Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti hogyan élnétek meg az...

Ti hogyan élnétek meg az alábbi szitut? Ismertek ilyen családot?

Figyelt kérdés

Nagyon furcsa helyzet állt elő. Párom szülei múlt héten jelentették be, hogy párom új kistesót kap. Örültünk nekik, párom nagyon korai gyerek volt, a szülei még fiatalok, tök jó minden. Erre fel tegnap kiderült, hogy én is babát várok. Alapvetően iszonyatosan intenzív érzelmi állapotban vagyok, össze-vissza cikáznak a gondolataim.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy esetleg járt már így valaki a környezetetekben, vagy ismertek ilyen felállású családot, ahol a gyerek és az unoka között ilyen kevés korkülönbség van? Ha ismertek ilyet, ott ezt a gyerekek hogy élték meg? Oviban/suliban ez nem fog rájuk rosszul kihatni?

Bocsi ha kaotikus lett, alig tudok gondolkodni most. Köszi ha válaszoltok :)

2015. márc. 21. 17:09
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
97%

miért majd egy oviban és suliba fognak járni???

am meg semmi

ez van ...

inkább poénnak venném a dolgot

2015. márc. 21. 17:13
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van. Egy ismerősömék bejelentették, hogy babát várnak, és az esti vigadozás során az örömszülőknél is becsúszott a nem várt terhesség.. Ott a nő már nem volt olyan fiatal, bőven elmúlt 40, de vállalták a babát, és úgy alakult, hogy az unokaöcs idősebb lett a saját nagybátyjánál. A gyerekek együtt nőttek fel, és jó barátok, mintha pl. unokatestvérek lennének. Iskolában sem bántották őket, pedig egy osztályba jártak. Ilyen is van..
2015. márc. 21. 17:14
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg vicces lenne, hogy a te gyereked a nagybátyjával/nagynénjével játszik. :) De szerintem nem gáz.
2015. márc. 21. 17:15
 4/32 anonim ***** válasza:
95%

Semmi baj nincs ezzel.

Szülni lehet 18-tól 45-ig, vagy akár tovább is, előállhatnak ilyen helyzetek.

Miért járnának egy oviba, suliba?

2015. márc. 21. 17:19
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
nekem volt egy osztálytársam, a nagybátyja egy évvel alattunk járt általánosba. Senki az égvilágon nem tudta róluk, még azt se, hogy rokonok... oviban meg pláne nem törődnek ezzel a gyerekek.
 6/32 anonim ***** válasza:
64%

Legjobb barátnőm és a nővérének a gyereke közt 4 év van.

Kicsit furán néznek az emberek, mikor az anyja bemutatja őket, hogy ő a lányom, ő meg az unokám, de viccnek fogják fel az egészet, nincs belőle probléma, sose jártak egy oviba/suliba.

7/32 A kérdező kommentje:

jó nyilván azt még nem lehet tudni, hogy melyik gyerek hova fog járni óvodába meg suliba, de előfordulhat, hogy egy helyre.

köszi a pozitív példákat :)

2015. márc. 21. 17:21
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Apám 2 évvel idősebb a nagybátyjánál :) dédnagyapámnak volt egy korai és egy kései házassága, így sikerült ez.

A papa legnagyobb unokája most 42, a legkisebb 2 és fél. A legnagyobb dédunokája 19 (én), a legkisebb 4. Tehát az egyik unokájánál van 3 idősebb dédunokája.

Nekem teljesen normális ez a helyzet, de másoknak mindig különlegesség ilyenről hallani.

Viszont a párodnak lehet, hogy furcsa lesz, hogy egyszer a gyerekét babusgatja, egyszer a testvérét :)

2015. márc. 21. 17:29
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen, osztálytársaméknál: Anyukája 35 volt mikor újra megpróbálkoztak a legújabb férjével, hogy hátha vele már fia lesz, mikor a 16 éves lánya közölte hogy ő is terhes. Az anyuka fia május elején, a 16 éves lánya május végén szült szintén fiút. A lány később szerzett egy gazdag pasit, és otthagyta az anyjánál az akkor 5 éves fiát, közölve, hogy ha nem akarja az unokát akkor adja intézetbe. Ünnepekkor mikor hazamegy, azért beszél a gyerekével. Most mindkét srác 13 éves, egy iskolába járnak, de különböző osztályba.
2015. márc. 21. 17:37
 10/32 anonim ***** válasza:

Miért akkora trauma ez? Nem értem.

Van egyébként pozitív példa: a férjem első házasságában viszonylag korán születtek a gyerekei, a közös gyerekeink pedig neki késői gyerekei. Így aztán a legkisebb, hatodik gyereke és a nagyobb unokája között 2 év van.

Bátyjáéknál hasonló a helyzet, ott pl. amíg kicsik voltak, a kisfiú sokat játszott együtt a nála 3 évvel idősebb nagybátyjával.

Nekem nem furcsa.

2015. márc. 21. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!