Tegyek erről említést? Sógornő kérdés.
Szeretem a Sógornőmet, tényleg egy csupa szív ember és jóban vagyunk, de itt jön a nagy DE.
Amióta a férjemmel együtt vagyunk, ő már több száz ezer forint értékben kapott tőlem ajándékot. Pl. teljes sí felszerelést, lézeres szőrtelenítőt (amire nagyon vágyott), márkás cuccokat, parfümöket stb. Nemcsak születésnapra, de amikor csak mentem hozzájuk, mindig kapott valamit.
Nos, én az elmúlt hat év alatt egy pár zoknit kaptam tőle egyszer Karácsonyra.
Mi külföldön élünk a férjemmel. Három hónapja volt a Sógornőm születésnapja, két hónapja pedig az enyém. Akkor Anyós küldött nekünk egy csomagot, és egyben születésnapomra is ajándékot. Ő mindig figyelmes volt felém.
Sógornőm nem küldött semmit, de ezt már megszoktam.
Na de a férjemmel beszéltünk, hogy húsvétra nem tudunk haza látogatni, ezért most mi küldünk nekik egy csomagot. Anyósom általában hazai - házi termékeket szokott küldeni, amit itt nagyon hiányolunk. Szóval ezt viszonozni szeretnénk.
A férjem az imént nekem szegezte a kérdést: a Sógornőmnek mit vegyünk/küldjünk születésnapjára??
Mondtam neki, hogy nem tudom, intézze ezt most ő. Dehát neki nincs ötlete....
Amúgy amikor a férjemnek, Anyósnak vagy Apósnak van születésnapja, akkor a Sógornőm mindig nagyon készül. Ajándék, éttermi vacsora, torta.. kirándulás. Mondjuk a saját születésnapjának is óriási jelentőséget ad, azon a napon muszáj valaminek történnie. Ez rendben van, ő így szereti.
Tudom, hogy kedvel, mert amúgy szoros a kapcsolatunk, gyakran beszélünk, programokat csinálunk, ha náluk vagyunk, akkor mindig szervez ezt azt, hogy ide - oda menjünk. Annó az esküvő előtt is mindenben számíthattam rá.
Lehet gyerekesnek tűnök, de kicsit megelégeltem, hogy míg nekem csak úgy röpködtek a száz eurósok az ő ajándékaira, addig én sosem kaptam tőle semmit. Nem vagyok anyagias, számító, csak maga a gesztus hiányzik. Én egy tábla csokinak is tudok örülni.
Dolgozó, felnőtt, hárminc éves nőről van szó. Arra is gondoltam, hogy mivel még a szüleivel él, ezért lehet, hogy úgy gondolja, hogy Anyós ajándéka közös és ezzel részéről le is van tudva a dolog. Felköszönteni mindig felköszönt, de ennyi.
Bánt a dolog, de nem szóltam semmit. A férjem imádja a húgát és nem tudom, hogy reagálna, ha ezt így elmondanám neki. Mi amúgy mindenről szoktunk beszélni, de ezt nem említettem még neki. Biztosan rosszul érintené.
Most, hogy házasok vagyunk és közös a kassza, bármit is vesz, az úgymond tőlem is van, de valahogy jobb szeretném ha csak tőle lenne.
Annó, míg nem voltunk házasok, rengeteget költöttem másokra. Én már akkor is külföldre jártam dolgozni és jól kerestem. Tényleg mindig mindenkire gondoltam és azt vettem észre, hogy ennek a figyelmességnek a töredékét sem kapom vissza. Mondom, a gesztus az ami hiányzik, akár egy tábla csoki formájában is.
Az én testvérem mindig a férjemnek is vesz ajándékot.
Tegyek róla említést vagy csak fogadjam el, hogy ő ilyen és kész?
Idén még nyaralni is visszük magunkkal, mert nincs kivel mennie...

#10 akkor lehet ez megint a mi kis kamugyárunk, akit már kib@sztak párszor az oldalról. 🥰
Ezt csinálna, olyan egy kérdést, mint az oviban átfogalmazza majd veti ki nekünk.

Pedig nagyon egyszerű: ha van olyan anyagi helyzetben, hogy viszonozza a drága ajándékokat, akkor nem kell neki ilyet venni, mert még tudja venni magának is és akkor nincs ez a hiszti.
Ha még nincs olyan anyagi helyzetben, akkor kitolás vele szemben a drága ajándék, ha viszonzást vársz, mert ha akarná se tudná.
Mint írtam, a gesztussal van gond. Nem ajándékozós, nem hát, de csak ha rólam van szó. Illetve van egy első unokatestvére, aki Amerikában él és ő sem szokott tőle semmit kapni. Sokan azt gondolják, hogy aki külföldön él, annak a pénz a fán terem.
Egy rokonom szintén nem ajándékozós, de ő senkinek sem szokott adni, így ő sem szokott kapni másoktól. Ettől függetlenül tőlem volt, hogy kapott. Mindig mindenkivel figyelmes vagyok, lehet ez a gond.
Nem fogok ilyesmi miatt rosszban lenni a Sógornőmmel, csak furcsának találom, hogy mindig én maradok ki.
#14 Én egy csokinak is örülnék, nem kell drága ajándék. Anyós egy pulcsit küldött és imádom.
Annyi, hogy pl. sí bakancsra pont a Sógornőm tett utalást, hogy akkor születésnapjára. Lézeres szőrtelenítőre szintén...Ezek nemcsak úgy a fejemből pattantak ki...

Légyszi linkeld a korábbi kérdésem.
Az ajándékokat csak tőlem kapta.

Férj-feleség miért nem közösen ajándékoz?
Életemben nem hallottam ilyet, hogy egy családban a rokonnak külön ad ajándékot a férj és a feleség.
Egyébként pedig eddig se kellett volna ilyen összeget szánni az ajándékára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!