Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tegyek erről említést? Sógornő...

Tegyek erről említést? Sógornő kérdés.

Figyelt kérdés

Szeretem a Sógornőmet, tényleg egy csupa szív ember és jóban vagyunk, de itt jön a nagy DE.

Amióta a férjemmel együtt vagyunk, ő már több száz ezer forint értékben kapott tőlem ajándékot. Pl. teljes sí felszerelést, lézeres szőrtelenítőt (amire nagyon vágyott), márkás cuccokat, parfümöket stb. Nemcsak születésnapra, de amikor csak mentem hozzájuk, mindig kapott valamit.

Nos, én az elmúlt hat év alatt egy pár zoknit kaptam tőle egyszer Karácsonyra.

Mi külföldön élünk a férjemmel. Három hónapja volt a Sógornőm születésnapja, két hónapja pedig az enyém. Akkor Anyós küldött nekünk egy csomagot, és egyben születésnapomra is ajándékot. Ő mindig figyelmes volt felém.

Sógornőm nem küldött semmit, de ezt már megszoktam.

Na de a férjemmel beszéltünk, hogy húsvétra nem tudunk haza látogatni, ezért most mi küldünk nekik egy csomagot. Anyósom általában hazai - házi termékeket szokott küldeni, amit itt nagyon hiányolunk. Szóval ezt viszonozni szeretnénk.

A férjem az imént nekem szegezte a kérdést: a Sógornőmnek mit vegyünk/küldjünk születésnapjára??

Mondtam neki, hogy nem tudom, intézze ezt most ő. Dehát neki nincs ötlete....

Amúgy amikor a férjemnek, Anyósnak vagy Apósnak van születésnapja, akkor a Sógornőm mindig nagyon készül. Ajándék, éttermi vacsora, torta.. kirándulás. Mondjuk a saját születésnapjának is óriási jelentőséget ad, azon a napon muszáj valaminek történnie. Ez rendben van, ő így szereti.

Tudom, hogy kedvel, mert amúgy szoros a kapcsolatunk, gyakran beszélünk, programokat csinálunk, ha náluk vagyunk, akkor mindig szervez ezt azt, hogy ide - oda menjünk. Annó az esküvő előtt is mindenben számíthattam rá.

Lehet gyerekesnek tűnök, de kicsit megelégeltem, hogy míg nekem csak úgy röpködtek a száz eurósok az ő ajándékaira, addig én sosem kaptam tőle semmit. Nem vagyok anyagias, számító, csak maga a gesztus hiányzik. Én egy tábla csokinak is tudok örülni.

Dolgozó, felnőtt, hárminc éves nőről van szó. Arra is gondoltam, hogy mivel még a szüleivel él, ezért lehet, hogy úgy gondolja, hogy Anyós ajándéka közös és ezzel részéről le is van tudva a dolog. Felköszönteni mindig felköszönt, de ennyi.

Bánt a dolog, de nem szóltam semmit. A férjem imádja a húgát és nem tudom, hogy reagálna, ha ezt így elmondanám neki. Mi amúgy mindenről szoktunk beszélni, de ezt nem említettem még neki. Biztosan rosszul érintené.

Most, hogy házasok vagyunk és közös a kassza, bármit is vesz, az úgymond tőlem is van, de valahogy jobb szeretném ha csak tőle lenne.

Annó, míg nem voltunk házasok, rengeteget költöttem másokra. Én már akkor is külföldre jártam dolgozni és jól kerestem. Tényleg mindig mindenkire gondoltam és azt vettem észre, hogy ennek a figyelmességnek a töredékét sem kapom vissza. Mondom, a gesztus az ami hiányzik, akár egy tábla csoki formájában is.

Az én testvérem mindig a férjemnek is vesz ajándékot.

Tegyek róla említést vagy csak fogadjam el, hogy ő ilyen és kész?

Idén még nyaralni is visszük magunkkal, mert nincs kivel mennie...

ma 00:07
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
58%
30, ő ugyanaz a kérdező, akit pár napja kivágtak. Vidáman megírta priviben, hogy csináljunk, amit akarunk, mindig vissza fog jönni.
ma 10:10
 32/41 anonim ***** válasza:
48%
Ha legközelebb egy húszmilliós autót kér, azt is megveszed neki, majd panaszkodsz, hogy te egy csokit sem kapsz?
ma 10:12
 33/41 anonim ***** válasza:
52%

15.

A csodacsibe, tüncibünci sógórnő, egyáltalán nem olyan aranyos és kedves, mint amilyennek látni véled.

Mindenkinek invesztál a szülinapjába, te meg egy bombont sem kapsz?

Ne áltasd magad, a képmutatása csak a pénzednek szól.

Én innen kezdve nem vennék semmit, a férjed úgyis egy mamlasz, mondd neki, hogy vegyen egy sportszeletet, az imádott csodahuginak. :D

Hihetetlen, hogy a emberek mennyire nem képesek átlátni a másikon...

ma 10:29
 34/41 anonim ***** válasza:
47%
Hálát adok a magasságos atya égnek, hogy nálunk családi és baráti körben sem volt soha jellemző a karácsonyi, húsvéti, születésnapi ajándékozás. Ebből előbb-utóbb úgyis csak vitás helyzet lesz és teljesen elveszti az egész az értelmét, csak egy stresszforrás lesz.
ma 10:53
 35/41 anonim ***** válasza:
66%

Hú de szánalmas vagy, kérdező.

Igen, te. Adod neki a sokszáz-ezres ajádékot, majd puffogsz, hogy nem kapsz ugyanolyan értékben? Te amúgy normális vagy?

Miért kellene neki ilyen értékben ajándékot vennie? Nem kötelező, éppúgy neked sem kötelező felvágni a vagyonoddal 😉

ma 11:01
 36/41 anonim ***** válasza:
35%

Mondjuk ezt már vagy 3x kiírtad, akkor is megkaptad rá a válaszokat.

Bár akkor anyósékon hisztiztél, de az alaptörténet u.ez volt: méregdrága ajándék, és ugyanannak az értéknek az elvárása, de egy csokit sem kapsz.

Pontosan ugyanezt a hisztid toltad le, mint most, csak most sógornővel.

ma 11:03
 37/41 A kérdező kommentje:

#35 Na téged sem az eszedért szeretnek az biztos! Általánost elvégezted? Mert az értő olvasás nem nagyon megy látom. xD

Aki szerint kamu vagy "voltmár" az nyugodtan jelentse, az adminok majd felmérik.

1. Írtam: én nem várok drága ajándékot, de mindenkinek nagy hepajjal készül, nekem pedig egy tábla csokit sem vett soha.

2. Nyílván, míg nem voltunk házasok és az akkor még párom nem dolgozott, így én vettem az ajándékokat. Együtt adtuk át, de hát nyilván tisztában volt vele, hogy én vettem.

3. Nem szeretek felesleges kacatokat ajándékozni, hanem inkább olyan dolgokat, amikről tudom, hogy biztos hasznát veszik.

Nyílván nem fogok valakinek autót venni, mert pont azt szeretne..

4. Az analfabéták kedvéért még egyszer: nem azzal van gond, hogy nem viszonozza a drága ajándékot, sőt! Az zavar, hogy mindenkinek készül meg programokat szervez, meg neki vannak azért kívánságai, de visszafelé semmi. Mint írtam, maga a gesztus hiányzik.

Aki nem érti ezt, azzal nem tudok mit kezdeni.

Lehet nyugodtan tovább vergődni.

ma 12:54
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, arra nem válaszoltál, hogy miért olyan nagyobb értékű ajándékokat veszel, mint pl. sífelszerelés vagy márkás cuccok. Egy jelképes vagy kisebb értékű ajándék sem kacat, ha fogyó dolog vagy ha tudod, hogy örül neki. Ti ismeritek a sógornőt, tudjátok, hogy mi érdekli, mit szeret, ezek alapján válasszatok neki valami apróságot.

Nyilván nem szép, ha egyedül neked nem vesz semmit, de biztos a férjed sem hülye, ezt ő is ugyanígy látja, és ha közös kasszán vagytok, igazán megbeszélheted ezt vele.

Ha meg nem szeretnéd, akkor marad minden a régiben.

ma 13:38
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, ha tényleg igaz, hogy akkor most a férjednek nem mered megmondani?

Ha igazad van, biztos melletted fog állni.

ma 13:40
 40/41 A kérdező kommentje:

#38#39

Végre ketten, akik tudnak normálisan válaszolni.

A sí cuccokat nem egyből vettem meg neki. Mi a férjemmel minden évben megyünk és őt is visszük magunkkal, mert ő nem nagyon tud kivel menni. Eleinte mindent bérelni kellett neki, még a sí szemüveget is. Tehát így szépen lassan megvettem neki mindent. Egyik karácsonyra pl. sí szemüveget, aztán szülinapra mást.

Ezeket én vettem meg, egyedül a bakancsra tett utalást, meg ugye a szőrtelenítőre.

Egyszer Anyósomék eljöttek hozzánk egy hosszú hétvégére. Amikor mentek el, akkor azon pánikoltak, hogy a Sógornőmnek ajándékot kell vinni és, hogy mit vigyenek. Kerek négy napot voltak egymás nélkül és nem volt ünnep.

Akkor is én állítottam neki össze egy csomagot.

Szóval mindig olyan helyzetbe kerülök, hogy hát valamit adni kell.

A férjemnek szerintem fel sem tűnt ez, mert ott van Anyósom, aki mindig figyelmes felém. Mint írtam, a Sógornőm harminc éves, tehát nem egy tini.

A férjemmel megegyeztünk, hogy ezentúl senki sem kap drága ajándékot és ha fogunk is ajándékozni, akkor inkább a gyerekeknek veszünk. Nyilván most fogunk a Sógornőmnek küldeni valamit, de nem egy drága holmit. Tavaly a férjem biciklit kapott tőle. Ők eléggé ilyen ajándékozós család. Tehát ha vendégségbe mennek, akkor is mindig visznek ezt azt, de ezeket mind Anyósom intézi.

Pár hónapja született baba a családban. Együtt mentünk megnézni, akkorra már öt hónapos volt. Anyósom egy tortát vett, én pedig szerettem volna, valamilyen baba cuccot. Ettől mindenki elzárkózott, de én elmentem vettem kis ruhákat. Sógornőm nem akart részt venni ebben az egész vásárlásban, de azért megjegyezte, hogy az unokatesóm Gucci ruhákba öltözteti a gyerekét. Szóval, abban a kis városban csak gagyi cuccokat lehet kapni...

Tehát nekem szemet szúrnak az ilyen apróságok, főleg ha sok van belőlük.

Mivel amúgy jóban vagyunk és tényleg soha nem veszekedtünk stb, ezért nem fogom ezt az orra alá dörzsölni, mert eléggé sértődékeny. Szülinapra fog majd kapni valami nem túl drága ajándékot, de ilyen sima találkozások alkalmával semmit.

ma 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!