Férjem családjában áll a bál, részben miattam. Mit tegyek? Tegyek egyáltalán valamit, vagy várjak amíg mindenki lenyugszik?
Testvérem huga sosem dolgozott. 3 gyereke van, mindegyik védekezés mellett fogant. A férje már nem bírja a sok túlórát, ezért kijelentette hogy márpedig vagy elmegy dolgozni, vagy elválik.
A munkahelyemen volt egy aktuális munka, beszéltem a főnökömmel, hogy jöhetne-e ő. Mondta hogy rendben, persze, ha én bízok benne akkor semmi ellenvetése. Sógornőm nagyon húzta a száját. Kb 10 napot dolgozott, minden reggel elkésett, egyik nap sört ivott bent mert melege volt. A munkát "nem értette", nem lehetett 5 percre egyedül hagyni. A főnököm persze kirakta.
Otthon sógornőm előadta a mártírt, és én meg a főnököm voltunk a rosszak. Ezt úgy 1 hónapig bírtam, aztán közöltem a férjével hogy miket csinált és hogy ha valaki nem akar dolgozni, az nem is fog.
A férje most válni akar, amiért én vagyok a hibás.
Magyarázkodjak tovább vagy hagyjam rájuk?
Egyáltalán nem te vagy a hibás abban, hogy válnak. Semmirekellő és kész.
ELLENBEN. Egy dologban "hibáztál". Csak akkor szabad a saját munkahelyeden (meg általában is) ajánlani valakit, ha tűzbe tennéd érte a kezed. Mert nyilván a te felelősséged is, hogy kiket ajánlasz be...És rossz fényt vet rád az ilyen ügy. De nem nagy ügy.
Sőt, ha hepciáskodnak, akkor szerintem még ki is kérheted magadnak! Valójában fordítva van.
Már bocsánat, de te éppen túlzottan jóindulatú voltál a nővel, te szereztél neki munkát, tartottad a hátad miatta, most pedig téged is égetett a főnöknél. Ezt is mondhatod nekik nyugodtan. Hogy mit képzelnek, hogy segítesz, aztán még szégyent hoz rád a munkahelyeden, ahol téged megbecsülnek.
Nehogy már még nekik álljon feljebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!