Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Teljesen le vagyok torve. Mit...

Teljesen le vagyok torve. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Unoktesoimeknal voltam par napot. Ok nagyon gazdagok mi meg szegenyek vagyunk. A hazukban mindenfele luxuskutyu van. Led tv, x box, hatalmas hangfalak. Nagybatyam meno uzletember es milliokat keres. A felesege ugyesz. A gyerekeken meno, draga ruha, draga tanszerek, karora, tablet stb. Elmentunk egy etterembe es 40ezer Ft-ot fizetett otunknek de ugy hogy meg se lepodottt a vegosszegen. Mi meg tok csorok vagyunk anyukam rokkantnyugdijas, apukam alig keres en meg magatehetetlen vagyok mert csak 14 vagyok. Egy ocsmany lepukkant garzonban lakunk kobanyan, delutan mar felek kimenni annyi a cigany, ok meg a svabhegyen egy luxushazban. Meg medencejuk is van, tengerhez is jarnak minden nyaron :( utalom az eletemet. :( en miert nem lehetek ilyen szerencses? :(
2014. okt. 24. 23:47
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
6%
Magyarországon még menő sebészről programozóról, mérnökről nem hallottam csak menő mutyiüzletemberekről.
2014. okt. 25. 02:07
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
Ne legyél letörve, majd jön a kormányváltás aztán pikk pakk adnak mindent vissza.
2014. okt. 25. 02:07
 23/29 A kérdező kommentje:
kinek?
2014. okt. 25. 08:47
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

"Tudod, én a helyedben nem ültem volna le egy asztalhoz olyan emberekkel akik ilyen körülmények között élnek, de hagyják, hogy acsaládjukból bárki, ill. rokkantnyugdijas édesanyád és édesapád ilyen körülmények között éljen, veled együtt:)"

Nagyon sok ember nem kér a segítségből, meg nem is kéri, csak utólag "hisztizik" hogy a másiknak jobb. Az is kérdés, ki mennyire érdemli meg a segítséget, az a baj, ha valakinek adod a kisujjad, akkor rögtön a karod is kell majd neki, mindig nehéz téma ez.

Lehet hogy nem rossz arcok ők, arról nem tehetnek (vagyis de, csak ők tehetnek róla) hogy nekik jobban megy. Ettől még jól el lehet velük lenni ha nem hangoztatják.

Persze tényleg vannak olyanok, akik hangoztatják, hogy nekik ez van az van, és szeretnek vele dicsekedni, azt én sem szeretem, de nem veszem szívemre sem.

De van olyan is, hogy a szegény emberek túl irigyek, és ha meghívja őket a gazdag rokon, akkor rögtön úgy nézik hogy "na a köcsög", meg "bezzeg nekem nem ad". Egyik szélsőség sem egészséges.

És ahogy írták, akárhonnan indulsz, meg kell próbálni adott helyzetben a legjobbra törekedni. Annyiban jobb egy "gazdagnak" hogy ha jól neveli a gyerekeit, akkor sokkal nagyobb előnnyel indulnak az életben. Viszont szegény családból is lehet jó életet élni, és felemelkedni, tanulás, és tudás kell, meg kapcsolatokat, barátságokat építeni.

"Magyarországon még menő sebészről programozóról, mérnökről nem hallottam csak menő mutyiüzletemberekről."

Ez a te szegényes tudásod minősíti :D

"Ne legyél letörve, majd jön a kormányváltás aztán pikk pakk adnak mindent vissza."

Attól a csóró még csóró marad, a gazdag meg megtalálja továbbra is a pénzforrásokat, és amúgy sem politika kategória.

2014. okt. 25. 09:00
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is jót tettem amig volt pébzem, most mégis csak akkor keresnek (a saját rokonaim!!!!!), ha pénz kell. Erről ennyit.....:(
2014. okt. 25. 09:01
 26/29 A kérdező kommentje:
Nem fogadnak el a szüleim pénzt, pedig a számlákat se fizetik rendesen. Én mondtam nekik, hogy kérjenek pénzt nagybátyámtól, mert neki van, és ő adna is, ő mondta sokszor, de a szüleimnek nem kell. :(
2014. okt. 25. 09:58
 27/29 anonim ***** válasza:
Ha pénzt nem is fogadnak el, de egy munkahelyváltás jól jönne. Biztos vannak nagybátyádnak olyan ismerősei, akiknél tudna dolgozni több pénzért. Anyukád attól, hogy rokkantnyugdíjas, vállalhatna valami munkát. De ha a szüleid ezt sem akarják, akkor annyit tehetsz, hogy te jól tanulj, főleg a nyelveket. Vegyél különórát belőle. Ha a szüleid nem adnak rá pénzt, kérj a nagyszülőktől vagy nagybátyádtól. Heti 3000 ft/óra nem nagy dolog...
2014. okt. 25. 10:15
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő egyesek irigy, szánalmas, hozzáállása, komolyan mondom... Azért mert gazdag, biztos nincs esze(????), bunkó, szemét, erkölcstelen, bolodgtalan... Én nem tudom ti milyen szappanoperákban éltek vagy honnan veszitek ezt a sok marhaságot. Van aki megdolgozik a pénzéért. Én és a férjem se voltunk gazdagok, az én szüleim gyári munkások, őt egyedül nevelte az aszisztenső édesanyja. Nem kaptunk semmit készen, de jól tanultunk, aztán keményen dolgoztunk és mára mondhatom, hogy jól állunk. Van szép lakás, új autó, midnenféle kütyü és pénz. Saját erőnkből, megdolgoztunk érte, nem loptuk, nem csaptunk be senkit. Van ilyen is.

Kérdező, hidd el, normális, hogy így érzel. Aki nem álszent, bevallja, hogy szívesebben lenne gazdag, mint szegény. Emiatt nem kell rosszul érezd magad. Csak arra figyelj, hogy ez az érzés milyen irányban motivál téged. Ha úgy, hogy ezentúl keményen tanult, rágyúrsz a nyelvekre és elkezdesz tudatosan készülni egy jól fizető pályára, akkor az előnyödre válhat az irigység, amit most érzel. Ha viszont belekeseredsz, hogy neked milyen szar, bezzeg másnak milyen jó, azzal csak ártasz magadnak. Tanulj keményen, kitudja, lehet egyszer dolgozhatsz a nagybátyád cégénél, és ha nem is olyan gazdag, mint ők, de jól fogsz élni. Kitartás!

Soha ne higgy azoknak, akik azt mondják, hogy tisztességesen nem lehet jól élni! Lehet. Csak kellő ész, munka és kitartás kell hozzá.

2014. okt. 25. 14:02
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

És igazából nem az a szegény, akinek kevés pénze van, hanem az akinek sok.

Ez volt az év aranyköpése, gratulálok, árad belöled a bölcsesség és a logika....

2014. okt. 25. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!