Tönkretettem a nagynéném életét! Jóvá lehet ezt még tenni?
Sziasztok. A nagynénémmel (anyu húga) szoros a kapcsolatunk, legfőképpen mert mindig megértett és támogatott. Szeptember óta nála lakom az egyetem miatt és néha anyagilag is támogat, bár sosem kértem tőle semmit..
A helyzet, hogy a nagynéném kb 4 éve együtt van egy nővel, de erről nem tudott a családunk, mert sokáig külföldön élt és csak 1 éve van itthon, de jól titkolta.Én soha nem mondtam erről otthon semmit, mert megkért rá, meg nem is akartam belefolyni..viszont kb 2 hete mikor otthon voltam, anyu kérdezgetett mindenről faggatott, hogy nem zavarom-e a nagynénémet, szokott-e felvinni pasikat, meg ilyenek..már annyira idegesített, hogy kibukott belőlem, hogy "pasit nem fog felhozni". Nem akartam elmondani, de anyu egyfolytában ezen lovagolt, ez meg elindította a lavinát és rögtön összerakta a dolgokat..olyan ideges lettem, hogy otthagytam. Erre felhívta a nagyszüleimet, meg a nagynénémre rárontott, hogy mi ez az egész, meg minden.Nagyon durva volt, de én tényleg nem akartam semmi rosszat..nagyon sajnálom. Most mindenki összeveszett mindenkivel és a nagynéném meg utál, legalábbis nagyon mérges, mert most senki nem tudja megemészteni a családban, főleg ugye a nagyszülők. Nem tudom, mit tehetnék, de nagyon bánt a dolog..mit tehetnék?
Persze, megígérted, hogy titokban tartod, de a bocsánatkérésnél szerintem nincs több dolgod. Valszeg maguktól is kiderültek volna a dolgok előbb-utóbb (mégis meddig titkolta volna a nagynénéd? ha anyukád eleve ilyen célzott kérdéseket tesz fel, hogy a nagynénéd pasizik-e, akkor ez a téma valamilyen formában már amúgy is a felszínen kellett hogy legyen a családban).
Szóval a nagynénéd egy relatíve nagy felelősséggel járó titkot bízott rád, de a felelősség az övé, nem a tiéd. Nem várhatja el tőled, hogy azért, mert ő ezt a titkolózással teli életet válaszotta, akkor neked is gy kell élned. De legalábbis számolhatott volna vele, hogy kitudódik.
Szerintem ne aggódj, sőt, egy idő után (ha a család többi tagja már elfogadta), akkor még sokkal könnyebb is lesz, mint állandó titkolózásban élni.
Itt sajnos édesanyád a sz*rkeverő. Egyrészt mi köze a nagynénéd életéhez, hogy szokott-e pasikat felvinni. Utána meg milyen jogon hívta fel a nagyszüleidet és a nagynénéd?
Én biztos beolvasnék anyukádnak, hogy ez mire volt jó. Vigyél virágot a nagynénédnek, és mondd meg, hogy nagyon sajnálod, véletlenül elejtettél egy megjegyzést.
Szerintem meg akárhogyan is magyarázkodsz kedves kérdező, itt Te vagy a hibás. Egyszerűen ha rám bíz valaki egy ilyen súlyos titkot, engem faggathatna akárki, akármeddig nem nyögném ki és nem is utalnék rá. Próbálnék hárítani. Kérdezte ugye, hogy visz -e fel pasikat a lakására? Erre válaszolhattál volna annyit, hogy nem, nem szokott. Ha tovább faggatott volna egyszerűen annyit kellett volna mondanod, hogy jaj anyu hát nem leskelődök én utána, amúgy sem izgat a magánélete... Én megértem, hogy idegesítő volt a nyaggatása, de attól még ha nagyon akartad volna, letudtad volna szerelni. Írtad, hogy a nagynénéd mennyit támogatott, segített Rajtad. Cserébe csak annyit kért, hogy őrizd meg a titkát, amit Ő nem akart másokkal megosztani, mert úgy érezte nem tartozik senkire. Te meg kikotyogtad. Akárhogy is, én úgy vélem Te vagy a hibás. Anyukád is az, de Tőled indult el az egész...
Próbálj meg bocsánatot kérni, de a kapcsolatotok már sosem lesz ugyanolyan! Ez van!
Két dolog is van itt-
A titok természetrajza, hogy mindig ki akar derülni...
A gyerekmeknek pedig mindig büntudata van / magára veszi a szülők / felnőttek büneit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!