Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki unja már ezeket a kötelező...

Ki unja már ezeket a kötelező zabálásokat különféle egy évben egyszer látott rokonoknál? Én igen! (:

Figyelt kérdés
2014. dec. 27. 11:00
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
65%
NEm értelek: egyrészt olyan rokonokat nem látogatok, akiket egy évben max egyszer atnék, másrészt olyan nincs, hogy "kötelezö zabálás". Ha éhes vagyok, akkor eszem, de akkor is csak mértékkel, ha meg nincs étvágyam, akkor megköszönöm a kínálást, de nem eszem semmit. Zabálni meg sosem szoktam, mert annyira vagyok értelmes, hogy nem eszem többet, mint amennyi jólesik.
2014. dec. 27. 11:06
 2/28 anonim ***** válasza:
87%
Egyrészt nem kötelező zabálni, az asztal mellett lehet beszélgetni is. Ha pedig nincs kedved elmenni akkor ne menj.
2014. dec. 27. 11:09
 3/28 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk idén úgy alakult, hogy kizárólag hozzánk jöttek rokonok, vendégek. Én szívesen mentem volna, mert így folyamatos vendéglátás volt ez a pár nap és nagyon hiányzott, hogy engem is kicsit kényeztessenek. Jövőre nem így lesz, az tuti.

Ha nem esik jól, minek eszel?

2014. dec. 27. 11:10
 4/28 anonim ***** válasza:
83%

Ki mondta neked, hogy kötelező?

Ez egy ősi hagyomány. A fény eljön, és ezt a termesztéssel foglalkozók úgy ünneplik, hogy sok kaját csinálnak. OK. Ez világos mindenkinek, mert talán hallotta, olvasta, stb.

De egyszer sem mondták, hogy megenni is kötelező.

Pont annyit eszel, amennyi jól esik, és egy kanállal kevesebbet. Aztán nem kell aggódnod a súlyod miatt.

2014. dec. 27. 11:14
 5/28 anonim ***** válasza:
20%

Otthon kb. ilyet ebédelek: saláta, majonézes kukorica, meg mondjuk krumpli meg rizs.

Itt meg ilyen leves, második, harmadik féle, sütemény, a leves jó zsíros, zöldséges lúdgége, a második baromi zsíros pulyka, azt ha nem eszed meg lebaxnak, hogy miért nem eszel, plusz nem adnak inni amíg nem etted meg a kaját, mert elveszi az étvágyad..

13/f

2014. dec. 27. 11:16
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező, bár én meg azt bánom hogy annyi féle jó kaját csinálnak és a felét meg se tudom kóstolni úgy jóllakok :D
2014. dec. 27. 11:16
 7/28 anonim ***** válasza:
44%

ja és a lúdgége levesben is van 2 féle nagy darab hús

a pulykából meg 1 comb felért 3 csirkével, és meg kellett ennem, nem csoda, hogy hazafelé majd elszédültem :D

2014. dec. 27. 11:17
 8/28 anonim ***** válasza:
32%

#5 és #7 voltam:

nem csoda, hogy egy bögre tejjel reggelire, meg ezzel ebédre meg vacsorára egy napra kibirtam ezzel az egy evéssel, sima napokon negyed ennyi energiát nem viszek be egy nap

2014. dec. 27. 11:20
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező arra gondol, hogy minden rokon főz ilyenkor ezerfélét és ha nem eszel mindegyikből két tányérral, akkor megsértődnek, meg beszélgetnél vagy épp egy mondat közepén vagy és folyamatosan belevágnak, hogy: kérsz még enni? miért nem eszel még? egyél még! :D Na, azt mondjuk én is utálom, főleg, hogy nekem már akkora adag kaja is sok, ami másnak átlagos. Örüljetek inkább, ha nálatok nem ez megy. :D

Szerencsére mi a karácsonyt szűk családi körben ünnepeljük, nálunk az sose a zabálásról szólt. Inkább húsvétkor szokott ez lenni meg névnapozáskor.

2014. dec. 27. 11:25
 10/28 anonim ***** válasza:
43%

Egyrészt csak olyan rokonokkal tartom a kapcsolatot, akiket szeretek, és akikkel öröm együttlenni. Másrészt az én fejemhez érdekes módon még senki nem tartott fegyvert, hogy ha nem eszek akkor esetleg belémeresszenek egy golyót. Egy önálló ember szabad akaratából jöhet-mehet, és akkor eszik illetve annyit, amennyit ő jónak látja. Ha valaki erre nem képes, mert irányítják, akkor komoly problémái lehetnek az önértékelésével, hisz hagyja, hogy elnyomják őt.

Egy szó mint száz, én imádok a rokonaimmal találkozni ilyenkor karácsonykor is, és máskor is, mert nagyon jó a kapcsolatunk. És enni is szeretek az év minden napján, mindenből, ami ízlik és annyit, amennyi jól esik. Soha nem zabáltam még magam halálra a karácsonyi menüből, miközben unott pofát vágtam volna, mert nincs kedvem ottlenni.

2014. dec. 27. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!