Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehet egy ilyen családi...

Hogy lehet egy ilyen családi botrányt megoldani? Az egész család gyűlöl engem meg a fiamat. Mi tényleg ennyire gyűlölhetőek vagyunk emiatt? (a többi hosszabban lent)

Figyelt kérdés
A botrányt a fiam okozta, de én nem haragszom rá. Én vagyok az egyetlen, aki mellette áll, és még szereti, engem csak ezért utáltak meg. Szegény fiamnak nincs apja, egyedül neveltem. Az egész konfliktus a család nagy kedvencével, az unokabátyámmal kezdődött. Ő állandóan a középpontban állt minden családi eseményen, ha ő hangosan, az undorító humorával elkezdte ontani magából az ostobaságokat, mindenki nevetett, csodálta, bálványozta, és másról nem is lehetett beszélni, lehetetlen volt érvényesülni mellette. Állandóan leissza magát, és akkor még hangosabb, gusztustalanabb, és a hasonló stílusú rokonok, barátok partnerek ebben mindig. Én egyszer udvariasan megkértem őket, hogy lehetőleg az ilyet mellőzzék, mert mi finomabb modorúak vagyunk, és nem olyan nevelést kaptunk, ahol az ilyen viselkedés elfogadható. Már ekkor is megharagudtak rám, de viszonylag hamar el is felejtették. A fiam úgy kerül a képbe, hogy elkövetett egy olyan dolgot, ami normális körülmények között tényleg megbocsáthatatlan lenne, de ha jobban belegondolok, inkább sajnálom érte. A fiam 19 éves, mindent elmond nekem, megosztja velem az érzéseit, bajait. A nyár végén leült velem beszélgetni, mondta, hogy nagyon komoly dologról van szó, és már 3 éve magában tartja, de nem bírja tovább. Teljesen megdöbbentem, mikor azt mondta, hogy halálosan szerelmes az unokabátyám feleségébe, és hogy már két hónapja viszonyt folytatnak. Én először kiabáltam vele, hogy ezt hogy képzeli, de utána elmondta, hogy annak a szegény nőnek a férje állandóan részeg, agresszív, és veri is. Én mindig láttam, hogy szomorú és kedvetlen a férje mellett, de eddig azt hittem, hogy csak ő is unja azt a visszataszító, hangos modorát. És egyáltalán nem illik a férjéhez, ő egy csinos, vékony, kedves, csendes, nagyon aranyos nő, a férje meg, ezek szerint kiderült, hogy nem csak egy tahó, hanem egy agresszív barom is, és ezzel az unokabátyám teljesen leírta magát előttem, és a fiamat támogatom, mondjuk tényleg nem a leghelyesebb, amit tett. Azért mondta el ezt nekem, mert a nagybátyám neje megmondta otthon, hogy a fiamat szereti, és nem bír tovább egy ilyen emberrel élni, a férje meg kidobta, és a fiam azt szeretné, ha ideiglenesen nálunk aludhatna-e. Én megengedtem, de az egész család ellenünk fordult, megmondta az egész rokonság, hogy minket többet látni se akarnak, és minden családi ünnepségről ki vagyunk tiltva, a fiam meg egy senkiházi, börtönbe való, és ha nekem lenne lelkiismeretem, kidobnám.

2014. szept. 27. 17:22
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
57%
hány éves a fiad, meg a nője?
2014. szept. 27. 17:56
 12/33 anonim ***** válasza:
55%
És miért nem hagyod hogy együtt legyenek? Igazából semmi közöd hozzá, hogy mit csinálnak, felnőtt emberek. Én láttam már egyébként ilyet, volt itt a kornyekunkon hasonló. Ott a férj a feleség hugaval jött össze, együtt is maradtak, de az evidens volt, hogy a család felháborodott és ki lettek kb. tagadva.
2014. szept. 27. 17:58
 13/33 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, hogy a saját gyerekedet nem utálhatod, de a rokonaidnak mutathatnád azt, hogy igen, és akkor te jóban lehetsz velük, eljárhatsz (a fiad nélkül) a családi összejövetelekre, de azt nem várhatod el, hogy ezek után a fiadat emberszámba vegyék: tönkretette egy szeretet rokonuk házasságát.
2014. szept. 27. 18:00
 14/33 A kérdező kommentje:
A fiam, írtam, hogy 19, a nő meg nagyon sok hozzá, 46 éves, ez is az egyik oka, hogy nem engedem, hogy együtt maradjanak, de főleg azért nem, mert akkor örökre megszakad a kapcsolatunk az egész családdal.
2014. szept. 27. 18:04
 15/33 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ez a családi kapcsolat már megszakadt, akármit is csinálsz. De igazából nem értem miért ragaszkodsz ennyire hozzájuk, biztos a másik agrol is vannak rokonok, tartsd velük a kapcsolatot.
2014. szept. 27. 18:08
 16/33 anonim ***** válasza:
85%

19 évesen még nagyon gyerek a fiad. Mégis hogyan tovább? Pénz nélkül hová megy az unokabátyád felesége? És a fiad miből él? Te fogod eltartani mindkettőt?

Az ilyen rokonokat nem sajnálnám, ha nem szólnak hozzám többet, csak az a gond, hogy ezzel a lépéssel a "szerelmesek" nem oldottak meg semmit. Hány éves a nő egyébként?

2014. szept. 27. 18:09
 17/33 anonim ***** válasza:
67%
A fiad nem ítélem el, mert semmi tapasztalata, főleg ha három éve rajong ezért a nőért. Viszont az unokabátyád felesége nagyon agyatlan 46 éves létére.
2014. szept. 27. 18:10
 18/33 anonim ***** válasza:
71%
Megsajnáltad azért engedted az otthonotokba? Neki sincs több esze, mint az agyatlan férjének, ha egy 19 éves gyerekkel kezd 46 éves létére, ráadásul a családból! A fiad nem sajnáltad jobban? Ez a liba képes volt kikezdeni egy gyerekkel, és még a férjének is elmondta, pedig számíthatott a következményekre! Szereti a fiad? Ennek a nőnek nincs esze! Ha szeretné, akkor nem hozott volna ilyen helyzetbe benneteket. És ennyi idősen max fiaként szeretné, nem szeretőként. Ócska l.tyó!
2014. szept. 27. 18:17
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
Hany eves a ket foszereplo? Van gyerek a nagybatyadeknal?
2014. szept. 27. 18:20
 20/33 anonim ***** válasza:
32%

"azt mondta, hogy halálosan szerelmes az unokabátyám feleségébe"

Ha erőszakosan megtiltod a fiadnak és a szerelmének, hogy együtt legyenek, akkor is találkozni fognak a hátad mögött, és viszonyt fognak folytatni egymással. Sőt, így még közelebb is kerülhetnek egymáshoz. Egyik ismerősömék 18 éves fia 33 éves nővel házasodott így meg, előtte nekik is tiltották, de még terhes is lett a hölgy.

Egyébként miért zavar ennyire? A fiad már nem gyerek, férfi lett belőle, hidd el, egy ilyen fiatalt egy ilyen idős nővel való kapcsolat érettebbé, felnőttebbé tesz lélekben. És mi az, hogy az életkoruk miatt nem illenek össze? A te gyereked már elmúlt 18, férfi, a partnere nő, egymásra találtak, a kettejük kapcsolata csak róluk szól, ők egymáséi most. Ne vedd el a fiadtól ezt, nincs rá semmi okod. Persze hasonló eseteknél, amikor a nő a fiatal, akkor azt mondják az emberek, hogy minden oké, az persze működhet...

2014. szept. 27. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!