Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogos a felháborodásom, hogy...

Jogos a felháborodásom, hogy a lányom a kutyára szórja el a pénzt?

Figyelt kérdés

Legutóbb mikor a lányoméknál voltam látogatóban,felfigyeltem a komódon egy számlára,kutyaeledel 16000ft.-Majdnem elájultam! A lányom minimálbért keres a vejem sem sokkal többet,múltkor a lányom panaszkodott,hogy nem tudott idén télikabátot venni magának.De a kutyának meg ilyen drága eledelt vesz? - Elhiszem én,hogy szereti a kutyáját,meg okos kutya,-bár engem soha nem akar beengedni a lakásba,pedig hetente lát,igazán megtanulhatta volna már,hogy ki vagyok.

A lényeg,hogy mindig másra szórja el a pénzét,kamaszlányunokámnak vesz bakancsot,holott van neki tavalyról, fiúunokámnak mobilt,a réginek semmi baja.

Ennyi pénzből öt kabátra is futotta volna.Ha szóváteszem akkor megsértődik.Talán nincs igazam?

2014. febr. 10. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy a lányodról beszélsz és az, hogy minden gond nélkül kitennéd egy kutya szűrét, az mindent elmond rólad. A kérdésben nem a lányod az, akiben a hibát kell keresni. Valószínűleg tudják nagyon jól, hogy mire költenek, és ha nem tehetnék meg, ők is keresnének olcsóbb alternatívát, vagy keresnének a költségvetésben olyan pontot, amiből lecsíphetnek. Nyilván ha az éhenhalás szélén állnának, akkor a kutyának nem vennének ilyen árú tápot (megjegyzem teljesen jó árban van, ennél drágábbat is találni). De amint írod, tudnak venni telefont, új cipőt, stb. Akkora baj nem lehet ott. Arra pedig, hogy az unokád új cipőt kapott, pedig van neki tavalyról: és honnan tudod, milyen állapotban van a tavalyi? Nem egy csizmám volt, ami egy szezont bírt ki. Főleg, az olcsóbb, kevésbé márkás fajtákból. Ha 10 ezer alatt veszel csizmát, nem lehet elvárni, hogy éveket bírjon ki. Jó esetben 1-2 szezon.

És a helyében én is megsértődnék, az ég világon semmi jogod beleszólni a lányod pénzügyeibe, meg abba, hogy kinek mit vesz. Nincs is igazad. Saját családja van, hagyd élni, te meg foglalkozz a saját életeddel.

2014. febr. 10. 23:08
 22/73 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ha be tudják osztani a pénzüket, semmi gond nincs ezzel. Gondolom azért nem télikabát nélkül jár, csak nem vett újat, vagyunk ezzel így egy páran.

Lehet, hogy nem is panasz képpen mondta, csak úgy megemlítette.

Az anyák meg (általában) már csak ilyenek, hogy először inkább a gyereknek vesz egy ötödik cipőt, vagy bármit, mint magának valamit.

Az meg, hogy mennyit keresnek, egy dolog, lehet azon kívül még van pénzük, amiről nem tudsz.

Amíg nem kérnek tőled kölcsön, addig nem hinném, hogy akkora gond van, hogy meg kéne válni a kutyától.

Mondjuk én spéci nem válnék meg tőle, de anyukám kérés nélkül is adna bármit, ha látná, hogy szükség van rá, sőt, ő is főz ránk, míg én itthon vagyok gyesen a kisfiammal (egy telken lakunk).

És sosem nézegeti a számláinkat...

2014. febr. 10. 23:13
 23/73 anonim ***** válasza:
92%

Két gyerekes anyuka és kutya tulajdonosként írok. Én is hamarabb veszem meg a gyereknek a cipőt, telefont, kabátot, táskát vagy bármi mást mint magamnak! A kutya pedig nálunk családtag, amíg a családom egészséges érkezéséről gondoskodok mindennap addig a kutyáéról is. Másrészt egy 20 kilós 16 ezres kutya táp még nem drága és természetesen elég sokáig kitart, nekünk a kutya jóval nagyobb kategória mint egy boxer és neki elég 3 hónapig a 20 kilós táp. Addig amíg a gyerekeimnek nem adom a tescos kajákat, a kutyának sem fogom!

A lányod teljesen rendben van! Ellenben veled elég nagy gondok vannak... Én is el szoktam mondani anyukámnak, ha éppen valamit nem tudok megvenni magamnak, de ha rögtön azzal reagálná le, hogy emiatt váljak meg a kutyától, valószínűleg ajtót mutatnék neki...

2014. febr. 10. 23:23
 24/73 anonim ***** válasza:
79%
szerintem 20 kilos tap 16 000 Forintert pont elfogadhato, olcsobbat nem is erdemes venni. az meg csak egy dolog, hogy sajnalod kutyatol a tapot. de hogy az unokaktol is sajnalsz hetkoznapi, megszokott dolgokat az mar mindennek a teteje! tudod ha az ember szereti a kornyezeteben levoket akkor igyekszik mindent megadni nekik, ettol lesz boldog! mit szolnal hozza ha megoregednel es magatehetetlen lennel, a lanyod meg koltseghatekonysag cimen berakna egy otthonba?
2014. febr. 10. 23:26
 25/73 anonim ***** válasza:
88%

23 es milyen okosan tenned.

Eszmeletlen hogy egyesek egy kabat miatt kidobnanak egy csaladtagnak szamito kutyat.Kerdezö neked van szived???

Vagy csak szemed a szamlakat felfedezni?

2014. febr. 10. 23:28
 26/73 anonim ***** válasza:
12%
Azért 2 minimálbérből 2 gyerek mellett 16 ezres kutyatáp igenis luxus.
2014. febr. 10. 23:28
 27/73 anonim ***** válasza:
24%
Igen családtag egy kutya de ha az embereknek lejjebb kell adni akkor a kutyának is sajnos. 2 minimálbéresnek 3 gyerek is felelőtlenség ha úgy nézzük.
2014. febr. 10. 23:33
 28/73 anonim ***** válasza:
87%

Itt nem volt szo arrol, hogy valakinek lejjebb kellett volna adni. A kerdezö lanya nem a gyerekei szajabol vette ki az etelt.Csak sajat magatol vont meg egy uj telikabatot.Inkabb vett a lanyanak uj bakancsot, a fianak telefont, a kutyusnak meg tapot.

Ha sajat maganak vett volna 16000ert kabatot, akkor meg arra mondana a kedves anyuka, hogy "Majdnem elajultam".

2014. febr. 10. 23:40
 29/73 anonim ***** válasza:
18%
Igen egy ideig lehet persze, hogy mindent magától von meg, csak azért az is elég kellemetlen és nem biztos, hogy jó példa a gyerekeknek. Család jobb esetben jóban rosszban együtt van. Így a "rosszból" is azért mindenkinek előbb utóbb ki kell venni a részét.
2014. febr. 10. 23:43
 30/73 anonim ***** válasza:
81%
És neked miért fáj, hogy a gyerekeire költ, magára kevésbé? Sajnálod az unokáidtól? A lányod jobb anya (és ember), mint te. S miért is kéne minden évben új kabát, hogy idén nem vett? én is hordok tíz3ves ruhákat is, teljesen jók.
2014. febr. 10. 23:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!