Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szeretitek a tágabb családi,...

Szeretitek a tágabb családi, rokoni összejöveteleket, ha vannak ilyenek nálatok?

Figyelt kérdés
Akár nálatok van ilyen, akár csak ha vendégek vagytok? Jó találkozni a rokonokkal?
jan. 18. 12:21
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
21 szavazat
 1/10 Katona Dius ***** válasza:
100%

Vannak, nagyszülőknél, de nem szeretem. A család egy részével nem vagyok jó kapcsolatban, így ezekre el sem megyek.

Ha valakit kedvelek a családból, akkor megoldom, hogy tudjunk találkozni. Akit a hátam közepére se, azzal meg még ilyenkor se.

jan. 18. 12:34
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Fu, de utálom.

Apám rokonait rühellem, mondjuk ő is 😅 de szerencsére 15 éve nem kellett velük találkozni.

A férjem nagy rokonságát is utálom, mert csak munka van vele. Nyilván nem hagyom anyósom kakiban, hogy egyedül csináljon mindent. Így az egész nem szórakozás.

Ja és a rokonok azok a fajták akik üres kézzel jönnek-de téli kézzel mennének, rohadt nagyképűek, me(nne( a nagyzolás és az egymásra licitálás.

Nem is értem anyósom minek rendez ilyet, ő se kedveli őket.

jan. 18. 14:10
 3/10 anonim ***** válasza:
92%
Régen nagyon szerettem ezeket a családi összejöveteleket, de az utóbbi időben annyira átpolitizálódott a többség, hogy nem lehet hatalmas viták nélkül végigcsinálni. 4-5 éve nem is volt olyan “igazi” összejövetel, amit nagyon sajnálok. De azt jobban, hogy a politikai ellentétek képesek ezt tenni a családokkal.
jan. 18. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Régen én is nagyon szerettem, gyerekkoromban gyakran összejártunk nagyszülőkkel, nagynénikkel-nagybácsikkal, unokatestvérekkel névnapozni, szülinapozni, karácsonyozni, Szilveszterkor együtt vártuk az újévet, de mindig volt valami, amikor össze lehetett jönni, húsvét, tavaszi vagy őszi búcsú, téli disznóvágás stb., minden hónapra jutott 2-3 esemény, ami összehozta a családot. Hatalmas beszélgetések voltak, jó hangulat, nagy nevetések, sztorizások késő estig. Aztán egyrészt, ahogy előttem is írták, átpolitizálódott minden, beette magát a méreg a családokba is, másrész a folyamatos áremelkedések, drágulások következtében évről évre egyre költségesebbé vált ezeknek az összejöveteleknek a megszervezése, lebonyolítása, így szép lassan fokozatosan kezdtek ezek az alkalmak megritkulni, míg meg nem szűntek teljesen. Felbomlottak a nagy családi közösségek. Nem csak nálunk, hanem társadalmi szinten. Ma már messze nincs az az összetartás családtagok között, mint ami 30-40 évvel ezelőtt volt. Atomizálódtak a családok. Mindenki el van a saját kis problémáival a saját kis életével a saját kis mikroközösségében. Ma már nincs az a nagy összetartás és összejárás, mint ami gyerekkoromban volt. Sokan külföldre is költöztek, ők már csak vendégségbe járnak haza ritkán, évente 1-2 alkalommal, így még távolabb kerültek a családtagjaiktól. A régi családi, rokoni összejövetelek nagyon-nagyon jók voltak. Rengeteg nevetéssel, jó hangulattal, összetartással, egymás iránt érzett tisztelettel és szeretettel teljesek. Ma már nincsenek ilyenek nálunk. Szinte teljesen megszűntek. Néha egy-két rokon eljön pár napra, vagy mi megyünk 1-2 napra, ezeket az alkalmakat is szeretem, de ez már messze nem olyan hangulatú, mint amikor összejöttünk 10-15-en vagy akár 20-an és jókat ettünk-ittunk, dumáltunk, játszottunk, nevettünk, jól éreztük magunkat. Meg soha nem ér rá senki. Mindenki szalad állandóan a saját dolgára, nincs már az, hogy rendszeresen időt szánunk egymásra, meghallgatjuk egymást, figyelünk egymásra. Igen-nel szavaztam, de ez inkább a múltnak szólt, nem a jelennek.
jan. 18. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

4-es igazad van, ennek régen annyira más hangulata volt. Nagyszüleimnek volt 50-kmre vidéken egy kis faluban hétvégi háza. Egész nyáron ott voltunk, a telek szomszédokkal legalább 2 hetente hétvégén nagy buli volt tárta. Mindig más rendezte. Na azt például szerettem gyerekként.

Viszont az anyagi része szerintem egy nagyon fontos mérvadó. Anyósom egy ilyen családi bulinál vagy 250 ezret költ, és még lehet keveset mondtam. Mindenki siet, dolgozik, nem ér rá.

jan. 18. 16:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a rokonaimat nem tudom megválogatni, de a barátaimat igen.

Nem szeretem a nagy családi összejöveteleket.

jan. 18. 17:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán van, az is öreganyám mániája. Sose megyek, amúgy nem tárjuk a kapcsolatot.
jan. 18. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én részemen nincs ilyen, a párom oldaláról szokott lenni, elvagyok
jan. 19. 02:01
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Vannak ilyenek, elég sűrűn. Egyikre sem járok, mert semmi szükségem a kioktatásra, a beszólogatásra, ami állandóan megy.

Nem csak nekem, az összes "gyereknek" osszák az észt - pedig már mind elmúltunk harminc évesek 😁 -, mit hogy kéne, csak míg az unokatestvéreim elviselik, "mert a család", én ellenben nem vagyok hajlandó.

Van jobb dolgom is, mint ilyen emberekkel időt tölteni.

jan. 19. 11:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Sosem szerettem ezeket, szerencsére a nagyszülők halálával ezek az összejövetelek is elmaradoztak. Sosem szerettem számomra idegen és teljesen más értékrendű, anyagi és mentális helyzetű emberekkel tölteni a szabadidőmet, ünnepnapokat.
jan. 19. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!