Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A családom teljesen kikészít...

A családom teljesen kikészít idegileg, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az egész most kezdődött, amikor hazajöttem az egyetemről a vizsgáim után. Először a fejemhez vágták, hogy nem sikerült az egyik vizsgám. Majd anyám kijelentette, hogy láma vagyok az egyetemhez, és hagyjam ott. Mamám mindezt folytatta... Most ott tartunk, hogy kb. azért leüvöltik a fejem, mert megmozdítom a kisujjam, de mindezt olyan stílusban teszik, mintha esküdt ellenségek lennénk. Ma szinte semmit se beszéltünk a lecseszésen kívül. Nem elég, hogy eleve ideges voltam a tárgyfelvételem miatt, anyám rákontrázott erre azzal, hogy magyarázzam el neki, milyen óráim vannak, de olyan stílusban, mintha egy kutyával beszélne, majd én voltam a hibás, mert ő nem érti meg a rendszer működését. Ezen felül ráadásul úgy kezelnek, mint ha három éves lennék, és pl. nem szorult belém annyi értelem, hogy ha éhes vagyok, eszek (megjegyzem, közel 20 éves vagyok). Egy nap alatt szinte teljesen tönkrement a családommal a kapcsolatom...
2014. jan. 18. 01:31
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

Üdv a klubban, sajnos sok ember hülye ahhoz hogy átlássa az egyetemi dolgokat, plusz szeretik megmondani hogy de bezzeg ők mekkora remek emberek...ebbe a körbe sokszor a szülők is beletartoznak.

Én most jöttem haza, első kérdés az volt hogy "ráérsz kicsit?", na mondom remek. Ha nekiállok mesélni mi hogy van velem, akkor meg elkussoltatnak mert a tv érdekesebb, aztán utána meg csodálkoznak hogy egész hétvégén nem beszélünk.

Megoldás, lesz..rod őket, és a saját életed éled, ha hazamész akkor segítesz amiben kell, de amúgy meg én pl keveset járok haza, beszélünk telefonon ha kell és kész.

2014. jan. 18. 01:58
 2/5 anonim ***** válasza:
43%

A kérdés az, hogy egyetem mellett dolgozol-e? Ha nem akkor érthető a család reakciója. Nekem is vannak gyerekeim, köztük az egyik egyetemista. Én támogatom őt mindenben. Fizetem a dolgait, ha kell a suliba is fizetek. Állom a havi kiadásait, egyéb költségeit. Neki nincs más dolga csak az, hogy tanuljon. Nem kértem, hogy dolgozzon, csak tanuljon.. Ennyit egy diák igazán megtehet, ha a szülei állnak minden költséget.

Ha dolgozol, és ezért nem megy a tanulás, akkor neked kell eldönteni képes leszel végig csinálni munka mellett. Ha igen, akkor tanulj. Ha nem akkor felesleges pénz és időkidobás az egyetem..

2014. jan. 18. 02:20
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Azért az a legjobbakkal is előfordul, hogy egy vizsga nincs meg.. ettől még nem kéne lecseszni. Az a probléma, hogy az ilyenek azt hiszik ez olyan mint az általános iskola. ÚÚ megbuktál egy tárgyból lusta k**sög nem tanultál. Pedig rohadtul nem így van...

Amit tenni tudsz, hogy ritkábban jársz haza és minél előbb megpróbálsz melót találni, h otthagyhasd őket.

2014. jan. 18. 02:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
ez nagyon durva sajnos vannak ilyen családok ahol mindenki azt hiszi hogy csak el várások vannak ilyen esetbe ha nem javulnak a dolgok jobb ha külön mész de gondolom erre semmi lehetőséget.
2014. jan. 18. 07:49
 5/5 kapanyak válasza:
Vegyélbe nyugtató gyógyszert
2014. febr. 5. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!