Miért nem hívnak párom keresztgyerekei keresztanyának?
Az én keresztfiam sem hívja keresztapának a férjemet, mivel van neki már, az öcsém. A húga engem is keresztanyuz néha. 3 éves, ezt hallja a bátyjától. Gondolom párod esetében is a nem keresztgyerek a kisebb, és a nagytól tanulta. Férjemnek is van keresztlánya, még az elöttem lévö korszakból. Keresztnevemen szólít. A közös még nem beszél :)
Mi így tartjuk természetesnek. Szeretjük egymás keresztgyerekeit, nem ezen múlik. A mi szempontunkból (törödés, ajàndék) 3 keresztgyerek van, de cserébe nem várunk el ilyen megszólitást, szeretnek minket, ez böven elég
Sokadikként, de azért én is leírom:
Egyrészt nem vagy a keresztanyjuk (de ettől még ugyanúgy szerethetnek és kötődhetnek hozzád), másrészt ha az lennél, akkor is teljesen természetes lenne, hogy ne így szólítsanak, hanem a keresztneveden.
Csatkalakozom! Nálunk a gyereknek pl. a bátyám a keresztapja, a párom nővére pedig a keresztanyja. Így evidens,hogy a bátyám feleségét nem szólítja keresztanyunak.
De az én keresztlányom sem szólítja a férjem keresztapunak, hiszen még nem is voltunk házasok, amikor megkereszteltem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!