Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tehetnék, ha irigykedem...

Mit tehetnék, ha irigykedem mások sikeres, gondtalan életére?

Figyelt kérdés

Alapvetöen pozitív embernek tartom maga, sokáig hittem abban, hogy tanulással, szorgalommal, kitartàsssal elörèbb juthat az ember - de mióta rájöttem, hogy ez nem így müködik , nagyon elkeseredtem :(

Sajnos elèg destruktív családban èlek, mi szinte csak vagyunk egymás mellett, soha nem voltak közös családi ebèdek, sehova nem mentünk együtt, soha semmit nem lehetett itthon megbeszèlni, csak állanó feszültsèg ès kiabàlàs volt.. megszakad a szívem, amikor mások csupa szerrtettel beszèlnek a családjukról. Èn, bevallom, nem szeretem öket.

Vilàgèletemben jól tanultam, sokat olvastam, van nyelvvizsgám, Okj-m, emeltem, de hála az idei állami ponthatároknal, mèg ez sem volt eèg az ingyenes kèpzèshez. A belem kidolgozom diákmunkàbam, hogy fizessem majd a tandíjat, bele kell adnom a rezsibe, bèrletet isagam.a veszek, így kb. semmire nem telik, mèg egy mozit is kètszer meggondolok.

Munkát egy ève keresek, de ez kelet-magyarország, itt már a titkárnötöl is diplomát kèrnek :/

Mindeközben az ismerösi köröm tele van olyanokkal, akik vígan èlnek a szülök pènzèn, akiknek nem kell fèl nègykor kelni dolgozni, ehelyett strandra járnak, moziba, kirándulni, nem a kînaiból veszik a legolcsóbb cipöt. Csupa buta ember, akiket a szülök betesznek a vàllalkozásba, százezreket keresnek (mèg az is, aki konkrètan èrettsègin megbukott), lakást ès autót kapnak... egyszóval tudnal elörejutni az èletben. Nyilván nekik is vannak problèmáik, de alapvetöen mègis ezerszer könmyebb nekik.

Pedig szívesen megdolgoznèk èn a dolgokèrt, de úgy èrzem, lehetösègem sincs erre :/

2013. aug. 15. 16:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Senkinek sincs gondtalan élete,csak úgy tűnik.
2014. márc. 25. 21:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Gondtalan élet nincs,és sokszor ott van a legnagyobb probléma/mák ahol nem is gondolnád.
2014. márc. 25. 22:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Gondtalan élet van,csak sok ember akinek nincs az azzal vígasztalja magát,hogy "Háát ha pénzük van,akkor tuti nem boldogok,vagy egészség nincs,vagy olyan munkája van amit utál" Pedig vannak tényleg gondtalan életet élő családok,és ez jó,nem a hibát kell keresni bennük,és nem írígyelni kell őket,hisz senki nem ismeri az Ő útjukat a gondtalan életig.
2014. márc. 26. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:
A gondtalan élet nem csak abból áll,hogy van pénz dögivel.Hanem család,egészség,barátok,boldogság,és még rengeteg dolog függvénye szerintem.
2014. márc. 26. 12:39
 15/15 anonim ***** válasza:
2024. febr. 11. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!