A családom teljesen kikészít idegileg, mit tegyek?
Üdv a klubban, sajnos sok ember hülye ahhoz hogy átlássa az egyetemi dolgokat, plusz szeretik megmondani hogy de bezzeg ők mekkora remek emberek...ebbe a körbe sokszor a szülők is beletartoznak.
Én most jöttem haza, első kérdés az volt hogy "ráérsz kicsit?", na mondom remek. Ha nekiállok mesélni mi hogy van velem, akkor meg elkussoltatnak mert a tv érdekesebb, aztán utána meg csodálkoznak hogy egész hétvégén nem beszélünk.
Megoldás, lesz..rod őket, és a saját életed éled, ha hazamész akkor segítesz amiben kell, de amúgy meg én pl keveset járok haza, beszélünk telefonon ha kell és kész.
A kérdés az, hogy egyetem mellett dolgozol-e? Ha nem akkor érthető a család reakciója. Nekem is vannak gyerekeim, köztük az egyik egyetemista. Én támogatom őt mindenben. Fizetem a dolgait, ha kell a suliba is fizetek. Állom a havi kiadásait, egyéb költségeit. Neki nincs más dolga csak az, hogy tanuljon. Nem kértem, hogy dolgozzon, csak tanuljon.. Ennyit egy diák igazán megtehet, ha a szülei állnak minden költséget.
Ha dolgozol, és ezért nem megy a tanulás, akkor neked kell eldönteni képes leszel végig csinálni munka mellett. Ha igen, akkor tanulj. Ha nem akkor felesleges pénz és időkidobás az egyetem..
Azért az a legjobbakkal is előfordul, hogy egy vizsga nincs meg.. ettől még nem kéne lecseszni. Az a probléma, hogy az ilyenek azt hiszik ez olyan mint az általános iskola. ÚÚ megbuktál egy tárgyból lusta k**sög nem tanultál. Pedig rohadtul nem így van...
Amit tenni tudsz, hogy ritkábban jársz haza és minél előbb megpróbálsz melót találni, h otthagyhasd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!