Miért kell nekem elviselni nővérem idegesítő fiát az ünnepek alatt? Titeket nem zavarna ez?
Nem kell elviselned, csak a sarkadra kéne állnod panaszkodás helyett.
A legjobb volna, ha fognád magad, és te lemennél valahova a karácsonyi időszak alatt pihenni. Ja: és a szobdára, szekrényedre lakatot tenni, zárat és reteszt!
A másik verzió: minél előbb el kell költözni a szülőktől és nincs gond.
Ne légy már ilyen savanyúuborka!
11 éves sráccal tök jól ki lehet jönni.
Én levinném focizni, fifáznánk, meccset néznénk a tv-ben, meg megtanítanám egy csomó dologra: cigit sodorni, koktélt keverni, szomszéd macskájára csúzlival lőni, fészbukon kiveséznénk az összes csaj ismerősét, adnék tanácsot, melyikre menjen rá, meg megtanítanám egy csomó dologra, amit az apjától-anyjától biztos nem fog megtanulni :P
Sajnos kocsmázni még nem lehet elvinni, de ami késik... :D
mondjuk lehet h ezen után többet a büdös életben nem bíznák rám a lurkót...
11 évesen, ha nem életképtelen bábunak nevelték, akkor már egyedül is kibír egy fél napot a gyerek. én sem gyújtottam magamra a házat, a kaja ki volt porciózva mikrós tálkába, a mikrót el tudtam indítani, tea volt főzve, azt meg tudtam inni, a számítógép pedig kiválóan lekötötte a figyelmemet :)
az alapszabályok: úgy mint a nem nyitsz ajtót senkinek, nem hívsz át egy rakás embert, és nem mész sehova; meg voltak beszélve.
napi 2-3x telefonált jóanyám, megnyugtattam h minden oké, és este vártam haza.
ez a nonstop pesztrálás nem tesz jót a gyereknek, mert annál később önállósodik.
az nem megoldható hogy a nagyszülők mennek át a féltesódék lakásába, és ott vigyáznak a "kisfiúra"?
szerintem teljesen jogos elvárás hogy te pihenni szeretnél, én tuti idegbajt kapnék ha a nyakamra hozna valaki egy kiscsákót, és még szórakoztatnom is kéne.
Előző:
"egyedül is kibír egy fél napot a gyerek."
A kérdésben 6 teljes nap szerepel, mert anyuknak dolgozni kell. Amúgy tényleg kibírja, de egyedül baromi unalmas reggeltől estig.
"a számítógép pedig kiválóan lekötötte a figyelmemet :)"
Persze, az kell a 11 évesnek, hogy napi 8 órát üljön a gép előtt.
"az nem megoldható hogy a nagyszülők mennek át a féltesódék lakásába, és ott vigyáznak a "kisfiúra"?
szerintem teljesen jogos elvárás hogy te pihenni szeretnél"
A nagyszülők részéről meg talán jogos elvárás, hogy a saját lakásukban legyenek és ne ők ugráljanak, továbbá a saját kecójukban azt lássanak és addig vendégül akit akarnak. Bezzeg amikor itt arról van szó, hogy a fiatal vinné a fiúját/barátnőjét a család nyakára, ahhoz a szülők vágjanak jó képet.
Te mit szólnál, ha nem mehetnél át a nagyszüleidhez az ő lakásukba, csak mert az ott lakó nagybátyád aki nem képes onnan elhúzni a belét és önállósodni az rühelli a képedet és nem bír elviselni?
Ha a gyerek neveletlen, akkor rá kell szólni, én az akkor 3 éves unokaöcsémet megtanítottam arra, hogy akkor jöhet a szobámba ha otthon vagyok, pedig a család mondogatta, hogy pici még..
Az jogos elvárás, hogy a cuccai között ne kotorásszon, de azt ne szabja már meg a kérdező, hogy a szülei az unokájukat vendégül látják-e és meddig.
Nem kell elviselned. Mondd meg kerek-perec a nővérednek, hogy te is dolgozol, és szükséged van a pihenésre, mert ez ugyanúgy neked is jár, és nem "passzolhatja" csak úgy le a gyereket a te beleegyezésed nélkül. Ha megteszi, vigyázzanak rá a nagyszülők. Az írásod alapján ők is lepasszolják neked. Én ezt nem hagynám.
Ha bejön a szobádba, kitessékeled, és bezárod az ajtót. 11 évesen, ha nem egy bábunak nevelték, már elég érett ahhoz, hogy megértse, hogy van, ami tilos és nem szabad csinálni, van ami nem tilos.
Nálunk is volt ilyen eset.
Pihenni akartunk, erre jöttek rokonék, hogy vigyázzunk már pár napot a 2 gyerekükre. (az egyik 4 éves, vele nem volt gond, de a másik, aki 6 éves volt, katasztrófa) Már nem egyszer kértek meg. Aztán amikor újra eljöttek később, akkor közöltem velük, hogy NEM. Nem vagyunk gyerekmegőrző, és közöltem velük, hogy gyerekvállaláskor gondolom tudták, hogy sokkal kevesebb szabadidejük lesz. Az én szabadidőm sem azért van, hogy másnak a neveletlen gyerekére vigyázzak, amíg az anyja-apja kikapcsolódik valahol. Azóta nem hozzák.
Volt eleinte sértődés, de tudomásul vették.
Ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor ne foglalkozz vele. Ha bosszant direkt, akkor egy nevelő célzatú kisebb pofon. Most lehet kegyetlennek tűnök, de tudom miről beszélek. Ha a szép szó vagy kiabálás nem használ, akkor jön ez. Ha a nővéred kérdőre von, akkor egyszerűen mondd neki, hogy nevelje úgy, ahogy akarja, de ne sózza rád, amíg dolgozik.
Egy 11 éves gyerek már nem olyan kicsi, mint egy 5-6 éves, kellő elővigyázatossággal simán el tud lenni otthon.
Én is voltam már egész nap itthon 10 évesen egyedül, 2-szer 3-szor anyum telefonált, hogy minden rendben van-e, és ennyi.
A "dolgoznom kell" nem érv arra, hogy nem neveli a gyereket valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!