Miért nem hívnak párom keresztgyerekei keresztanyának?
Mert nem leszel automatikusan keresztanya, ha a párod keresztapa.
Akkor vagy keresztanya, ha te tartottad a babát, gyereket a víz alá kereszteléskor.
Miért gondolod, hogy keresztanyának kellene, hogy hívjanak?
Te reagálod túl, nem is kicsit. Mellesleg én a keresztanyámat sem hívom keresztanyának, a nevén szólítom.
Mert nem vagy a keresztanyjuk.
Amugy a mi csaladunkban senki sem hivja igy a keresztszuleit hanem a keresztneven.
Én is a rendes nevén szólítom a keresztszüleimet.De ez nálam szerintem azèrt van így mert évente ha maximum 2x találkozunk.Nekem nem is fordult meg soha a fejemben,hogy keresztanyànak és keresztapának szólítsam őket
15/l
A kérdésedből úgy tűnik, hogy te nem vagy keresztszülő. Vagyis a párod az, akinek keresztgyerekei vannak és nem neked. Akkor miért is hívnának így? Hisz nem vagy az. A keresztszülő az, aki keresztelőkor ott volt és meg lett nevezve, mint a gyerek keresztszülője.
A másik meg, hogy a fiamnak a nővérem a keresztanyja, mégsem hívja keresztanyának, hanem a keresztnevén nevezi. És akkor mi van? Mert szerintem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!