Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Volt feleségem új házasságából...

Volt feleségem új házasságából született gyerekét nyaralni vinni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A volt feleségemmel 10 évvel ezelőtt váltunk el. Egy közös fiunk van, aki akkor 6 éves volt, a feleségemnél lett elhelyezve, de kb 10 éves kora óta átment a dolog közös felügyeletbe, nem hivatalosan, de a gyerek ott volt mindig ahol akart. Közel lakunk egymáshoz. A fiam ma 16 éves. Volt egy családi házunk és egy Balaton parti nyaralónk, a vagyonmegosztást pofon egyszerűen megoldottuk, feleségemé lett a ház (ott maradt a gyerekkel), enyém a nyaraló. Én azóta vettem egy lakást amiben élek, közel hozzájuk. Kapcsolatunk viszonylag jó, bár tekintve hogy már nagy a fiam, nem sokat beszélünk egymással, már nincs rá szükség. Mindkettőnknek van régóta új kapcsolata, és az új kapcsolatból 1-1 gyerek. Nálunk egy 6 éves kislány, az exeméknél egy 5 éves kislány. Az "új" feleségemmel elterveztük, hogy lemegyünk 1 hétre a Balaton parti nyaralóhoz a kislányunkkal, illetve szólunk a fiamnak, ha van kedve, jöjjön ő is. A fiam azt mondta szívesen eljönne, de inkább nem, mert semmi kedve a hugát pesztrálni, ő a barátaival akarna lenni (régebben volt hogy heteket lent töltöttünk ott szóval vannak haverjai). Mondtam neki hogy nem is kell, de hajthatatlan, hogy a kislány rá lesz akaszkodva, hogy játsszanak, meg vigye mindenhova magával. Ő így nem jön, hacsak nem viszünk magunkkal egy másik gyereket a lányomnak játszótársnak, mert ő "előre látja mi lesz a vége". Én elmeséltem ezt a feleségemnek és mondtam neki, hogy jó, akkor nem jön a fiam és kész, kamasz gyerek, nem kötelező velünk tartania, ez egy ajánlat volt. A feleségem viszont meglepő módon azzal állt elő, hogy végülis igaza van a fiamnak, mert valakinek mégiscsak le kell kötnie a kislányt, mert ha fiam bulizik, mi meg a kertet és a házat rendezgetjük meg pihenünk, akkor mivel töltse az idejét a 6 éves lányunk. És szerinte megkérdezhetnénk a volt feleségemet, hogy nem-e engedné el a lányát velünk arra a hétre, és akkor el tudnának játszani egymással. Meg a fiam mesélte neki, hogy a volt feleségem új palijának most nincs munkája, szóval idén nem fognak menni sehova sem a gyerekkel. Mondtam, hogy szerintem ez h*lye ötlet, aztán akkor felháborodott, hogy bár imádja a lányunkat, de egy hétig ő sem egész nap homokozni meg bújócskázni akar, igenis jó lenne egy másik kisgyerek. A lányok amúgy egy oviba járnak úgyhogy találkoztak már. Szerintetek nem lenne abszurd a volt feleségem új házasságából született gyerekét magunkkal vinni nyaralni?
2014. jún. 19. 14:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
62%

4 "pónizni" !!! Ezen szétröhögtem magam.

Kérdező: nem abszurd ez a helyzet egyáltalán, régen voltatok ti már házasok a volt feleségeddel, felnőtt emberek fel tudják ezt fogni, gondolom a mostani férje sem egy primitív állat. Én nagyon szeretem az olyan embereket, akik nem csinálnak ügyet abból, hogy régebben is voltak párkapcsolataik, sőt akár barátok is tudnak maradni egy válás után.

2014. jún. 19. 15:10
 12/27 anonim ***** válasza:
bocs most látom hogy a nejed mondta mindezt és nem a volt feleség.Akkor is nem tudja mibe vágja bele a fejszéjét..
2014. jún. 19. 15:11
 13/27 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezd meg nyugodtan ajánld fel, majd ők eldöntik a továbbiakat.
2014. jún. 19. 15:11
 14/27 anonim ***** válasza:
51%
az ötlet szimpatikus, csak a motiváció nem (hogy feleséged magatokat szeretné mentesíteni a másik kislány bevonásával) ... ennek ellenére, a kislányok talán jól ellennének együtt, és ha sok feladat lenne is velük, a nejed egy szót sem szólhatna, hiszen az ő ötlete volt ... ajánld fel volt nejednek, hogy beszélje meg a párjával, mert ti ezt bevállalnátok (ja, és eszetekbe ne jusson bármi anyagi ellenszolgáltatást elfogadni ezért a volt nejedéktől)
2014. jún. 19. 15:15
 15/27 A kérdező kommentje:
A fiamnak még soha életében nem kellett vigyáznia a húgára szóval nem tudom miért gondolja ezt. Tény hogy a kislány nagyon szereti és mindig be akarja fogni játszani amikor jön hozzánk, de általában amúgy is lerázza mindig, sosem kényszerítettük semmire, nem értem miből gondolja hogy a nyaraláson ez másképp lenne. Mondtam a feleségemnek ha annyira akarja kérdezze meg ő. Én biztos nem fogok oda állni a volt feleségem meg a férje elé hogy had vigyem már el a gyereküket nyaralni. Amúgy ha jönne a gyerek nem zavarna, de én tuti hogy nem fogok ezzel előállni. Kérdezze meg akkor őket a fiam vagy a feleségem, amúgy is állandóan cserélgetnek minden sz*art egymással (ruhákat meg mittudomén)
2014. jún. 19. 15:18
 16/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lenne abszurd, kb olyan lenne, mintha egy baráti házaspár gyerekét vinnétek magatokkal...

Nézd, írod, hogy a kapcsolatod a volt nejjel, viszonylag jó... Én legalábbis a leírásodból arra következtetek, hogy nincs harag már köztetek, és egyik fél sem akar veszekedni a másikkal, továbbá egyik sem akarja megújítani a régi kapcsolatot, és úgy tűnik egyik fél sem féltékeny, különben a mostani feleséged soha ilyen ötlettel nem rukkolt volna elő... Nem hinném, hogy ettől az ajánlattól kiakadna akár az exnej, akár annak párja.

Viszont attól, hogy nem egy 6 éves van ott, hanem még egy 5 éves is, attól még nem lesz sokkal több szabadidőtök, figyelni kell rájuk. Éppen csak annyi, hogy mondjuk tényleg tudsz a kert egyik sarkában barkácsolni vagy a feleséged könyvet olvasni és nem kell folyton a 6 évesed kérdéseire reagálnod, mert ő a kert másik végében a látóteretekben eljátszik azzal az 5 évessel. Szóval végeredményben jó ötlet + egy gyerek!

Amúgy pedig a volt nejnél az ötletet bedobhatja a közös nagyfiatok is, ha te nem mered! :)

Aztán vagy benne lesznek, vagy nem, ennyi.

Azt azért jó lenne megtudni a 6 éves lányodtól, hogy bírja-e az 5 éves csajszit, mert ezen bukhat minden.

Khm, viszont ha nagyon jó barátnők lesznek, akkor további közös programok is várhatóak...! :-))

2014. jún. 19. 15:24
 17/27 anonim ***** válasza:
Van egy gyanúm, hogy ezt már az összes szereplő megbeszélte, csak neked kell valahogy beadni a dolgot:-)
2014. jún. 19. 15:26
 18/27 anonim ***** válasza:
87%

Áhá, most olvasom csak, hogy valóban neked esne le a karikagyűrű, hogy ilyet kérdezz meg... :))

Sebaj! Akkor tényleg a legjobb, ha a fiad löki be az ötletet az exednél, magyarázva azt, hogy így legalább nem neki kell mennie! :-)

És tényleg a két nőd haverkodik? PFff, akkor meg ő is megkérdezheti. De mondd, lehet ezek már letárgyalták, csak nem merték mondani, és hátulról jött a nejed? :-)) Akkor meg bólints már rá az ügyre oszt ámen!

2014. jún. 19. 15:28
 19/27 anonim ***** válasza:
Szerintem csak azért hülye ötlet, mert csak egy gyerekkel többért vagy felelős, eggyel többre kell figyelni. 5 és 6 éves gyerekekről nem nagyon venném le a szemem.
2014. jún. 19. 15:33
 20/27 anonim ***** válasza:
Baráti társaságból való gyerekeket is szokás nálunk egymásnál nyaraltatni. Nyári gyerekfelügyelet is így könnyebben megoldható, meg főleg ahol egyke a gyerek, jót tesz neki egy hét gyerektársaság. Szerintem nyugodtan hívd, főleg,hogy tudod, hogy normálisan van nevelve, egy ovis barátnőt vinni nagyobb lutri lenne és tényleg mindenki jól járna.
2014. jún. 19. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!