Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek is túl dúrva amit...

Szerintetek is túl dúrva amit mondtam?

Figyelt kérdés

Párom rokonsága minden névnap, születésnap alkalmával nagy bulikat rendez, esznek, isznak stb.

Én ezeket az összejöveteleket nem szeretem, párom viszont az én rokonaimmal nem szeret ünnepelni.

Erre mondtam neki, hogy én nem járok az ő rokonaihoz, ő meg ne járjon az enyémekhez. Erre megsértődött. Jogosan?

2014. jún. 30. 20:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Háááát, jó ötletnek tűnik, csak veszélyes út: először nem vállaljátok egymás rokonságát, - benne az ő valamilyen szokásait, el tud ez gyorsan menni a kapcsolat teljes leépüléséig
2014. júl. 2. 07:49
 12/12 anonim ***** válasza:
54%

Durva voltál, de a kijelentésed jogos volt. De itt sem ismerjük az ő álláspontját, ami szintén kulcsfontosságú lenne.

Emellett van sok olyan dolog, amit tudni kéne a kapcsolatotokról, a szokásaitokról, hogy ebben a kérdésben normális, értelmes választ tudjunk adni. ilyenek pl.:

- Eddig csak te jártál hozzájuk összejövetelekre, vagy ő is ment veled?

- Mi az az indok, ami miatt ő nem szeret a családoddal lenni?

- Próbáltatok már kompromisszumot kötni ebben a helyzetben, vagy ez az első ilyen beszélgetésetek, aminek ez lett a vége?

Én mondjuk, ha a kiakadásod tényleg jogos, akkor ezt így mondtam volna a következő alkalommal, ha eddig ő is kihagyott már jó pár eseményt:

Nézd szívem. Te nem jössz velem az én rokonaimhoz, hogy együtt ünnepeljen a család, most menj te is egyedül, mert nekem a folyamatos bulizásból, italozásból elég. Megvan a hangulata, de én nem szeretem az ilyen ünnepléseket.

Aztán mosolyognék egy sort mellé, a többit pedig döntse el ő maga, hogy mit akar csinálni vagy mit fog csinálni.

2014. júl. 9. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!