Volt feleségem új házasságából született gyerekét nyaralni vinni? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
A volt feleségemmel 10 évvel ezelőtt váltunk el. Egy közös fiunk van, aki akkor 6 éves volt, a feleségemnél lett elhelyezve, de kb 10 éves kora óta átment a dolog közös felügyeletbe, nem hivatalosan, de a gyerek ott volt mindig ahol akart. Közel lakunk egymáshoz. A fiam ma 16 éves. Volt egy családi házunk és egy Balaton parti nyaralónk, a vagyonmegosztást pofon egyszerűen megoldottuk, feleségemé lett a ház (ott maradt a gyerekkel), enyém a nyaraló. Én azóta vettem egy lakást amiben élek, közel hozzájuk. Kapcsolatunk viszonylag jó, bár tekintve hogy már nagy a fiam, nem sokat beszélünk egymással, már nincs rá szükség. Mindkettőnknek van régóta új kapcsolata, és az új kapcsolatból 1-1 gyerek. Nálunk egy 6 éves kislány, az exeméknél egy 5 éves kislány. Az "új" feleségemmel elterveztük, hogy lemegyünk 1 hétre a Balaton parti nyaralóhoz a kislányunkkal, illetve szólunk a fiamnak, ha van kedve, jöjjön ő is. A fiam azt mondta szívesen eljönne, de inkább nem, mert semmi kedve a hugát pesztrálni, ő a barátaival akarna lenni (régebben volt hogy heteket lent töltöttünk ott szóval vannak haverjai). Mondtam neki hogy nem is kell, de hajthatatlan, hogy a kislány rá lesz akaszkodva, hogy játsszanak, meg vigye mindenhova magával. Ő így nem jön, hacsak nem viszünk magunkkal egy másik gyereket a lányomnak játszótársnak, mert ő "előre látja mi lesz a vége". Én elmeséltem ezt a feleségemnek és mondtam neki, hogy jó, akkor nem jön a fiam és kész, kamasz gyerek, nem kötelező velünk tartania, ez egy ajánlat volt. A feleségem viszont meglepő módon azzal állt elő, hogy végülis igaza van a fiamnak, mert valakinek mégiscsak le kell kötnie a kislányt, mert ha fiam bulizik, mi meg a kertet és a házat rendezgetjük meg pihenünk, akkor mivel töltse az idejét a 6 éves lányunk. És szerinte megkérdezhetnénk a volt feleségemet, hogy nem-e engedné el a lányát velünk arra a hétre, és akkor el tudnának játszani egymással. Meg a fiam mesélte neki, hogy a volt feleségem új palijának most nincs munkája, szóval idén nem fognak menni sehova sem a gyerekkel. Mondtam, hogy szerintem ez h*lye ötlet, aztán akkor felháborodott, hogy bár imádja a lányunkat, de egy hétig ő sem egész nap homokozni meg bújócskázni akar, igenis jó lenne egy másik kisgyerek. A lányok amúgy egy oviba járnak úgyhogy találkoztak már. Szerintetek nem lenne abszurd a volt feleségem új házasságából született gyerekét magunkkal vinni nyaralni?2014. jún. 19. 14:59
21/27 anonim válasza:
"a volt feleségem új palijának most nincs munkája"
Kérdés, hogy lesz-e, ill. ha majd lesz, egyenesbe kerülnek-e anyagilag?!
Bocs, de én tovább gondolnám a dolgot!
Onnantól fogva, ha bármikor is mennétek bárhová nyaralni majd,
mindig fel fog vetődni a kérdés, hogy miért nem viszitek a másik kislányt is??!
23/27 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Kövezzetek meg de én biztos nem engedném el a kislányomat velük fordított helyzetben. Nekem ez borzasztó megalázó lenne hogy egy másik hapsi viszi a gyerekemet nyaralni. Mondhattok rám bármit. Amúgy megmondtam a feleségemnek hogy részemről oké, de szervezze le az, aki kitalálta. A feleségem, a fiam, a lányom, kérdezze meg aki akarja, de ne tőlem várják. Ha jön jön, nyilván semmi pénzt nem kérek érte, meg ugyanúgy mindent meg fogok venni a másik gyereknek is (bár előre látom a lányomat ismerve hogy teljesen ki fognak zsákmányolni), de én nem fogok ezzel a kéréssel oda menni egy másik férfihez az biztos.
2014. jún. 19. 16:27
24/27 anonim válasza:
Teljesen feleslegesen csinálsz belőle ekkora presztízskérdést szerintem. Csak egy nyaralás, a rendes és féltestvérek pedig látják, hogy ők egy család.
25/27 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon jó ötlet, mindenki részéről praktikus lenne. Főleg, hogy a mostani nejednek nincs kifogása ellene, sőt ő vetette fel. :) Meg gondolom, már csak a fiad miatt is ismered a másik kislányt, a három gyerek ismeri egymást, exfeleségeddel jó a kapcsolat... :) A kislánynak is nagyon jó lenne, mert ilyen korban még szeretnek is a gyerekek beszélgetni, dicsekedni arról, hogy kinek van több, jobb... És ha a nyaralással is így lesz, nem érzi magát kívülállónak, de persze a fő cél az, hogy új élményeket szerezzen. És legjobban egy korabeli gyerekkel lehet. :) Akkor a szülők is mindkét oldalról kicsit kikapcsolódhatnak... :) A fiad helyzetét pedig ismerem... Unokatesóm 7 évvel fiatalabb nálam, automatikusan rám akaszkodott, ha jöttek hozzánk vendégségbe, vagy mi mentünk, automatikusan én vigyáztam rá, és utáltam pesztonka lenni. Amikor elkezdtünk családi találkozókat szervezni, és kiderült, hogy van korabeli rokon kislány, én is eléggé megkönnyebbültem... :D Persze ahogy telik az idő, a korkülönbség is kisebbnek tűnik. Mondjuk én lány vagyok, úgyhogy nekem kicsit nosztalgiázás is volt velük játszani, de a fiadnak nem biztos. Sőt, biztos nem. :) Ő is élvezni fogja a korabeli srácok társaságát. :)
26/27 anonim válasza:
Nagyon h ü l y e ötlet!!
Bármi történik a gyerekkel, kizárólag te leszel a felelős!!
Ilyeneket is csak nők tudnak kitalálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!