Holgyek, mi a velemenyetek az ilyen nagycsaladrol?
Én mint nő borzalmasnak találom az ötletet. Először is az anyóssal+apóssal és annak az anyjával és apjával kellene egy fedél alatt élnem. Ez maga lenne számomra a pokol, még akkor is, ha mindenkinek lenne egy saját lakrésze. Mind a két családnak meglenne a saját véleménye az életről, a főzésről, a takarításról. Köszönöm szépen, de nem lennék hajlandó elviselni azt, hogy több irányból is támadjanak. Mert nem ételízesítővel főzök, vagy mert nem balról jobbra söprögetek, nem beszélve arról, hogy valószínűleg te is az ő pártjukra állnál és nekik adnál igazat. Nekem meg kuss lenne a nevem. Hát szép kis család. Ennyi anyuka mellé minek neked még egy feleség is? Rabszolgának, aki úgy ugrál, mint ahogyan az anyós fütyül. Végül is...
Látszik, hogy még valószínűleg komolyabb kapcsolatod sem volt...
Amellett, hogy maga az ötlet rettenetes, felmerült bennem egy kérdés. Bocs, ha kicsit morbid.
Együtt él a nagy család, 3-4 generáció, fiatalok, öregek, értem, oké. Aztán eltelik egy kis idő és elkezd fogyatkozni a család... akkor mi a frászt csinálsz a marha nagy házaddal?
Csak egy példa: ha az én családom költözött volna így össze, akkor most ott tartanánk, hogy a piszok nagy házban nézegetné egymást 4 ember:
a párom és én,
a párom édesanyja és
az én nagymamám
Ugyanis: 3 éve kerültünk össze a párommal, azóta ő elveszítette az édesapját, nekem is elmentek a szüleim - hirtelen, egymás után. Fiatalon veszítettük el mindannyiukat. Gyerek nincs. A gatyánkat ráfizetnénk a nagy házunkra, a két kereset meg a két nyugdíj elég se lenne rá.
Értem én, hogy az én esetem nem feltétlenül általános dolog, de előbb-utóbb mindenütt elmennek az öregek. Ez pedig a te tervedbe nem fér bele, kell ugye a nyugdíjuk a ház fenntartására... Azon kívül: az üres lakrészekbe kit költöztetnél ezután?
Egy ekkora házat el se lehet adni, senki nem vesz ekkora hodályt, csak állna benne a pénzed :)
A kérdező logikáját továbbgondolva: ha elmennek a házfenntartó nyugdíjasok, akkor majd feltöltik a házat gyerekekkel. Szül párat a feleség +örökbe fogadnak néhányat és máris tele a ház és dől a lé...
Olyan rugalmatlanok vagytok, a kérdező mindent olyan szépen eltervezett. :P :D
a szulok nagyszulok pedig elaludnak
az enyémek pl minden este...
33-as vagyok, 34-es, ha nem jött át: vicceltem. Annyira volt komoly a tovább gondolt sztorim, mint a kérdező kérdése.
Máskor nem viccelek, véresen komoly dolgok ezek, hiszen mekkora realitás alapja van az egész történetnek...
...talatam egy eladot,de ez sajna csak 500m2 es haz,venni erdemesebb mint epiteni,mert az kb 1.5 szor tobbe kerul,ez a telek meg meg el sem eri az 1 hektart...szoval ahhoz hogy elerd amit szeretnel also hangon kellene egy jo 500.000.000forint.Mennyi penz all a rendelkedesedre?Milyen fedezeted van pl banki kolcsonre he szukseged lenne ra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!