Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tegyek erről említést? Sógornő...

Tegyek erről említést? Sógornő kérdés.

Figyelt kérdés

Szeretem a Sógornőmet, tényleg egy csupa szív ember és jóban vagyunk, de itt jön a nagy DE.

Amióta a férjemmel együtt vagyunk, ő már több száz ezer forint értékben kapott tőlem ajándékot. Pl. teljes sí felszerelést, lézeres szőrtelenítőt (amire nagyon vágyott), márkás cuccokat, parfümöket stb. Nemcsak születésnapra, de amikor csak mentem hozzájuk, mindig kapott valamit.

Nos, én az elmúlt hat év alatt egy pár zoknit kaptam tőle egyszer Karácsonyra.

Mi külföldön élünk a férjemmel. Három hónapja volt a Sógornőm születésnapja, két hónapja pedig az enyém. Akkor Anyós küldött nekünk egy csomagot, és egyben születésnapomra is ajándékot. Ő mindig figyelmes volt felém.

Sógornőm nem küldött semmit, de ezt már megszoktam.

Na de a férjemmel beszéltünk, hogy húsvétra nem tudunk haza látogatni, ezért most mi küldünk nekik egy csomagot. Anyósom általában hazai - házi termékeket szokott küldeni, amit itt nagyon hiányolunk. Szóval ezt viszonozni szeretnénk.

A férjem az imént nekem szegezte a kérdést: a Sógornőmnek mit vegyünk/küldjünk születésnapjára??

Mondtam neki, hogy nem tudom, intézze ezt most ő. Dehát neki nincs ötlete....

Amúgy amikor a férjemnek, Anyósnak vagy Apósnak van születésnapja, akkor a Sógornőm mindig nagyon készül. Ajándék, éttermi vacsora, torta.. kirándulás. Mondjuk a saját születésnapjának is óriási jelentőséget ad, azon a napon muszáj valaminek történnie. Ez rendben van, ő így szereti.

Tudom, hogy kedvel, mert amúgy szoros a kapcsolatunk, gyakran beszélünk, programokat csinálunk, ha náluk vagyunk, akkor mindig szervez ezt azt, hogy ide - oda menjünk. Annó az esküvő előtt is mindenben számíthattam rá.

Lehet gyerekesnek tűnök, de kicsit megelégeltem, hogy míg nekem csak úgy röpködtek a száz eurósok az ő ajándékaira, addig én sosem kaptam tőle semmit. Nem vagyok anyagias, számító, csak maga a gesztus hiányzik. Én egy tábla csokinak is tudok örülni.

Dolgozó, felnőtt, hárminc éves nőről van szó. Arra is gondoltam, hogy mivel még a szüleivel él, ezért lehet, hogy úgy gondolja, hogy Anyós ajándéka közös és ezzel részéről le is van tudva a dolog. Felköszönteni mindig felköszönt, de ennyi.

Bánt a dolog, de nem szóltam semmit. A férjem imádja a húgát és nem tudom, hogy reagálna, ha ezt így elmondanám neki. Mi amúgy mindenről szoktunk beszélni, de ezt nem említettem még neki. Biztosan rosszul érintené.

Most, hogy házasok vagyunk és közös a kassza, bármit is vesz, az úgymond tőlem is van, de valahogy jobb szeretném ha csak tőle lenne.

Annó, míg nem voltunk házasok, rengeteget költöttem másokra. Én már akkor is külföldre jártam dolgozni és jól kerestem. Tényleg mindig mindenkire gondoltam és azt vettem észre, hogy ennek a figyelmességnek a töredékét sem kapom vissza. Mondom, a gesztus az ami hiányzik, akár egy tábla csoki formájában is.

Az én testvérem mindig a férjemnek is vesz ajándékot.

Tegyek róla említést vagy csak fogadjam el, hogy ő ilyen és kész?

Idén még nyaralni is visszük magunkkal, mert nincs kivel mennie...

ma 00:07
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
13%

37-es, a személyeskedés az rögtön megy, de érvek nincsenek, ezzel bizonyítottad sokunk állítását. ;)

Ügyes :D

ma 15:31
 42/43 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell semmit se mondani. Adj te is gesztus értékű dolgot.

Mi mindig azt tesszük. Egy bonbon, virág vagy pipere. Az a pár ezer forint nem hiányzik sehonnan és az se a világ ha nem "kapom vissza"

ma 19:34
 43/43 anonim ***** válasza:
A férjed húga kislány szerepben van a családban. Mindenki igyekszik a kedvére tenni, mert cuki. Szerintem eszre sem vette, hogy a cuccokat te vetted és nem a férjed, ez őt nem érdekli, és igazából nem is hibáztatom. Az én 11 ével fiatalabb húgom se vette eszre magát soha. Amikor 26 éves volt és 3 napot kirándultunk együtt a ferjemmel hármasban, és minden egyes étkezéskor teljes természetességgel állt fel az asztaltól fizetés nélkül, akkor azért a harmadik napon megkérdeztem, hogy ő mikor fog fizetni. Zavarba jött, aztán bevallotta, hogy eszébe se jutott, hogy fizetnie kéne. Azóta nincs ezzel probléma. Nektek is meg kéne neki tanítani, hogy hogyan viselkednek a felnőttek.
ma 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!