Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá egy kisebb...

Hogy vegyem rá egy kisebb kutyára?

Figyelt kérdés

Tudom, ez olyan dedós kérdés de nekem fontos :D

Van már egy 7 éves kutyánk (vizsla), nagyon sokat foglalkozok vele mert élek-halok a kutyákért. Ha tehetném nyitnék egy menhelyet is. Szóval a nagy mellé szeretnék egy kisebbet is. Biztos a nagynak is jó lenne egy fajbéli játszótárs. Nekem azért kell mert szeretném ezt a szeretetet, törődést megosztani egy másik kutyával is és néha olyan jól esne ölbe venni és "megnyomorgatni" egyet, amit a naggyal sajnos már nem tudok megtenni :) mellette nem hanyagolnám el a mostanit, semmiért cserébe nem adnám oda senkinek. Imádom. Mondtam már nekik de mindig azt mondják, hogy miért nem elég egy, vagy a másik, hogy a kicsi minden kis lyukon kifér. Csak elöl a kerítésünk olyan, hogy a lécek nem egymás mellett vannak, hanem pár centire egymástól de az alja nem is olyan, szóval nem hinném, hogy kiférne meg amúgy is meg lehet tanítani, hogy nem szabad. Hogyan vegyem rá őket?

2013. júl. 4. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Ez bennem pár kérdést vetett fel:

Kik azok a "nekik" és "ők"? Hány éves vagy? Ki fizeti most a vizsla eltartását, és ki fizetné a kiskutyáét?

2013. júl. 4. 22:40
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom még kisgyerek vagy és azt hiszed az csak úgy megy hogy jajj még egy kutyuli!
2013. júl. 4. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Mondd csak, belegondoltál már abba, hogy ha te 18-22 éves korodban elköltözöl otthonról, suli, munka, vagy szerelem miatt, akkor mi lesz a kutyával? Ki fog tovább gondoskodni róla? Ki fizeti addig is az oltásokat, az állatorvost, a kutyakaját? Naponta hányszor viszed sétálni az "öreg" kutyát? Nem az az állatszeretet, hogy naponta egyszer-kétszer kimész a kertbe és megsimized a fejét...
2013. júl. 4. 22:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Neeem mondjátooook? :O Nem az volt a kérdésem, hogy hogy kell foglalkozni egy kutyával. Nagy füves kertünk van, elöl betonos udvar de esténként kiviszem 1-1,5 órára. Télen és nyáron is rendszeresen játszok vele, tanítom amennyire tudom, fürdetem és ha van pénzem veszek neki dolgokat. A kaját és az oltást nem én fizetem mivel nincs munkahelyem és iskolába járok de a kajával nem lenne nagy gond, ugyanis a nagyanyám is velünk lakik és bőven elég lenne a kettőnek a maradék, meg ehetnek száraz tápot is, konzervet is kap. Nem valószínű, hogy el fogok költözni de ha valami oknál fogva mégis, a szüleim is szoktat foglalkozni a kutyával.

És a szüleimről van szó.

2013. júl. 4. 23:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Tök mindegy,hogy ki fizeti a kutya kajáját, mert ha igent mondanak rá a szülei akkor biztos megtehetik, és ha nem ez a fő érv,hogy nem tudják etetni akkor általában az szokott lenni,hogy félnek hogy nekik kell majd a kutyával is foglalkozni.Nekünk nem bele kell látnunk a kérdező életébe,hogy majd elmegy tanulni ki vigyáz a kutyára?(A továbbtanulás nem 2 forint, akinek továbbtanulásra jut,annak nem gond egy kiskutya etetése, de egyébként vannak akik szakmát tanulnak és olyanok is akik nem költöznek koleszba, szóval ha ennyire tudtok gondolkodni,hogy mi van HA akkor ez is jusson eszetekbe.)

Bocs, csak idegesítenek ezek az én mindent jól tudok és most megmondom a tutit.

Na szóval ami a kérdezőnek szól: Csak ész érvekkel tudod meggyőzni a szüleidet, de ha már van egy kutya az pozitív, szerintem akkor nagyobb rá az esély,hogy lehet egy másik is.

Ha tényleg kifér a kutya a kerítésen akkor meg kell csinálni,hogy ne férjen ki.(pl. egy tyúkhálót kell feltenni)

Bármit mondanak próbálj meg rákontrázni, de normális érvekkel és menni fog.

2013. júl. 5. 00:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor a kur*a anyíátok!:D MINDENKINEK!!
2013. júl. 6. 10:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Amúgy 0%-os az utolsó válaszoló de igaza van... nem azt kérdeztem, hogy hogy kell foglalkozni egy kutyával hanem azt, hogy hogyan vegyem rá a szüleimet...
2013. júl. 6. 15:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Válaszd ki, hogy melyik fajtát szeretnéd, beszélj róla sokat, mondd el, h ez neked sokat jelent.

Mutogass róla képeket, beszélj a szüleidnek a lehetséges nevekről, h milyen nemű legyen a kutyus.

A barátommal együtt lakunk, mindig mondtam neki, h meg vagyok őrülve egy kutyáért. (Otthon nem tarthattam)

Őt nem különösebben hozta lázba, de nem is volt ellene.

Én ezt csináltam, kitaláltam a fajtát, a nevét, a nemét, aztán elmentem és megvettem, fizetem a kaját, oltásait, orvost (ivartalanítás, betegség) sétáltatom.

Együtt alszik velünk, a barátom is szereti, egy mopsz szuka.

2013. júl. 6. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!