Férjem családjában áll a bál, részben miattam. Mit tegyek? Tegyek egyáltalán valamit, vagy várjak amíg mindenki lenyugszik?
Testvérem huga sosem dolgozott. 3 gyereke van, mindegyik védekezés mellett fogant. A férje már nem bírja a sok túlórát, ezért kijelentette hogy márpedig vagy elmegy dolgozni, vagy elválik.
A munkahelyemen volt egy aktuális munka, beszéltem a főnökömmel, hogy jöhetne-e ő. Mondta hogy rendben, persze, ha én bízok benne akkor semmi ellenvetése. Sógornőm nagyon húzta a száját. Kb 10 napot dolgozott, minden reggel elkésett, egyik nap sört ivott bent mert melege volt. A munkát "nem értette", nem lehetett 5 percre egyedül hagyni. A főnököm persze kirakta.
Otthon sógornőm előadta a mártírt, és én meg a főnököm voltunk a rosszak. Ezt úgy 1 hónapig bírtam, aztán közöltem a férjével hogy miket csinált és hogy ha valaki nem akar dolgozni, az nem is fog.
A férje most válni akar, amiért én vagyok a hibás.
Magyarázkodjak tovább vagy hagyjam rájuk?
"Anyósomékhoz akar költözni a gyerekekkel, ezért is fúrnak anyósék. Ha már miattam kerülnek utcára, jöjjenek hozzánk...."
Kibújt a szög a zsákból.
Anyósod nem azért fúr téged, mert téged tart felelősnek a válásért, szerintem tudja, hogy neked ebbe semmi beleszólásod. Hanem azért acsarkodik, mert nagyon is jól tudja, hogy a nő hogy viselkedik, és neki sincs ínyére egy ingyenélő naplopó önsajnáltató idiótát eltartani, aki bármit megtesz azért, hogy ne kelljen dolgozni.
Hát a kedves sógornőnek kellene inkább, hogy égjen az arca...
Ha beajánlunk valakit, azért a főnök előtt felelősséget vállalunk. Lehet, hogy a főnököd nem mondta, de neki sem lehetett egy pozitív élmény a sógornőd ámokfutása.
Neked nem a kiscsalád felé kell magyarázkodnod, hanem a főnök irányába.
A munkahely nem jótékonysági intézmény.
Ahogy a kérdésben írtad, a válás már eleve ott lógott a levegőben.
Ez a néhány munkanap csak megmutatta, hogy a sógornődnek semmi affinitása a munkához. Arról te nem tehetsz, hogy ő nem akar/tud dolgozni, és ezért más kénytelen helyette a pénzt megkeresni.
NEM a Te hibád! Felnőtt ember ő is... a saját életéért, munkájáért, cselekedeteiért ő a felelős, ha valamit elront, az az ő hibája. Ő veszítette el a munkáját, a saját trehánysága, felelőtlensége miatt, nem pedig Te vetted el tőle!
Ne magyarázkodj tovább, hagyd rájuk.
Ilyen háttérrel szinte biztos, hogy a bíróság az apának ítéli a gyereket, az anyuka meg fizetheti a gyerektartást.
3 gyereket nem egyszerű eltartani, de még mindig sokkal könnyebb, mint 3 gyerek + egy lusta disznó, aki csak a pénzt viszi, pedig tudna dolgozni.
Itt bizony az anyósnak is össze kéne szedni az összeszedni valót, és rávenni a nőt, hogy mennyen el dolgozni, és fejezze be ezt a szánalmas életmódot. Őszintén szólva remélem nem neki fogják a gyerekeket ítélni, mert az ilyenekből szokott az lenni, hogy az anyuka mindent megpróbál a volt férjétől elszedni, és akár a maximálisnál is több gyerektartást követelni. Az ilyeneknek nem ártana 1-2 atyai pofon, hogy észhez térjenek, mert ebben a házasságban tulajdonképpen a férjnek 4 gyereke van, nem is 3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!