Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tegyek erről említést? Sógornő...

Tegyek erről említést? Sógornő kérdés.

Figyelt kérdés

Szeretem a Sógornőmet, tényleg egy csupa szív ember és jóban vagyunk, de itt jön a nagy DE.

Amióta a férjemmel együtt vagyunk, ő már több száz ezer forint értékben kapott tőlem ajándékot. Pl. teljes sí felszerelést, lézeres szőrtelenítőt (amire nagyon vágyott), márkás cuccokat, parfümöket stb. Nemcsak születésnapra, de amikor csak mentem hozzájuk, mindig kapott valamit.

Nos, én az elmúlt hat év alatt egy pár zoknit kaptam tőle egyszer Karácsonyra.

Mi külföldön élünk a férjemmel. Három hónapja volt a Sógornőm születésnapja, két hónapja pedig az enyém. Akkor Anyós küldött nekünk egy csomagot, és egyben születésnapomra is ajándékot. Ő mindig figyelmes volt felém.

Sógornőm nem küldött semmit, de ezt már megszoktam.

Na de a férjemmel beszéltünk, hogy húsvétra nem tudunk haza látogatni, ezért most mi küldünk nekik egy csomagot. Anyósom általában hazai - házi termékeket szokott küldeni, amit itt nagyon hiányolunk. Szóval ezt viszonozni szeretnénk.

A férjem az imént nekem szegezte a kérdést: a Sógornőmnek mit vegyünk/küldjünk születésnapjára??

Mondtam neki, hogy nem tudom, intézze ezt most ő. Dehát neki nincs ötlete....

Amúgy amikor a férjemnek, Anyósnak vagy Apósnak van születésnapja, akkor a Sógornőm mindig nagyon készül. Ajándék, éttermi vacsora, torta.. kirándulás. Mondjuk a saját születésnapjának is óriási jelentőséget ad, azon a napon muszáj valaminek történnie. Ez rendben van, ő így szereti.

Tudom, hogy kedvel, mert amúgy szoros a kapcsolatunk, gyakran beszélünk, programokat csinálunk, ha náluk vagyunk, akkor mindig szervez ezt azt, hogy ide - oda menjünk. Annó az esküvő előtt is mindenben számíthattam rá.

Lehet gyerekesnek tűnök, de kicsit megelégeltem, hogy míg nekem csak úgy röpködtek a száz eurósok az ő ajándékaira, addig én sosem kaptam tőle semmit. Nem vagyok anyagias, számító, csak maga a gesztus hiányzik. Én egy tábla csokinak is tudok örülni.

Dolgozó, felnőtt, hárminc éves nőről van szó. Arra is gondoltam, hogy mivel még a szüleivel él, ezért lehet, hogy úgy gondolja, hogy Anyós ajándéka közös és ezzel részéről le is van tudva a dolog. Felköszönteni mindig felköszönt, de ennyi.

Bánt a dolog, de nem szóltam semmit. A férjem imádja a húgát és nem tudom, hogy reagálna, ha ezt így elmondanám neki. Mi amúgy mindenről szoktunk beszélni, de ezt nem említettem még neki. Biztosan rosszul érintené.

Most, hogy házasok vagyunk és közös a kassza, bármit is vesz, az úgymond tőlem is van, de valahogy jobb szeretném ha csak tőle lenne.

Annó, míg nem voltunk házasok, rengeteget költöttem másokra. Én már akkor is külföldre jártam dolgozni és jól kerestem. Tényleg mindig mindenkire gondoltam és azt vettem észre, hogy ennek a figyelmességnek a töredékét sem kapom vissza. Mondom, a gesztus az ami hiányzik, akár egy tábla csoki formájában is.

Az én testvérem mindig a férjemnek is vesz ajándékot.

Tegyek róla említést vagy csak fogadjam el, hogy ő ilyen és kész?

Idén még nyaralni is visszük magunkkal, mert nincs kivel mennie...

ma 00:07
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
75%

"házasok vagyunk és közös a kassza, bármit is vesz, az úgymond tőlem is van"

vs.

"Az ajándékokat csak tőlem kapta."

Gyorsan elfelejtetted, mit írtál a kérdésed kifejtésében... Ilyen, amikor az ember nem dolgozza ki eléggé a történetet.

ma 09:24
 22/41 A kérdező kommentje:

Mert nem ezer éve vagyunk házasok és a férjem nem is olyan régen kezdett el dolgozni. Előtte egy képzést csinált.

Szülinapra azért együtt adtuk át az ajándékot, soha nem hangsúlyoztam, hogy ez csak tőlem van. Nyílván tudja, mert szinte az összes cucc külföldön lett vásárolva.

A lézeres szőrtelenítő pedig nem több száz ezres, de jókat írtak róla. Most a születésnapja előtt linkelt egy több száz eurósat, hogy nézzük már meg, hogy itt mennyibe kerül. Férjem kérdezte, hogy kipróbálta-e amit tőlem kapott, azt mondta hogy nem, meg hogy ez amit most küldött ez erősebb, hatásosabb.

ma 09:33
 23/41 anonim ***** válasza:
13%

"Sokan azt gondolják, hogy aki külföldön él, annak a pénz a fán terem."

Már megint a pénz. Ismerd már el, hogy nem a gesztus hiányzik! 😅

Gesztusban részesülsz, kapsz ajándékot, amibe ő is "benne van". Te külön tőle akarsz és monumentálisat.

ma 09:34
 24/41 A kérdező kommentje:
#21 Nyilván MOST, hogy már házasok vagyunk...
ma 09:35
 25/41 anonim ***** válasza:
55%
#24 hagy már. 100bol megismerem a stílusod. Nem igazi a kérdés.
ma 09:45
 26/41 Kései Sirató ***** válasza:
49%
Amúgy a férjedet meg szokta ajándékozni, vagy őt sem?
ma 09:52
 27/41 anonim ***** válasza:
86%
De mindek veszel neki ilyeneket, hogy sífelszerelés, lézeres szőrtelenítő meg márkás cuccok? Valami kisebb, jelképes ajándék nem elég? Főleg ha te is csak ennyit várnál el?
ma 09:55
 28/41 anonim ***** válasza:
72%

Én nem tudom h kamu-e vagy sem a kérdés, de szerintem Te kényeztetted el drága holmikkal, így magadra vess. Fogd vissza a bukszád. Azért mert utalásokat tesz, hogy mit kér, visszakérdezhetsz, hogy mikor tervezi megvásárolni, szóval valahogy utalni rá, hogy eszedbe se jut megvenni. Nem kell elkényeztetni a másikat. Én ha nem voltam még házas, akkor is együtt ajándékoztunk, sose külön. Ha egy pár vagyunk, együtt ajándékozunk. Én max sütöttem valamit mellé, de azzal is magunkat képviseltem. Sose volt enyém, tiéd, tőlem, tőled. Házasként sincs másként. Összetartozunk, és ez nem a papíron múlik.

A sógornőd megszokta h ilyen vagy, ő meg nem ilyen. Tegyél neki utalásokat h mire vágysz, ha magától nem érti.

ma 09:55
 29/41 anonim ***** válasza:
76%

Én amúgy meg még olyan hülye embert nem láttam, aki csak azért vesz drága ajándékokat egy felnőtt, dolgozó nőnek, mert az kéri. Nem egy 6 éves kislány, aki a Minimaxon látott egy babát, amit kér. Dolgozik, anyjáéknál él, vegye meg. Én fel se váltanám, nem szólnék semmit. De meg se venném neki a dolgokat, vegye csak meg magának. Karira meg kap egy pulcsit a Sinsaybol, plusz 1 2 furdobombat, s annak örüljön. Nem kell fölöslegesen költeni a pénzt, hogy majd legyen mit felhányni.

Az ilyen drága dolgokat nem véletlen hogy max párok veszik meg egymásnak, vagy gyerek a szülőknek s annyi. Testvérnek már minek? Nem egy kisgyerek.

ma 10:01
 30/41 anonim ***** válasza:
58%

Belegabalyodtál a kamudba.

Ilyen a világon nincs, hogy csak X év házasság utána ajándékoznak közösen. Akik egy háztartásban laknak, azok közösen ajándékoznak, legalábbis normáliséknál.

ma 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!