Utálok vendégséget adni, vendégül látni, nem is vagyok jó belőle. A férjem valamivel jobb, de ő se az az igaz vendéglátó típus. Több lenn. Adtok tanácsot?
Hála égnek, nem is gyakran fogadunk vendéget, mert kicsi a lakás, így mindig mi megyünk vendégségbe inkább. Továbbá az is szerencse, hogy nálunk alvó vendég eleve ki van csukva, a helyhiány miatt.
De későbbi életünkben lesz nagyobb ingatlanunk, illetve akarunk is majd ott alvós vendéget, ha lesz gyerekünk.
De hogy, ha ilyen szar vendéglátók vagyunk? Adjatok tippeket!
Mi ne kínálgatjuk, hogy ezt innál, azt innál. Eleve csak miattuk veszünk ilyen hülyeségeket, mert amúgy nem tartunk otthon egészségtelen löttyöket, alkoholost sem.
Vizet iszunk és teázunk, illetve a kávénk koffeinmentes. Azt nem szoktuk elárulni a vendégeinknek, hadd higgyék hogy koffeint isznak, úgyse jönnek rá hogy nem volt benne.
Akkor a tej a kávéba, mandulatej van itthon, nagyon max kókusz-rizs, amit megszoktak tehéntejet nincs.
A receptjeink általában nem a hagyományos kaják, bár néha mi is eszünk valami megszokottabbat, pl. spagettit, igaz darált hús nincs benne, de ízre ugyanolyan.
Hát nem tudom, szóval nincs otthon, amit a vendégek szeretnek, csak ha veszünk csak nekik, nincs 5 féle fogás se. Nincs olyan SOHA, hogy leves is van, főétel is van, süti is van. Süti évente max 1X van sütve, de nem minden évben. És vagy leves van, vagy főétel, ritka, hogy egyik még nem fogyott el de már van a másik. Pár havonta 1-2X előfordul.
És én nem vagyok ilyen kínálgatós se, hogy mi kéne.
Nekem az jön le, hogy végtelenül spúr vagy, egy jó vendéglátó pont nem ilyen, hanem szívesen ad és nem csupán a pénzét, hanem az idejét és energiáját is arra szánja, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Ha nem a pénz a baj, hanem esetleg környezettudatosság vagy egyéb ok miatt nem szeretnéd, hogy az esetleges megmaradt cuccok rátok rohadjanak, akkor azokat küldjétek haza a vendégekkel (ne a fél l tejet, de egy doboz sütit/kaját mindenki el fog fogadni).
Vegaként nem kell szerintem húst sütni, de ki lehet választani egy-két finomabb húsmentes kaját. 3 az egyben kv-t szerintem mindenki szereti, de egy jobb üveges instant is teljesen jó és a többségnek a mandulatej is megfelel, szerintem is finom cucc. Kínálgatni meg kicsit kell, 1x-2x az elején, aztán, ha üres a pohár, mondd, hogy öntsön nyugodtan.
Azt viszont én is vallom, hogy ha nagyon nem megy, akkor nem kell erőltetned.
Nem kell vendégeket hívni, ha nem akarsz, vagy max ilyen grillezős dologra
A gyerek pajtásait sem kell ottaltatni - ezt nem is értem. Átmegy délután, és este szépen megy haza, alszik a saját ágyában.
Neki is kényelmesebb és a szülő is tud pihenni normálisan, nem kell kiszolgálnia a sajátján kívül még legalább 2 gyereket meg hallgatni éjjel is a vihorászást.
Egyszerűbb kajával is meg lehet kínálni a vendégeket és legyen mindig jégkrém a fagyasztóban, az teljesen jó süti helyett.
Nálam időhiány miatt fordul elő, hogy csak jégkrém, vagy cukrászdából vett süti van, nincs ezekkel sem gond.
Aprósüteményt meg tudsz venni bármikor az Aldiban. Lidl-ben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!