Régen utált menyt agyon ajnároznak, mi lehet az oka?
Férjemnek volt egy előző házassága. Miután mi összejöttünk és megismert az apja és a testvére, nagyon jó kapcsolatba kerültem velük. Sokszor kifejtették, hogy ők mennyire örülnek, hogy én vagyok az új párja az akkor még csak leendő férjemnek, mert engem hogy kedvelnek, mert kedves vagyok, ellenben a volt feleséggel nem volt jó a kapcsolatuk, undok, ellenséges teremtés, a férjemmel is mindig milyen rosszul bánt.....
Férjem is többször mesélte, hogy mindig is nagyon hűvös volt a viszony az apja, a testvére és az exfelesége között. Szívből utálták egymást, kölcsönösen.
Mi összeköltöztünk, közben továbbra is a férjem családjával jó volt a kapcsolatom, konfliktusunk nem volt, örültem a jó viszonynak.
Viszont ők egyszer csak elkezdték ajnározni a volt feleséget, egyszer csak összejárnak vele, kedves rokon lett. Nem zavar, de nem értem. Elgondolkodtam, talán csalódtak bennem, de a férjemmel jó a kapcsolatunk, összeházasodtunk, gyermekünk is született, boldogok vagyunk és a férjemet is mindig arra ösztönöztem, hogy legyen jó viszonya a családjával. Velem nagyon kedvesek, nincs gond. A sógornőm nemrég mondta is, hogy hülye lenne a férjem, ha elhagyna engem. Nincs erről szó, csak hasonló témáról beszélgettünk. Mégis ez már 10 éve így megy, a régen utált ex lett a szívük közepe.
Egy valami zavar, hogy folyton emlegetik, mesélnek róla nekünk, minket pedig nem érdekel és kellemetlen, hogy hozzák-viszik a híreket. Férjemet is zavarja. Meg az zavar, hogy nem értem az okát? Szerintetek miért lehetett ez a nagy fordulás bennük?
Köszönöm az ötleteket, talán nektek jobb a meglátásotok:)
Ez egy nagyon-nagyon ocsmány és aljas pszichológiai játszma. Ezzel akarnak éket verni a férjed és közéd.
Felhúzzák az irigységet, versenyxeztetnek a volt feleséggel, és szép lassan gyűlöletet keltenek az ex iránt, és te nagyon kiborulsz. Illetve egy idő után - azért, hogy te is kedvelt legyél - elkezdesz hasonulni az exhez, ami pedig azt eredményezi, hogy a férjed fog megutálni (hiszen az extől elvált valamiért), és máris szét van bombázva a házasságod. EZ a valódi cél, illetve az, hogy anyuka újra kisajátíthassa a "kisfiát" és kitúrhasson téged a házasságidból.
Nem szabad! Azt lásd mindig, hogy ezek csak aljas és ocsmány játszmázások a szülők részéről.
Ez ellen úgy lehet védekezni, hogy határozottan le kell zárni minden olyan témát, ami az ex-szel kapcsolatos. Értsd: amikor elkezdik a szülők ezt a témát, azonnal állj fel és szó nélkül hagyd ott őket. A férjed is tegye mindig és azonnal ugyanezt, mert azzal szavak nélkül is definálja, hogy TÉGED választott, nem az exet és a "kedves" szüleit. Illetve ő maga határozottan meg is mondhatja nekik, hogy szálljanak le erről a témáról egyszer s mindenkorra. Ő téged választott, az ex csak legyen ex. Pont.
Nagyon határozottan és keményen kell vislekedni, mert ezt a játszmát csakis így lehet leállítani. És mindig, mindenütt mindnet beszéljetek meg a férjeddel, és vállvetve harcoljataok anyóspajti (mert ő a fő szarkeverő!) játszmái ellen.
Ha nem hajlandóak ezt a témát bejezeni, akkor keményíteni kell: nem mentek hozzájuk, nem jöhetnek hozzátok, nem vagytok elérhetőek, nem kapják meg az unokákat láthatásra sem stb. És mindig meg kell mondani a miértet: azért, mert az ex-témáról nem szálltak le.
Csak kitartást és harcolj a aházasságodért. Tapasztalatom szerint a legaljasabb anyósok (az enyém aztán az volt, a javából) sem élnek örökké.
Bocsi, ha nem volt egyértelmű, de anyós nincs, már rég elhunyt, úgyhogy nem róla van szó! Apósomról csak, és a sógornőmről.
Egyébként ha így belegondolok, akkor ezeket a dolgokat inkább az ex generálja. Ő járkál apóshoz, ő osztogat meg olyanokat a közösségi oldalon, hogy a sógornő neki milyen jó barátnője...., ők meg ebben partnerek, a férjem rokonai. Neki azóta sincs új párja, és lehet, hogy így csak minket akar bosszantani. Mivel hogy előtte meg utálta, lenézte őket. Én egyedül nem szoktam apóst meglátogatni, csak a férjemmel együtt, az ex meg egyedül oda járkál, és ettől el vannak ájulva, hogy milyen ragaszkodó.
Hát versenyezni nem fogok vele, nem megyek bele ebbe a játszmába. Azt hiszem, kezdem érteni a lényegét, köszönöm, hogy rávezettetek, és ezután inkább nem is fog érdekelni, észre sem veszem a dolgot! Annyit megteszek, hogy megmondom, nem emlegessék nekünk, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!