Ki unja már ezeket a kötelező zabálásokat különféle egy évben egyszer látott rokonoknál? Én igen! (:
Hol éltek ti, hogy nem tudjátok milyen az a kötelező zabálás?
Én városi gyerek vagyok, de még itt is ez megy, amit az utolsó is írt. "Miért nem eszel még? Ne szégyenlősködj, szedjél még! Na, majd én szedek neked! Legalább kóstold meg! Hát ezért dolgoztam ennyit?" Baahhhh.......
"Szerintem a kérdező arra gondol, hogy minden rokon főz ilyenkor ezerfélét és ha nem eszel mindegyikből két tányérral, akkor megsértődnek."
Nálunk is volt idén 2 féle leves, 4 féle főétel, és legalább 10 féle sütemény. Mindenki tudott választani magának egyet-egyet, és azt ette, abból is mértékkel. Vagy a főételekből evett többfélét is, de csak 1-1 falatot mindből, mert neki ez esett jól. De mégsem sértődött meg senki azon, hogy nem evett mindenki púpos tányérral a 10 féle kajából. Egyrészt azért, mert aki nem szereti a halat, nyilván nem fog enni a halászléből és a rántott halból. Aki a töltött káposztát nem szereti, az pedig inkább választja a pulykát. Ezen értelmes ember nem sértődik meg, bár nyilván szerencsésnek mondhatom, hogy kultúrált családba születtem, nem abnormálisok közé.
ÉN! :DD
Nemtudom, itt a többség most csak játssza az agyát vagy annyira kockák, hogy rokonaik sincsenek, vagy tényleg nem tukmál náluk senki.... Bár itt gyakorin a mindenkinek kocka hasa van, meg 30 centis farka és szelektíven gyűjtik a hulladékot. :DD
Én idén még meg is voltam fázva, tök beteg voltam úgy mentünk látogatni, hát ne tudd meg. Rá se bírtam nézni a kajára és mindenki kínálgatott, tukmált, jajj.
És ha háromszor mondod, hogy nem kérsz, tíz perc múlva ugyanúgy megkérdezi háromszor és ez megy a végtelenségig. :D
"Nemtudom, itt a többség most csak játssza az agyát vagy annyira kockák, hogy rokonaik sincsenek, vagy tényleg nem tukmál náluk senki.... "
Az utolsó. A kockák, ezért nincs rokonuk összefüggést nem is értem. Bárkivel előfordulhat, hogy elhunynak a rokonok, vagy elkerülnek a világ minden pontjára és nem tartják a kapcsolatot. Nem csak egy "kockával". Egyszerűen csak intelligens rokonaink vannak, akik képesek elfogadni a másikat úgy, ahogy vannak, és megérteni azt, hogy mindenki más ételt szeret, és más az étvágyuk. Egyértelmű számukra, hogy én, 48 kilósan nem fogok annyit enni, mint a 103 kilós apám, ezért nem is áll szándékukban megtömni, mint egy libát. Szegény nagyszüleim már nem élnek, de náluk sem tapasztaltam soha ilyet, amikor családi összejövetelt tartottak. Kitettek mindent az asztalra, és mindenki szedjen amit és amennyit akar. A végén megkérdezték, hogy mindenkinek elég volt-e minden, elvihetik-e az ételeket a kamrába. Ma a szüleim ugyanezt a rendszert csinálják itthon, és tökéletesen működik.
Én nem
Egyrest nem "zabálok"
Nem eszem többet, mint amúgy ( ha egy svédasztalos hotelben vagyunk teljes ellátással egy hetig sem)
Másreszt nem érzem kötelezőnek.
Azomat a rokonokat látom vendégül, éslátogatom meg, akikkel szívesen teszem.
Sosem értettem epa képmutató dolgokat ünnepekkor.
17 vagyok
Elolvastam a válaszokat.
De vannak rokonaim, de tenyleg nem talalkozunk olyanokkal,makikkel nm szívesen, sőt, így is van akivel szívesen találkoznánk, megsincs rá idő.
Tukmálás: mama szokta mondani,mhogy ne szégyellősködjünk, meg más is...akik tényleg azért mondják, hogy ne.
Ilyenkor mindig közlöm én speciel, hogy nem vagyok szégyenlős fajta, ha szeretnék veszek, sőt ha valami kell akor szólok is..akkor megnyugszanak. Sőt ha utána pár percre kerek egy pohár vizet vagy valamit, akkor meg is erősítem őket ebben..
Gyerekkét sem ettem csak azert mert tukmálták,mnincsen az étkezésemmel probléma, csak akkor eszem, ha kell és kívánom, és éhes vagyok. A családom, és ismerőseim pedig nem sértődősek...mem is tukmálősak.
Mi csak a közeli családdal ünneplünk ilyenkor, akikkel ha nem is napi, de heti szinten tartjuk a kapcsolatot és jól esik találkozni.
A zabálás nem kötelező, bár kínálgatás van, mindenki megérti a nemet. Ha nem is elsőre, de megérti. :)
Én ezt nem érzem kellemetlennek, mindig is szerettem a karácsonyt. Gyerekként az ajándékok miatt nyilván, mostmár azért, mert mindketten kirepültünk a családból a bátyámmal, unokatesómék is, mindannyian az ország különböző pontjain, így pedig már csak nagyon ritkán van együtt az egész család. Jól esik összeülni és mesélni/hallgatni.
ha még a szüleiddel élsz, akkor ne menj olyanokhoz akikhez nem akarsz!ilyen egyszerű
nagyszüleidet látogasd meg, és szűk családot.
az ilyeneket én se szeretem, hogy évek óta nem tartják a kapcsolatot a családdal, de ha esküvőjük van, vagy ballagnak vagy van vmi kínjuk egyből hívnak, hogy menjük meg persze vigyünk busás ajándékokat.
ha nem szereted őket, meg nem a te korosztályod maradj otthon. a szüleid megérthetik.
engem régen a barátaikhoz vittek magukkal. utáltam, csak leültettek a székre, ők beszélgettek órákon át. könyvet persze nem vihettem, mert udvariatlanság.
már nagyobb vagyok, nem megyek ilyenkor velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!