Kidobhatnak jogilag az anyósomék?
A feleségemmel és a 3 fiammal albérletben éltünk. Vettünk egy házat a családaink közelében az ország másik végén és pénzhiány miatt a felújítást félbe kellett hagynunk. Kb másfél hónapja az anyósom felajánlotta hogy költözzünk hozzájuk mert úgy megmarad az albérlet pénz és a rezsinek is csak a felét kell fizetni illetve közel leszünk a házhoz hogy tudjuk újítani.
Kb 1 hónapja el is költöztünk, fölmondtam az amúgy jól fizető munkahelyemen a gyerekeim új iskola nekem új munkahely stb. Most benyögte az anyósom hogy zavarjuk őket (plusz mindenféle igaztalan vád) és keressünk albérletet mert mennünk kell. Sajnos az itteni fizetésemből nem tudnánk biztonsággal megélni, gyerekeimnek új suli stb. Nem tudom mit tegyek egyszerűen nem vagyok most abban az anyagi helyzetben hogy elköltözzünk. Kirakhatnak minket? Csak a tavaszt szeretném megvárni ( egyébként is arról volt szó hogy addig maradunk) hogy beköltözhetőre rakjam a házat. Ideiglenesen be vagyunk hozzájuk jelentkezve.
Huh, bazzeg, ilyen rokon mellett már nem is kell ellenség 😅
Amúgy kitehet, ha nagyon akar. Nincs tulajdonrészetek. Max télen nem.
Amúgy mi a baja, próbáltátok megbeszélni vele, hogy min faragjatok? Zajosak vagytok? Vagy mi a nyűgje?
Joga van kitenni, elvégre az ő saját háza. Az unokái téged nem védenek meg, a gyereket állami gondozásba veszik, ha nincs megfelelő lakhatásotok.
Nagy butaságot csináltatok, mindent otthagyva "remény" alapon. Sürgősen költözzetek a saját házatokba (csináljátok meg), vagy adjátok el így, vegyetek jobb helyen valamit - vagy bérlet.
Kidobhat persze, hiszen az ő háza, a gyereket pedig nem kötelező nektek nevelnetek. Elveszik, addig megy ideiglenes szülőkhöz vagy rokonokhoz, és miután képesek vagytok biztosítani a körülményeket, visszakapjátok.
Semmi extra. Én mondjuk eleve nem fogadnék be három másik főt a házamba, mert ezer százalék a nyakamon akarnának ragadni :D
Mondjuk SEMMIT nem írsz, miért akar kirakni.
Bocs, "csak úgy" nem szabadulnék senkitől. Nyilván nyomós oka van rá, amit szépen elsunnyogsz.
Ja, bocs, ÖT másik főt a házamba...
49
Is erős a mondás, hogy látva ismerik meg egymast?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!