Erről mi a véleményetek?
Párom testvéréjékről van szó. A párom szülei egy csomót dolgoztak a házukon is, szinte mindent ők csináltak.
Mindketten kereső emberek, igaz nem keresnek sokat, de a párom szülei gyakran ellátják őket ennivalóval is.
A lényeg az, hogy nekem nagyon fura, hogy ők ezt sehogy sem viszonozzák. Kb egyszer sem hívták meg őket egy ebédre vagy egy délutáni sütire, de közben meg szó nélkül elfogadják a segítséget. Szerintetek ez nem furcsa??
Szerintem az lenne a normális, hogy valahogy néha meghálálják ezt a sok segítséget, amit kapnak.
Sajnos mi még nem állunk úgy párommal,mert csak ő dolgozik és olyan albérletben lakunk, ahol nem egyedül vagyunk, viszont, ha lesz saját albink, ami remélem összejön, mi mindenképpen elhívjuk a szüleit majd többször is, mert nekünk is sokat segítenek.
"igaz nem keresnek sokat, de a párom szülei gyakran ellátják őket ennivalóval is."
Nyilván találkoznak, és jó kapcsolatot ápolnak. Nincs szerintem semmi fura abban, hogy arra az ételre nem hívják meg a szülőket vendégségbe, amit a segítségnek szánt pénzből, vagy az odavitt ételből tálalnának.
Képzeld bele magad a helyükbe. Anyósod segít 10 000 Ft-tal, hogy tudjál kaját venni. Te meg viszonzásképp meghívod őket vendégségbe, amire elköltesz alaphangon is 4 főre kb 5-6 ezer forintot. Mi értelme lenne ennek?
Örülj neki, hogy jó a kapcsolatuk, és ne foglalkozz azzal, hogy ki mit csinál. Ha egyenesbe jönnek, és több pénzük lesz, nyilván nem felejtik el a segítséget és ha tudják viszonozzák. Addig egy köszönöm bőven elég a szülők felé.
Bocsika, de mi van ha a párod testvére sem áll úgy anyagilag, hogy viszonozza a kedvességet??
Végül is a te párod sem viszonozza..
Értem, amit írsz, de nem kellene nekik sem 5-6 ezer ft-ot erre költeniük, hanem pl át lehet hívni őket egy délutáni sütire, azt meg megsütni kb. alig kerül valamibe. Csak a gesztus a lényeg szerintem, hogy meglegyen.
Persze tudom, hogy semmi közöm hozzá, ez az ő dolguk!
Csak annyira tündériek a párom szülei és szegények nem ezt érdemlik szerintem. Meg már anyukája is említette nekem, hogy nekik sem kellene nagy kajálásra meghívni őket, de hogy még sütizni sem hívták meg őket, úgy, hogy rengeteget dolgoztak azon a házon, amiben laknak. Egyébként jövőre lesz a lagzink és én szeretném majd meghálálni a párom szüleinek, hogy nekünk is mindig segítettek, mert tényleg nagyon megérdemlik, nagyon jó emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!