Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az menekülés, ha azokat...

Az menekülés, ha azokat elkerülöm, akik szánédosan megbántottak?

Figyelt kérdés

Pár rokonommal összevesztem, pontosabban, Ők kiosztottak, én nem tudtam mit mondani, mert meglepődtem.

És azóta nem találkozok velük. Ha jönnek hozzánk, elmegyek, csinálok magamnak programot, vagy csak úgy elmegyek sétálni.

És erre azt mondták nekem páran, hogy "nem menekülhetsz el mindig!"

De ez most tényleg menekülés? Én csak kerl9m őket mióta beszóltak, megbántottak. Én nem szolgáltam rá, nem csináltam nekik semmi rosszat, egyszerűen szeretnek beszólni, és nekem be is tudnak.

2013. szept. 29. 08:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig állj a sarkadra és legalább egyszer tedd őket helyre, utána nyugodtan menj el sétálni. Meglátod milyen elképedt pofát fognak vágni. Én is ilyen voltam, azután berágtam és ordítottam én is azzal, aki előtte velem, elképedt csend követte, de volt ilyen rokonom is, évekig csak piszkált, azután egyszercsak betelt nálam a pohár és helyretettem, azóta csöndben van. Próbáld ki.
2013. szept. 29. 09:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok!

Kb. én is ilyen voltam mint te, amíg be nem telt a pohár. Amikor elkezdtem "alkalmazni" az általam írt módszert (persze nekem is más mondta), attól kezdve kezdték érezni, hogy hol a határ, sőt... sok olyan ember állt mellém, lett a barátom, akik ezek után valamiféle ha nem is tisztelettel, de elismeréssel néztek rám, és kezdett a környezetem is úgy kezelni, mint akiről tudják, hogy nem hajlandó "mindenki kapcája" lenni.

Csak egyszer-kétszer kell kiosztanod azokat, akik igaztalanul bántanak, vagy szándékosan kötnek beléd, a bennük levő feszültség levezetése érdekében használnak téged "pofozógépnek", és utána már a többiek is értenek a szóból.

2013. szept. 29. 09:41
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz de nem jobb az olyan emberek társasága akik azért tisztelnek mert elértél valamit az életben s úgy próbálnak felülmúlni hogy ők többet érnek el s nem úgy hogy amit te értél el azt igyekeznek leminősíteni?

Létezik egy olyan emberfajta aki képes elismeréssel beszélni arról aki nála többet ért el. Az ő társaságuk az igazi.

2013. szept. 29. 09:45
 14/21 A kérdező kommentje:

Tudom, de a szüleim azt akarják, hogy én legyek jó fej, és ne legyek már "sértődött pukkancs" erre megkérdeztem tőle, hogy "mi lenne, ha Ők lennének jó fejek, és nem sértegetnének?" erre kaptam a választ, hogy "jajj, mert Ők felnőttek, rajtuk nem lehet már változtatni!"

De mindenki képes változni, egy 80 éves is! Csak akarnia kell!

Azt kérdezgetik a szüleim, hogy "na, és akkor most életed végéig nem fogsz szóba állni velük, mert 1x-2x megsértettek?"

Hát igen, akár!

2013. szept. 29. 09:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt egy osztálytársam aki tettlegesség piszkált egész addig amíg úgy behúztam neki hogy elájult. És szerencsém volt hogy nem én ütöttem meg a bokámat. Egy darabig ismeretlen tettest kerestek el se hitték nekem hogy én voltam.:)) 11 évesek voltunk. Ami érdekes utána barátok lettünk. Valóban van akinek ez kell kérdés van e kedved ilyesmihez. Nekem nincs.
2013. szept. 29. 09:55
 16/21 anonim ***** válasza:
Elég fura, hogy a szüleid nem védenek meg, nem mellékd állnak ilyen esetben, hanem még arra biztatnak, hogy tűrj.
2013. szept. 29. 09:59
 17/21 anonim ***** válasza:

Önmagad elől az érzelmeid elől való menekülés. Az ami kiváltotta belőlük a megbántásodat mi volt pontosan, mivel ez is fontos, hogy tisztázva legyen.

Talán a magatartásoddal idézted elő, hogy mások céltáblája legyél.

Tehát valószínűleg bevonzottad ezt a szituációt az életedben. Lehet ez egy jel is, ha ezzel a magatartásoddal mások céltáblája lehet, később lehetsz mondjuk egy munkahelyen, stb.

Fontos tehát, hogy milyen szituációban tették ezt veled.

Valóban, nem lehet mindig elmenekülni az ilyen emberek elől, de „áldozat” magatartást is kerülni kell, mert megtalálnak az ilyen emberek.

Ha lehet, minél kevesebb időt tölts el a társaságukban, de jelenj meg előttük, mosolyogj, ne mutasd ki az érzelmeidet. Belülről sugalld nekik, hogy te szereted őket, nem haragszol rájuk, neked semmi bajod velük, csak nekik van bajuk a világgal.

2013. szept. 29. 10:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Igen céltáblának azt nevezik ami ha rálövünk nem lő vissza...

Kezdők gyakorlóterepe...

2013. szept. 29. 11:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Okosan teszed,ha elkerülöd őket,viszont előtte nem ártana tisztázni velük,hogy eleged van a balek szerepből.Lehet ezt kultúráltan,de határozottan megoldani.Miután kiosztod őket,utána már csendben elvonulhatsz és nem muszáj velük kommunikálnod,viszond meg kell húznod azt a bizonyos határt is,meddig mehetnek el.
2013. szept. 29. 16:40
 20/21 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, ki hogy nevezi, ha nem akarsz találkozni valakivel, akkor nem találkozol. Ennyi.
2013. szept. 29. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!