Mit szólnál, ha a testvéred lánya 15 évesen, egy 20 éves férfival aludna a családi nyaraláson?
Akkor ezek szerint mindenki repesne az örömtől, ha a 15 éves lánya szexuális életet élne, és a barátjával aludna, jesszusom. Mi marad annak a lánynak későbbre, ha már most mindent megtapasztal, ráadásul 15 évesen pár hónap után...
Abban igazat adok, hogy ehhez nyilván nincs közöd, hogy nevelik ők a saját gyereküket. Esetleg beszélgess el erről a lányoddal, mit gondol a fiúkról, szexualitásról, amolyan barátnősen. Ha őszintén meg tudjátok beszélni, és normális értékrendre tanítod, akkor nem foja érdekelni, hogy más már 15 évesen csinálja, vagy sem.
Komolyan, ezt el sem hiszem, szinte mindenki szerint természetes, ha egy 15 éves lány (gyerek) már szexel?? Ez rendjén való?
És igaza van a kérdezőnek, simán kibírhatták volna, hogy családi nyaralásra nem viszik a kislány "pasiját"erre még ráértek volna. Vagy minden aktuális d@gópartner családi nyaralásra megy?
Szerintem ez a kiváltság majd annak jár, beleértve a családi eseményeket is, aki majd komolyan szóba jöhet,m évek múlva.
Szerintem a valászadók nagyrésze vagy olyan, aki 14-15 évesen már szexelt és rendszeresen együttaludt a barátjával, vagy pont 14-15 éves és a szülei a nagy liberalizmus jegyében kb. tesznek rá, hogy mi történik a gyerekükkel és milyen hatás éri a gyereket csak arról fütyürésznek, hogy nekik legalább jó a kapcsolatuk és a gyerekük mindent elmond nekik (kackac azért én ebben nem lennék olyan biztos) esetleg írogathattak még ide 14-15 éves lányok, akik szeretnének együttaludni a barátjukkal, de azt nem engedik a szülők...
Egyébként meg a jó kapcsolat a szülővel nem ettől függ, hogy a szülő mit enged meg és mit nem. Az meg hogy a gyerek szexel- e 14-15 évesen, meg együtt alszik pár hónapos járás után a pasijával az igenis neveltetés kérdése....
Egy 15 éves lány még gyerek, aki már lehet felfedezi a szexualitást, de az együttalvásnak és a több napos családi nyaralásnak (szóval a felnőtt párkapcsolatnak) még nincs itt az ideje! Nem egy 18 éves lányról van szó!
ha te ítélkezel utolsó, akkor én is mondhatom, hogy bocs, de fogalmunk sincs, szexel-e a lány a pasijával. Ezt csak ti feltételezitek. Honnan tudja a kérdező, hogy szexelnek, és nem szűz, ott volt mellettük? NA ugye.
Akkor mondjam azt, magatokból indultok ki, mert ti is szexeltetek 15 évesen, és nem tudjátok elképzelni, hogy szex nélkül ott alszik a barátja a lánynak?
Én semmi kivetnivelót nem találok benne, pedig én 17 évesen aludtam először fiúval, és ő lett a férjem. Az alvás pedig alvás volt, valóban. A lányom 16 éves, de eszemben sem lenne eltiltani senkitől, akiről tudom, hogy már szexuális kapcsolata van, az ugyanis nem fertőző.
Az a kislány van olyan kapcsolatban az anyukájával, hogy megbeszélte vele, szexuális életet akar élni, nyilván fel van világosítva a védekezésről is. Ellenben a kérdező lánykája titokban a netről szed majd infót, mert anyuval nem beszélhet, ő csak tiltani tud. Orvoshoz nem viszi az anyukája, a lány vagy védekezik, vagy nem. Feltehetően előbb lesz terhes, mint a 15 évesen a barátjával alvó.
24-es, bár látom lepontoztak téged rendesen, én teljes mértékben egyetértek veled! A felnőtt életforma nem 15 évesnek való!
23-as voltam
"A felnőtt életforma nem 15 évesnek való!"
Fuuu de imádom az ilyen nagy megmondó embereket.
Szerintem egy mai 14-15 éves már eltudja dönteni h kíván e élni a lehetőséggel.
És állitalában szoktak ez nem azt jelenti h fűvel fával
csak már próbálgatják a szárnyaikat.
Nekem személy szerint 14 évesen volt az első (Kövezetek meg). és képzeljétek a lány kérdezte h akarom e ?
Nem én :) de persze én is akartam :)
Most ebbe mi a rossz ???
Am meg imádom az ilyen helytelen szó használatokat.
Fogalmatok nincs mi a Liberalizmus eredetileg.
Röviden az igazi liberalizmus ezeken alapul h szabad választás, gondolkodás/ lelkiismeret szabadság, vallás szabadság, szabad kereskedelem, a magántulajdon védelme.
Csak h értsétek.
Am meg ez a "A felnőtt életforma nem 15 évesnek való!"
Kb olyan mit ha én azt mondanám h a számítástechnika meg nem a 50+ korosztálynak.
Mert ti még e-mailezni sem tudtok. De nem érdekel :)
Én mindig meglepődöm az ilyen "vaskalapos" nézőpontokon. Én nem tudom felétek hogy megy, falun biztos más az élet, nem tudom. De én is 15 évesen kezdtem el szexuális életet élni, és igaz, már 16 éves voltam én is meg a párom is, amikor eljártunk együtt nyaralni, meg családi bulikra, de soha senkinek nem volt ezzel baja. Az osztálytársaim is itt körül kezdtek el szexuális életet élni, persze pár "én majd csak házasságkor isten színe előtt" kivételtől eltekintve, akik végül egyetemig bírták csak a nagy önmegtartóztatást.
De már a szüleim sem vártak 18 éves korukig, úgyhogy nem hiszem hogy ez régen is másképp lett volna. Ha beindulnak a hormonok, és szerelmes leszel, akkor akármilyen erkölcsösek is lehetnek a szüleid, nem fogsz tudni ellenállni a szerelemnek. Ez ennyire egyszerű.
De hogy a kérdésre is reflektáljak, azon túlmenően hogy semmi kivetnivalót nem látok benne, a lányotokat biztosan nem rontotta meg az a tudat, hogy ilyen dolog létezik. Mert ezzel eddig is tisztában volt, ha nem a pincében neveltétek fel. Egészen biztosan sok ismerőse él nemi életet az iskolában is, szóval nem igen nyújtott neki extra megbotránkozást a családi nyaralás. De valóban, otthon maradhattatok volna.
Nem hiszem hogy ez akkora bűn lenne. 15 éves és 15 éves között is van különbség, lehet hogy ő már érettebb, felnőttesebb. A szülei gondolkodása is inkább követendő mint a tied. Jobb hogyha szem előtt van a gyerek, eltiltani nem tudod a szextől, inkább beszélgetni kell róla és engedni. Különben rá fogsz jönni, hogy semmit nem mond el neked, nem véletlenül. Én 16 évesen ismertem meg a barátomat, alhattam is nála, arra kellett figyelnem hogy a nagymamám ne tudja meg :)
Szóval hogyha a lányod szerelmes lesz, inkább próbáld megismerni a fiút és felvilágosítani a lányod, minthogy tiltanád, mert azzal megutál, és ágy helyett telefonfülkében (ha még létezik ilyen), wc-ben, parkban fogja csinálni, te meg nézel mint rozi a moziban.
Bárcsak több olyan anyuka lenne mint az enyém, mindent meg lehet vele beszélni! Ahogy a kérdéseket olvasom ez ritkaság számba megy...
l20
Miért várod el, hogy ők tekintettel legyenek rátok, a lányodra, ha te sem vagy tekintettel az ő lányukra.
Én sem értek feltétlenül egyet azzal, hogy egy 15 éves lánynak ilyet kell csinálni, de ennek semmi köze ahhoz, hogy ti hogyan nevelitek a lányotokat. Ha nem tettszik, ahogy ők viselkednek, nem kell velük közösen nyaralni.
Mondok egy hasonló példát: Ha ti vegetáriánusok vagytok, akkor ők ne egyenek húst mikor közösen mentek étterembe?
Az erkölcsi aggályokat megértem, de valójában semmi közötök ahhoz, hogy mit csinálnak, főleg nem várhatod el, hogy rátok tekintettel csináljanak valamit máshogy.
Egyébként a túl erős tiltással (és a nagy felháborodással) inkább csak azt fogod elérni a lányodnál, hogy ő titokban fogja ezt csinálni, esetleg még durvábbakat is, mert nagyon tiltva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!