Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan viselkedjek egy extrém...

Hogyan viselkedjek egy extrém visszahúzódó sógornővel?

Figyelt kérdés
A sógornőm nagyon kedves ember, udvarias mindenkivel, de semmiről sincs véleménye, látszik rajta, nagyon megfelelési kényszeres, mindenkinek azt mondja, amit hallani akar, azt is a legszűkszavúbban, meg olyan kis esetlen, alázatoskodó, társaságban egyáltalán nem beszél, csak ha megszólítják. A házasságukban is minden komolyabb dolgot a tesóm irányít, a gyereknevelésben is ő az aktív, a talpraesett. Én is hasonló vagyok, mint a testvérem, beszédes, lendületes ember. Látom a sógornőmön, hogy kedvel engem, mert gyakran keresi a társaságomat, csak nem mer velem nyíltan beszélgetni valamiért. Mindig olyan harapófogós a dolog, és nekem nagyon kellemetlen, hogy mindenre csak bólogat valaki. Én szeretem, ha van a másiknak önálló gondolata, érvei. Sokszor bátorítom, hogy mondja csak nyugodtan amit gondol, én nem sértődök meg, sőt örülök, ha több szemszögből láttatják velem a dolgot valamiről. De mindig a hümmögés meg a keresett szavak jönnek a szájából. Mivel tudnám kicsit közvetlenebbé tenni a kapcsolatunkat?
okt. 24. 10:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Sehogy, és főleg ne told rá magad.

Én is extrém introvertált vagyok és gyűlölöm, amikor a másik jön, kérdez, érdeklődik, választ vár, fejtsem ki a véleményem stb.

Nem, nem fogom.

Más: én azért lettem ilyen, mert krvasokat és sok emberben csalódtam, szóval bocs, amiért nincsen kedvem ismét belemenni egy bizalmi kapcsolatba, ahol lehet ismét átvernek vagy lenéznek a véleményem miatt.

VAN véleményem, megtartom magamnak - jó okkal. A sógornőd is nyilván nem jókedvéből ennyire visszahúzódó, szóval hagyd őt.

Majd ha nyitni akar, akkor fog, de az érdeklődéseddel még jobban visszariasztod.

okt. 24. 10:37
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi #1, különösen jó, ha olyan ember válaszol, mint amilyen ő, mert így jobban megértem a dolgot.
okt. 24. 10:42
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk én vagyok az extrém visszahúzódó sógornő. Ezért a férjemről nem száll le a lánytesója, mindenáron aktív összejárkálást akar. Szerencsére 200 kilométer van köztünk (másrészt a férjemmel egy véleményen vagyunk).

De a lényeg, szerintem hagyd a sógornődet, engem nagyon zavarna, ha valaki erőltetné a dolgokat.

okt. 24. 10:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Az egymás keresése kölcsönös, én nem keresem őt jobban, mint ő engem. Itt inkább tesóm löki nagyon felém, mondván hogy jót tesz a feleségének a társaság. Szerintem szörnyen zavarban van ettől, és kicsit sajnálom is. Igyekszek visszafogottabb lenni, viszont akkor teljesen leül a beszélgetés. És akkor én is zavarba jövök :D Szerintem az én oldalamat is meg lehetne érteni, nemcsak az övét.
okt. 24. 10:50
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Szólj a tesódnak, hogy ne lökje a feleségét. Baromira ismerheti.
okt. 24. 10:56
 6/16 anonim ***** válasza:
77%
Úgy tűnik a leírásból, hogy szorong és szociofóbiás.
okt. 24. 11:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha láthatóan szívesen van veled, keresi a társaságodat, akkor egyszerűen csak fogadd el ilyennek. Mondhatod is neki, hogy örülsz, hogy ott van stb., ne érezze/gondolja azt, hogy csak a tesód révén rád erőltetett kényszer neked. Másfelől pedig fogadd el, hogy nem fogod tudni megváltoztatni, ha nyitottabb lesz is feléd idővel, az nem egyik napról a másikra fog megtörténni, hanem inkább évek alatt. Másfajta típusú ember, hogy miért ilyen zárkózott, azt csak ő tudhatja, mert lehet rossz tapasztalat, de lehet az is, hogy ő mindig ilyen volt.

Ha túl sok lennél neki, azt mutatná a viselkedésével, hogy kevesebbet keres, kicsit mintha kerülne - amíg az ellenkezőjét tapasztalod, nyugodtan fecsegj vele kedved szerint, mert addig nem vagy neki sok.

okt. 24. 12:22
 8/16 anonim ***** válasza:
19%
Egyáltalán miért foglalkozol vele? Hagyd meg a bátyádnak, ők pedig ketten legyenek boldogok. Semmi dolgod vele.
okt. 24. 12:23
 9/16 anonim ***** válasza:
73%

"Ha túl sok lennél neki, azt mutatná a viselkedésével"

Ez egyáltalán nem biztos. Ha megszokta, hogy tűr, akkor mosolyog, miközben azt kívánja, nyeljen el egy vulkán.

okt. 24. 12:26
 10/16 anonim ***** válasza:
71%
9-es, leírtam, mit értek azon, hogy mutatná: kerülni próbálná. Lehet, hogy csak diszkréten, de írja a kérdező, hogy a sógornő is keresi őt annyit, mint fordítva, na ez nem lenne így.
okt. 24. 12:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!