Megbántottak - nekem kellene megmondanom, hogy tegye jóvá?
Eddig még minden barátommal ugyanez volt a helyzet, ha megbántottak valamivel: mond valami olyat, amivel a lelkembe gázol (nem annyira, hogy szakítás legyen belőle, de azért nekem fáj a dolog, és kell egy kis idő, amíg túlteszem magam rajta), azután tőlem kérdezi meg, hogyan és mivel teheti jóvá.
Ez számomra olyan abszurd... Hogy jönne már az ki például, ha azt mondom neki, hogy "lepjél meg valami aprósággal (nem feltétlenül pénzbe kerülővel) és kérj bocsánatot!"? Mi értelme lenne az ilyesminek, ha nem magától teszi?
Tényleg az összes barátom (mármint hogy párom) eljátszotta ezt még eddig mindig, és a fiúbarátaim is tőlem kérnek tanácsot, ha ugyanez a helyzet áll elő a barátnőjükkel, és a lány nem mondja meg nekik, mit tegyenek...
Ebben csak én találok kivetnivalót? Minden férfi ilyen, vagy csak azok, akiket én ismerek?
Nem kötekedni akarok, csak nem értem - ha valaki esetleg még meg is tudná magyarázni, esetleg elmesélni, hogy mi erre a helyes női reakció, azt is megköszönném :)
Ezzel én is így voltam, aztán rájöttem, hogy nem gondolatolvasók. :) Kissé illúzióromboló, de azon kívül, hogy pl. bocsánatot kérek én sem tudnám, hogy mivel tegyem jóvá, nem tudhatom, hogy a másik akkor épp mit akar, így én is kénytelen lennék megkérdezni. Sok év alatt biztos megtanulják, ha sok ilyen van, hogy mi az amit a másik vár, na de sokkal jobb, ha nincs sok ilyen. :)
Egyébként, én pl. hiszek abban, hogy ha minden kapcsolatban felbukkan ugyanaz a probléma, akkor az kifejezetten azért van, mert valahogy el kell rendezned magadban, meg kell oldanod magaddal, hogy ez téged zavar.
szóval, ha megbántanak akkor neked meg kell venni a bocsánatkérésedet? tehát, a bocsánatod ajándékokkal, meglepetésekkel váltható ki csak?
Egy egyszerű bocsánat miért nem jó? miért kell hozzá ajándék?(ami nem feltétlen pénzbe kerül.)
sokkal szebb az,hogy elfogadsz egy őszinte "bocsánat" szót,mint az,hogy mindig gondolkoznia kelljen,hogy vajon most mit vegyek neki? mit csináljak neki? mit csináljak meg helyette? stb. ráadásul erre mindenki ráun, és k.rvára felszínes is. GUSZTUSTALAN VAAAGY!
Nem kell, hogy ugyanaz a hiba legyen. Ami ugyanaz, az a reakciód. Amúgy mit szeretnél, mit tegyen. Ami neki esne jól, vagy ami neked. Mert lehet, hogy neki nem jön be.
Vannak pasik akik ráéreznek, vannak akik kérdeznek, és vannak akik nem próbálják jóvá tenni.
"Kedves" harmadik!
Az ott egy példa, te pedig egy szöveget értelmezni nem tudó troll vagy, méghozzá a bénább fajtából :) Tanulj meg tisztességesen kötekedni, ha már ennyire játszani akarod a nethuszárt! ;)
Nézd, ahány ház, annyi szokás. Mi is meg szoktuk kérdezni ilyenkor. Ha te nem szereted, akkor válaszolj mondjuk így:
- "Hogyan és mivel tehetném jóvá szörnyűséges és megbocsáthatatlan tettemet?"
- "Először is azzal, ha nem kérdeznél ilyen hülyeségeket, hanem önálló ötleteid lennének. Másodszor, ha magadtól nem tudod: lepjél meg valami aprósággal (nem feltétlenül pénzbe kerülővel) és kérj bocsánatot!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!