább volt ciki), de akkor sem volt probléma.

Iskolába az egyik családnál a gyerekek együtt jártak, és semmi gond nem volt belőle. Mi kívülről kicsiként nehezen nem is értettük meg, hogy mi a helyzet, meg nem is érdekelt. :)

2015. márc. 21. 18:27
 17/32 A kérdező kommentje:
üzenetre nem válaszolok, de aki olyan üzenetet volt képes küldeni, hogy kár a jövőre gondolni, mert még ki is kell tudni hordani a gyereket... marha pozitív emberke lehetsz!
2015. márc. 21. 18:37
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok.

Gratulálok nektek, jó egészséget, örömteli babavárást! (Hüly...kkel meg ne foglalkozz!)

2015. márc. 21. 18:42
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan képes volt valaki egy ilyen paraszt üzenetet küldeni egy kismamának? Az agyam elszáll -.-"
2015. márc. 21. 18:47
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Unokaöcsémnél(tesóm fia) 7évvel vagyok idõsebb. Nekem nem fura, de lehet neki igen, hogy a nagynénje ilyen fiatal. Inkább szimplán uncsitesóknak tartjuk egymást!
2015. márc. 21. 18:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!