Miért változott meg az egész család?
Régebben nagyon szűkösen, rossz anyagi körülmények között éltünk. Apukám nem akart dolgozni, 5 évig nem volt állandó munkahelye. Én elköltöztem a barátomhoz egy másik városba, hogy majd itt keresek munkát meg folytatom a tanulmányaim.
(Ennek 1,5 hónapja, még nincs munkám természetesen)
Anyukám meg a nagymamám mondta, hogy bármikor szívesen látnak mindkettőnket, segítenek, ha kell.
Tegnap hívtam anyut, hogy fáj a fogam, el kéne mennem orvoshoz, aludhatok e otthon. Lerázott, hogy jobb lenne, ha inkább nem mennék haza.
A pénzt, amit nekem spóroltak, megbeszéltük, hogy nem kapom meg, mert nem oda mentem suliba, ahová ők akarták, így magamnak kell a tanulmányaim finanszírozni, az iskoláztatásomra szánt pénzt megtartják (anyu és mama spórolt születésem óta), viszont havonta segítenek anyagilag (3000Ft mindkét féltől, mert most mamának is jobban megy, mert elköltözik a bácsikám, és egyedül fog élni a nyugdíjból).
Ugyanaznap hívott anyu és mama is, hogy az anyagi segítséget inkább visszavonják.
Mi lehet a baj?
Annyi a baj, hogy szava hihetetlenek. Ennyi. Ehhez tartsd magad ha még egyszer valamit megígérnek.
Nem tudják felfogni, hogy felnőttél azt hiszik még mindig az van, amit ők akarnak. Majd ők eldöntik, mit és hol tanulj.
Aztán csodálkoznak, hogy a gyerek rájuk se bagózik és nem tudják irányítani a kis hálátlant...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!