Hogyan viselkedjek egy extrém visszahúzódó sógornővel?
Sehogy, és főleg ne told rá magad.
Én is extrém introvertált vagyok és gyűlölöm, amikor a másik jön, kérdez, érdeklődik, választ vár, fejtsem ki a véleményem stb.
Nem, nem fogom.
Más: én azért lettem ilyen, mert krvasokat és sok emberben csalódtam, szóval bocs, amiért nincsen kedvem ismét belemenni egy bizalmi kapcsolatba, ahol lehet ismét átvernek vagy lenéznek a véleményem miatt.
VAN véleményem, megtartom magamnak - jó okkal. A sógornőd is nyilván nem jókedvéből ennyire visszahúzódó, szóval hagyd őt.
Majd ha nyitni akar, akkor fog, de az érdeklődéseddel még jobban visszariasztod.
Nálunk én vagyok az extrém visszahúzódó sógornő. Ezért a férjemről nem száll le a lánytesója, mindenáron aktív összejárkálást akar. Szerencsére 200 kilométer van köztünk (másrészt a férjemmel egy véleményen vagyunk).
De a lényeg, szerintem hagyd a sógornődet, engem nagyon zavarna, ha valaki erőltetné a dolgokat.
Ha láthatóan szívesen van veled, keresi a társaságodat, akkor egyszerűen csak fogadd el ilyennek. Mondhatod is neki, hogy örülsz, hogy ott van stb., ne érezze/gondolja azt, hogy csak a tesód révén rád erőltetett kényszer neked. Másfelől pedig fogadd el, hogy nem fogod tudni megváltoztatni, ha nyitottabb lesz is feléd idővel, az nem egyik napról a másikra fog megtörténni, hanem inkább évek alatt. Másfajta típusú ember, hogy miért ilyen zárkózott, azt csak ő tudhatja, mert lehet rossz tapasztalat, de lehet az is, hogy ő mindig ilyen volt.
Ha túl sok lennél neki, azt mutatná a viselkedésével, hogy kevesebbet keres, kicsit mintha kerülne - amíg az ellenkezőjét tapasztalod, nyugodtan fecsegj vele kedved szerint, mert addig nem vagy neki sok.
"Ha túl sok lennél neki, azt mutatná a viselkedésével"
Ez egyáltalán nem biztos. Ha megszokta, hogy tűr, akkor mosolyog, miközben azt kívánja, nyeljen el egy vulkán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!